Libnet.ro
UNICEF

07:15

Cele mai bune 30 de filme romanesti ale deceniului. Aurora si Touch Me Not jaloneaza anii de inceput si de sfarsit ai decadei VIDEO

Adevărul Adevărul,
Cele mai bune 30 de filme romanesti ale deceniului. Aurora si Touch Me Not jaloneaza anii de inceput si de sfarsit ai decadei VIDEO

Filmele lui Radu Jude, Cristian Mungiu sau Cristi Puiu au dominat deceniul, dar adevarata deschidere a fost produsa spre sfarsitul decadei, de filmul Adinei Pintilie, Touch Me Not, castigator al Ursului de Aur la Berlin in 2018. Regizoarea nu aduce numai o tematica cu totul noua in cinematograful romanesc, ci si un limbaj cinematografic unic, revolutionar chiar pe plan universal. continuă pe Adevărul

RETETE REVELION. Cele mai bune retete de PESTE la cuptor pentru ANUL NOU

Revelionul se apropie si se spune ca aduce noroc daca ai peste pe masa. Va prezentam cele mai delicioase retete de peste la cuptor. Ai grija sa nu-ti lipseasca de pe masa de Revelion.

Cele mai bune filme ale anului 2019, conform revistei Sight and Sound

Celebra revista britanica Sight and Sound a publicat topul celor mai bune 50 de filme ale anului 2019. Va prezentam primele zece pelicule din clasament.

Ce vedem la TV in noaptea dintre ani: filme romanesti, concerte si petreceri cu lautari. Dan Negru, pregatit pentru cel de-al 20-lea Revelion la Antena 1 FOTO

Posturile de televiziune au pregatit programe speciale pentru noaptea dintre ani, de la filme si emisiuni pana la show-uri si concerte, pentru a le oferi telespectatorilor cele mai bune motive sa petreaca Revelionul in fata micilor ecrane.

Box office global 2019: Lungmetraje cu supereroi si doua animatii, cele mai mari incasari. Opt filme au depasit pragul de 1 miliard de dolari VIDEO

Lungmetraje cu supereroi si doua animatii au inregistrat cele mai mari incasari anul acesta, cand opt dintre primele zece filme au depasit pragul de 1 miliard de dolari, iar Disney a dominat piata.

Vedete cu cele mai sexy rochii pe red carpet in 2019

Anul acesta a fost unul in care vedete au continuat sa indrazneasca, aratandu-si nurii pe covorul rosu la diferite evenimente. Iata cele mai sexy rochii purtate pe red carpet in 2019! .

Henley Index: Japonia si Singapore au cele mai puternice pasapoarte din lume. Pe ce loc este Romania in topul mondial

Japonia si Singapore sunt tarile cu cele mai puternice pasapoarte din lume, cetatenii lor putand calatori fara vize prealabile catre 190 de destinatii, potrivit celui mai recent top Henley. Locul al doilea in top este impartit de Finlanda, Germania si Coreea de Sud, cu 188 de destinatii. Romania se afla pe locul 16 in top, romanii putand calatori in 171 de tari fara a avea nevoie de viza luata dinainte.

BBC: Topul celor mai bune melodii ale anului 2019

BBC a intocmit topul celor mai bune melodii din 2019, prima pozitie fiind ocupata de noua senzatie a industriei muzicale Billie Eilish, pustoaica bizara in varsta de 17 ani.

Brancusi Marthe sau povestea de iubire dintre Tantan si Tonton, printre cele mai vandute titluri in 2019

Cele mai vandute titluri ale Editurii Vremea in 2019 sunt cele din colectiile Povestile Varatecului, Fapte Idei Documente, Mic dar sic, Planeta Bucuresti. Paginile de corespondenta au fost cele mai pe placul cititorilor, dar si dialogurile culturale s-au bucurat de atentie.

30 de ani dupa - Romanii si masiniile lor - De la Aro si Dacia 1300, la cele mai noi electrice si SUV-urile de peste 150.000 euro

Putine domenii s-au schimbat atat de mult in trei decenii precum cel auto. in 30 de ani numarul de masini de pe strazi a crescut de cinci ori, iar de la soselele pline cu Dacii am ajuns la un parc auto format din peste 40 de marci. Industria auto este printre putinele care s-au dezvoltat bine la noi in trei decenii, iar Dacia este printre rarele exemple de vechi intreprinderi care nu s-au inchis, soarta fiind cu totul diferita la Aro. Romanii au ajuns acum sa cumpere si SUV-uri de peste 150. 000 de euro, si masini electrice in numar record, dar si modele de peste 15. 000 de euro bucata, fabricate local.

Doua titluri de Radu Paraschivescu, printre cele mai vandute carti la Humanitas in 2019

Adevarul. ro prezinta topurile de vanzari ale celor mai importante edituri. Printre cele mai vandute carti ale editurii Humanitas, in 2019, se numara Orasul fetelor de Elizabeth Gilbert, si doua titluri de Radu Paraschivescu: Orice om ii e teama. Un partid, doi ani si trei premieri si in lume nu-s mai multe multe Romanii planetei noastre i-ar lipsi).

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 07:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2137 seconds )