Libnet.ro
UNICEF

11:30

VIDEO Avangardismul literar din Romania interbelica: Dandu-si umbrela la reparat, fu silit sa-si petreaca noaptea sub cerul liber

Adevărul Adevărul,
VIDEO Avangardismul literar din Romania interbelica: Dandu-si umbrela la reparat, fu silit sa-si petreaca noaptea sub cerul liber

Urmuz, Tristan Tzara, Benjamin Fondane, Ilarie Voronca, Ion Vinea, Gherasim Luca, Sasa Pana, Max Blecher si Gellu Naum se numara printre reprezentantii de seama ai avangardismului literar din Romania interbelica. Cei mai multi au legat prietenii cu pictorul Victor Brauner, colaborator constant al publicatiilor de avangarda. continuă pe Adevărul

Nicolae Danila, BNR: Autoritatile publice din Romania au la dispozitie doar urmatoarele 15 luni pentru a scrie programul de trecere la Euro

Daca proiectul politic al Romaniei este de a adopta moneda unica la 1 ianuarie 2019, atunci e necesar ca la 1 ianuarie 2016, cel mai tarziu, sa fie gata Programul national de trecere la euro, astfel incat sa poata incepe lucrul subcomitetelor. Aceasta inseamna ca autoritatile publice din Romania au la dispozitie doar urmatoarele 15 luni pentru a scrie acest program. Acest program nu poate fi scris de o singura institutie. Publicul din Romania considera ca adoptarea monedei unice este o problema care priveste doar BNR, pentru ca este vazuta doar prin prisma unei preschimbari a monedei. Dar aderarea la Uniunea economica si monetara nu este doar o chestiune tehnica, legata de preschimbarea monedei. Este un proces in care pot fi distinse trei etape, iar cea tehnica este probabil cea mai simpla, desi este costisitoare.

Groupon se retrage din Romania: Rata redusa de utilizare a internetului din Romania a determinat o profitabilitate sub asteptari

Compania Groupon, unul dintre cei mai mari jucatori la nivel mondial din domeniul cupoanelor de reduceri, si-a anuntat partenerii de afaceri ca se retrage din Romania deoarece nu a reusit sa gaseasca o piata suficient dezvoltata, a anuntat vicepresedintele regional al companiei, Luke Massery, scrie Techcrunch. com. Informatia este confirmata si pe site-ul groupon. ro. Rata redusa de utilizare a internetului din Romania a determinat o profitabilitate sub asteptari, ceea ce a dus, in cele din urma, la aceasta decizie. Deoarece nu se intrevede posibilitatea de a realiza profituri in Romania in viitorul apropiat, am luat decizia de a inceta imediat serviciile noastre, este explicatia copaniei privind retargerea de pe piata romaneasca.

Moldova nu a primit inca niciun metru cub de gaze din Romania, chiar daca in urma cu o saptamana a fost inaugurata cu mare fast conducta Iasi-Ungheni

Romania nu a livrat in Republica Moldova niciun metru cu gaze, chiar daca a trecut o saptamana de la inaugurarea oficiala a gazoductului Iasi-Ungheni, informeaza publicatia Mold Street. Potrivit unor surse citate de publicatia moldoveana, ar exista unele probleme tehnice si organizatorice, care vor fi solutionate la un moment dat si atunci se va incepe importul de gaze romanesti. In realitate, nu ar fi vorba de probleme tehnice, ci de unele de natura comerciala, au declarat pentru HotNews. ro surse apropiate situatiei. Practic, operatorii economici, atat din Romania, cat si din Moldova, nu au ajuns la o intelegere privind conditiile de livrare si preturi. Partea romana ar fi oferit gaze cu 20% mai ieftine decat cele rusesti.

Asiguratorii si brokerii in asigurari s-au plans la Bruxelles cu privire la constituirea Corpului expertilor si evaluatorilor tehnici auto din Romania (CEETAR)

Asiguratorii si brokerii in asigurari au reclamat la Comisia Europeana proiectul de lege privind constituirea Corpului expertilor si evaluatorilor tehnici auto din Romania CEETAR), conform caruia toate vehiculele avariate din Romania ar trebui sa fie evaluate de experti ai acestei noi entitati. Proiectul ar duce la incalcarea normelor europene si ar aduce prejudicii majore asiguratilor si pietei locale de asigurari, au atentionat UNSAR si UNSICAR, cele doua asociatii de profil care reprezinta asiguratorii si intermediarii in asigurari. Proiectul Legii se afla pe Ordinea de Zi a Lucrarilor Plenului Senatului de marti, 2 septembrie.

Iordania interzice importurile de animale din Romania

Autoritatile din Iordania au interzis importul de ovine si bovine din Romania, dupa ce Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor OIE) a anuntat ca a depistat mai multe cazuri de imbolnavire a.

Iordania interzice importurile de ovine si bovine din Romania

Ministerul Agriculturii din Iordania a interzis importurile de ovine si bovine din Romania dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor OIE) a raportat ca au fost depistate recent cazuri de maladie a limbii albastre in Romania, informeaza duminica agentia Petra.

Pour Fashion un nou brand NONCONFORMIST de imbracaminte din Romania!

Pour Fashion este un brand nou pe piata din Romania, ce vine cu un nou concept putin mai nonconformist. Pentru.

Toti cablistii din Romania, obligati sa retransmita televiziunea publica de la Chisinau, Moldova 1

Toti cablistii din Romania trebuie sa retransmita, incepand din aceasta toamna, televiziunea publica de la Chisinau, denumita Moldova 1, care a fost inclusa in randul programelor must carry, in baza.

Iordania a interzis importul de animale din Romania, pe fondul cazurilor de boala a limbii albastre

Ministerul Agriculturii din Iordania a interzis importul de ovine si bovine din Romania, dupa ce Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor OIE) a anuntat ca a depistat mai multe cazuri de imbolnavire a acestora cu boala limbii albastre, potrivit agentiei de stiri iordaniene Petra, citate de Mediafax.

Sectorul de asigurari din Romania, evaluat printr-o analiza de bilant si un test de stres

Elementele cheie pentru evaluarea de catre organisme independente a sectorului de asigurari din Romania, care va include o analiza de bilant si un test de stres, au fost agreate de Comisia Europeana, Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2096 seconds )