Libnet.ro
UNICEF

01:05

Festivalul George Enescu (III) Orchestre de exceptie, instrumentisti si cantareti renumiti

Adevărul Adevărul,
Festivalul George Enescu (III) Orchestre de exceptie, instrumentisti si cantareti renumiti

Sigur ca profilul simfonic ramane central in programele festivalului, cu toate inserturile lirice. Dupa Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Polish National Radio Sumphony Orchestra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, despre care am notat anterior, au urmat la Bucuresti alte importante ansambluri. Nu inseamna ca, in recital sau concert, pe afis nu au aparut nume de cantareti renumiti sau opere in prima auditie romaneasca. continuă pe Adevărul

INTERVIU Violonista Patricia Kopatchinskaja: imi iau un an sabatic si voi merge acasa, la Orhei, sa vad pamantul meu

Violonista Patricia Kopatchinskaja, nascuta in Republica Moldova si stabilita astazi in Elvetia, spune,intr-un interviu pentru Weekend Adevarul, ca a cantat pe multe scene internationale, insa revenirea la Bucuresti, in Festivalul George Enescu, a fost o bucurie, pentru ca a fost mai aproape de casa.

Concertul Orchestrei Filarmonicii George Enescu de la Sala Radio

Vineri, 13 septembrie, ora 15. 00, in seria Muzica Secolului XXI, la Sala Radio, va evolua Orchestra Filarmonicii George Enescu, dirijata de Peter Rundel. Adevarul. ro transmite acest concert.

Concert extraordinar, la Targoviste, in cadrul Festivalului International George Enescu

Targovistea a gazduit unul dintre concertele care fac parte din cea de-a XXIV-a editie a Festivalul International George Enescu, ce se desfasoara, in perioada 31 august 22 septembrie 2019, in 11 orase din tara.

Adevarul.ro va transmite, de la 19.30, si al doilea concert al Orchestrei Academice de Stat Evgeny Svetlanov de la Sala Palatului

Astazi, de la ora 19. 30, la Sala Palatului, Orchestra Simfonica Academica de Stat Evgeny Svetlanov din Rusia, dirijata de Gabriel Bebeselea, va avea in program lucrari de George Enescu Erich Wolfgang Korngold si Piotr Ilici Ceaikovski. La cel de-al doilea concert al orchestrei ruse, in cadrul Festivalului Enescu, solist va fi violonistul Ray Chen. Adevarul. ro va transmite acest concert.

Gesturi mici intr-o lume mare

Intr-o lume asa mare cum e cea a muzicii clasice, tot gesturile mici sunt cele care reusesc sa ma surprinda. Suntem deja la jumatatea festivalului George Enescu si pot spune ca am trecut printr-un amalgam de sentimente, trairi si emotii.

Stagiunea lui Vasily Petrenko de la Enescu 2019

La Bucuresti, prin concertele Festivalului de anul acesta, avem sansa sa asistam la o adevarata miscare tectonica din spatiul simfonic european si putem sa ne dam cu parerea informat asupra viitorului apropiat al unor orchestre. Asadar, Kirill Petrenko si-a inceput mandatul la Berliner Philharmoniker, iar noi am avut ocazia sa-l vedem la al doilea sau concert oficial.

Ce vedem pe scenele Festivalului International George Enescu: joi, 12 septembrie 2019

Festivalul le ofera melomanilor prilejul sa exploreze peisajul muzical contemporan si sa descopere creatiile de frontiera in sectiunea Muzica secolului XXI Sunt mandru ca programul de anul acesta.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2064 seconds )