Libnet.ro
UNICEF

01:05

SERIAL Generatia Marii Uniri. Episodul 2 Pantelimon Halippa, omul care s-a zbatut pentru o Basarabie oropsita

Adevărul Adevărul,
SERIAL Generatia Marii Uniri. Episodul 2 Pantelimon Halippa, omul care s-a zbatut pentru o Basarabie oropsita

Halippa a fost unul dintre cei care au deschis drumurile, in 1918, pentru Unirea Basarabiei cu Vechiul Regat, iar dupa anii de inchisoare din perioada comunista, a continuat sa militeze pentru uniunea cu provincia pierduta din nou in 1940. in contextul dezbaterilor de astazi privind unirea cu Republica Moldova, Alina Pavelescu, director-adjunct al Arhivelor Nationale, vorbeste, intr-un interviu, despre ce putem invata din trecutul comun. continuă pe Adevărul

Lansare de carte dedicata Centenarului Marii Uniri

La Clubul Artelor al Palatului Culturii Teodor Costescu a avut loc joi dupa-amiaza lansarea antologiei Poemele Marii Uniri, o lansare de carte din seria dedicata Centenarului Marii Uniri 1918-2018).

Un lider PNL acuza: Guvernul antiromanesc PSD-ALDE pregateste controlul politic al evenimentelor Centenarului Marii Uniri. E scandalos!

Deputatul Florin Roman, vicepresedinte al PNL, acuza Guvernul Dancila si majoritatea PSD-ALDE ca trateaza cu supeficialitate tema Centenarului Marii Uniri, acestia alegand sa-si bata joc de capitala Marii Unirii, Alba Iulia.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2668 seconds )