Libnet.ro
UNICEF

08:00

Ne-am ridicat: Romania, 1989-2019: Romania la 30 de ani de la Revolutie, de la comunism la Uniunea Europeana

Ceaşca de Cultură Ceaşca de Cultură,
Ne-am ridicat: Romania, 1989-2019: Romania la 30 de ani de la Revolutie, de la comunism la Uniunea Europeana

Pe 12 ianuarie 1990, jurnalistul scotian Rupert Wolfe Murray a ajuns pentru prima data in Romania. A gasit atunci o tara care isi pornea drumul spre democratie, cu o populatie dornica de schimbare. A observat nasterea unei tinere democratii si a dorit sa ajute la vindecarea ranilor lasate de regimul comunist, axandu-se pe munca de . continuă pe Ceaşca de Cultură

Parlamentul European va adopta o rezolutie despre Revolutia din Romania Siegfried Muresan: La 30 de ani de la Revolutie, oamenii au dreptul sa afle adevarul

Parlamentul European va adopta saptamana viitoare o rezolutie despre Revolutia din Romania, a anuntat pe Facebook europarlamentarul PNL Siegfried Muresan.

Locuinta comunista, reconstituita la Muzeul Judetean la 30 de ani de la Revolutie

O expozitie inedita va fi inaugurata luni, 16 decembrie, la Muzeul Judetean de Istorie Buzau, cu prilejul implinirii a 30 de ani de la caderea comunismului in Romania.

BNR lanseaza o serie de monede pentru marcarea a 30 de ani de la Revolutie

Banca Nationala a Romaniei BNR) va lansa pentru colectionare si va pune in circulatie o serie de monede pentru marcarea a 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989.

Printul Charles de Wales a marcat 30 de ani de la Revolutie, la sediul Institutul Cultural Roman din Londra. Evenimentele din Bucuresti si Timisoara, cuprinse intr-o expozitie deschisa de Alteta sa Regala (VIDEO)

Printul Charles de Wales a deschis expozitia de fotografie Aperturile unei Revolutii, organizata de Institutul Cultural Roman din Londra ICR) in parteneriat cu Ambasada Romaniei din Marea Britanie si.

Presedintele SUA, Donald Trump, a trimis o placa memoriala la Timisoara, cu ocazia celor 30 de ani de la Revolutie

Placa memoriala va fi amplasata pe zidul fostului comandament al Garnizoanei si al viitorului Muzeu al Revolutiei din Timisoara, doua traverse de placa cu Proclamatia de la Timisoara.

Europa Libera: Cartea de vizita a Securitatii la 30 de ani de la revolutie

Arhiva fostei Securitatii, mai precis o parte din aceasta arhiva, este depozitata intr-o fosta unitate militara din Popesti Leordeni, langa Bucuresti. Este a treia arhiva ca volum din Europa, dupa cele din Germania si Polonia si contine sute de mii de dosare. Este, asa cum spune Germina Nagat, fosta directoare a Directiei de Investigatii, actualmente membra in Colegiul Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii CNSAS), o sinistra carte de vizita a Securitatii.

Povesti emotionante cu oameni care au trait pe viu Revolutia.Dupa 30 de ani inca mai am de-a face cu acesti securisti

Ultima conferinta sustinuta la Universitatea de Vest pe tema Revolutiei ce a pornite la Timisoara a avut loc astazi cu o sala plina! Participantii la evenimente au povestit despre cele traite acum 30 de ani.

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1978 seconds )