Libnet.ro
UNICEF

18:30

Cele mai frumoase cuvinte din limba romana

Adevărul Adevărul,
Cele mai frumoase cuvinte din limba romana

Cele mai frumoase cuvinte in limba romana sunt folosite, cu precadere, in contextele poetice. Limba romana, conform studiilor de lingvistica, detine un fond de peste 200. 000 de cuvinte, din care, in DEX, exista aproape 60. Dintre ele, in limbajul cotidian folosim frecvent cateva sute. Dar cu totii avem cuvinte preferate. continuă pe Adevărul

Care sunt cele mai folosite cuvinte in limba romana

Cele mai folosite cuvinte in limba romana sunt cele de legatura precum prepozitiile pe, de, la), conjunctiile coordonatoare si, sau), pronumele sau verbele auxiliare a avea, a fi, a voi), spun expertii.

Romania va fi promovata printr-un joc video 3D. Un ghid virtual va purta turistii prin cele mai frumoase locuri din care nu vor lipsi vanatorile de comori

Play Romania este prima aplicatie-joc video de promovarea a turismului din Romania. Ea a fost initiata de Asociatia Celor mai Frumoase Sate din Romania si va fi lansata sambata la ora 14. 00 la Muzeul Satului din Bucuresti.

Cele mai frumoase manastiri din Republica Moldova

Bisericile si manastirile din Republica Moldova au avut enorm de suferit in perioada sovietica: cele mai frumoase manastiri si biserici au fost inchise si transformate in depozite, sali de sport, cluburi sau spitale.

Carturesti Carusel s-a deschis. Cum arata una dintre cele mai frumoase librarii din tara (FOTO)

Joi dimineata s-a deschis oficial libraria Carturesti Carusel de pe strada Lispcani, intr-o cladire istorica din centrul vechi in care a avut centrul banca Chrissoveloni. Libraria se desfasoara pe sase nivel.

FOTOGALERIENava de piatra din Grecia, una dintre cele mai frumoase insule ascunse din lume

Orasul Monemvasia, din Grecia, se numara printre cele mai frumoase orasele din lume, adevarate oaze de relaxare pentru turistii dornici sa se refugieze departe de lumea dezlantuita.

FOTOGALERIE Cum arata una dintre cele mai frumoase librarii din tara, deschisa pe strada Lipscani din Bucuresti

Joi dimineata s-a deschis oficial libraria Carturesti Carusel de pe strada Lipscani, intr-o cladire istorica de pe Lipscani in care a avut sediul banca Chrissoveloni. Libraria se desfasoara pe sase niveluri la are 1. 000 mp.

Cele mai frumoase cupluri de vedete la Premiile Grammy 2015!

De la Kim Kardashian si Kanye West sau Jay Z si Beyonce si pana la Keith Urban si Nicole Kidman ori Big Sean si Ariana Grande, iata cele mai HOT cupluri ce au pasit pe covorul rosu al Premiilor Grammy 2015! .

Cele mai frumoase cupluri de la Premiile Grammy 2015!

De la Kim Kardashian si Kanye West sau Jay Z si Beyonce si pana la Keith Urban si Nicole Kidman ori Big Sean si Ariana Grande, iata cele mai HOT cupluri ce au pasit pe covorul rosu al Premiilor Grammy 2015! .

FOTO Cele mai curate orase din lume

Cele mai curate orase din lume. Curatenia unui oras arata de multe ori gradul de civilizatie a locuitorilor sai. Mai mult, o infrastructura prietenoasa cu mediul are capacitatea de a atrage zeci de mii de turisti anual. Va prezentam in cele ce urmeaza un top al celor mai curate orase din lume.

Cele mai urmarite televiziuni din 2014: Pro TV si Antena 1 au pierdut telespectatori, iar Antena 3 a trecut peste TVR 1

Cele mai urmarite televiziuni din 2014. Pro TV si Antena 1 au dominat topul celor mai urmarite televiziuni din 2014, desi Antena 1 a pierdut de cinci ori mai multi privitori comparativ cu postul din Bulevardul Pache Protopopescu. Antena 3 si-a consolidat cea de-a patra pozitie a topului, in crestere fata de 2013, clasandu-se peste TVR 1.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 18:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2373 seconds )