Libnet.ro
UNICEF

22:15

Cele mai frumoase basme rusesti

Adevărul Adevărul,
Cele mai frumoase basme rusesti

Folclorul slav, ale carui motive sunt omniprezente si in basmele romanesti, prezinta personaje de legenda, conflicte intre bine si rau si povesti moralizatoare cu invataturi memorabile. Poate cea mai reprezentativa ipostaza a sa se regaseste in cele mai frumoase basme rusesti - in care cititorii vor recunoaste anumite personaje similare cu cele din folclorul autohton. continuă pe Adevărul

Cele mai frumoase cladiri din Chisinau

In capitala Republicii Moldova se gasesc nenumarate monumente istorice si cladiri care merita atentia localnicilor si a turistilor. Cele mai frumoase cladiri din Chisinau au fost construite la inceputul secolului XX si au devenit ulterior sedii ale unor institutii importante. Astfel, printre cele mai frumoase cladiri se afla Sala cu Oga, Circul, Casa Herta si Muzeul National de Istorie.

Cele mai frumoase femei din Europa: tarile in care frumusetea femeilor este motiv de mandrie nationala

Cele mai frumoase femei din Europa. Desi frumusetea se afla intotdeauna in ochii celui care priveste, exista tari europene recunoscute pentru frumusetea femeilor. Bineinteles, Romania nu avea cum sa lipseasca dintr-un astfel de clasament, oricat de subiectiva ar fi realizarea unui top de acest gen.

Cele mai frumoase obiceiuri si traditii de Sfantul Nicolae, in Romania si Europa

In mod traditional, in noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii, dar si adultii isi pun ghetutele lustruite la usa pentru ca Mosul sa le umple cu daruri.

Cele mai puternice procesoare, supuse unor teste

Un site din China ne ofera primele rezultate ale unui test in care au fost implicate cele mai puternice procesoare din prezent. Piata procesoarelor, in prezent, este dominata de trei mari companii: Samsung, Apple si Qualcomm. Dispozitivele produse de catre acestea sunt probabil cele mai puternice de pe piata, iar un site din Chinaa efectuat [] .

Cele mai bune condimente pentru carnea de pui: amestecuri care dau un gust divin preparatelor si trei marinate delicioase propuse de Jamie Oliver

Cele mai bune condimente pentru carnea de pui. Prepararea carnii de pui se regaseste in orice carte de bucate, fiind extrem de simplu de pregatit. Fie ca alegeti sa o gatiti la cuptor, fie la gratar, condimentele sunt esentiale pentru un preparat desavarsit, chiar si pentru cei mai putin priceputi in bucatarie. Iar puiul se imbina perfect cu o gama larga de mirodenii. Va prezentam, asadar, cele mai bune condimente pentru carnea de pui.

Un fost prefect este dispus sa reabiliteze pe banii sai cele mai vechi ceasuri care se ghideaza dupa soare din Bistrita

Dupa ce a construit doua cadrane solare chiar in propria ograda, Damaschin Berende, un bistritean de 50 de ani, este dispus sa reabiliteze pe banii sai cele mai vechi ceasuri care se ghideaza dupa soare din oras. Cele doua sunt situate, culmea, pe doua biserici simbol ale orasului.

Grammy 2016: Rapperul Kendrick Lamar, cele mai multe sanse la un trofeu. Lista celor mai importante nominalizari

Rapperul Kendrick Lamar a primit cele mai multe nominalizari 11) la gala premiilor Grammy 2016, fiind urmat in top de cantareata pop Taylor Swift si de artistul canadian Abel Makkonen Tesfaye, cunoscut drept The Weekend, fiecare bucurandu-se de cate sapte mentiuni.

Cele mai bune jocuri lansate in 2015

Anul 2015 ne-a oferit o multime de jocuri interesante, iar cele de mai jos sunt doar zece dintre preferatele noastre. Dupa cum era de asteptat, anul 2015 a fost dominat de remake-uri si de continuari ale unor serii extrem de cunoscute. Chiar si asa, dezvoltatorii s-au intrecut pe ei insisi, reusind sa creeze jocuri extrem [] .

Ziua eMAG: cele mai bune reduceri la televizoare

Ziua eMAG vine astazi cu reduceri importante la o gama variata de produse, dar si cu numeroase carduri cadou. Pe 7 decembrie 2015, cei de la eMAG aniverseaza nu mai putin de 14 ani de la infiintarea companiei, ocazie cu care ofera clientilor reduceri considerabile la produsele sale. Dupa cum era de asteptat, oferta celor [] .

Cele mai bune magazine cu aplicatii pentru Android, daca nu vrei Play Store

Ca sa ai acces la aplicatiile Google pe Android, ai nevoie de Play Store. Daca nu vrei insa sa stie Google totul despre tine, poti apela la alternative. Acestea ar fi cele mai bune.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 22:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2229 seconds )