Libnet.ro
UNICEF

12:31

De ce la ceremonia de ramas bun a Regelui Mihai a fost folosita copia Coroanei de Otel a Romaniei, si nu originalul. Explicatia directorului MNIR

Adevărul Adevărul,
De ce la ceremonia de ramas bun a Regelui Mihai a fost folosita copia Coroanei de Otel a Romaniei, si nu originalul. Explicatia directorului MNIR

Coroana de Otel a Romaniei originala, care este clasata in categoria Tezaur si se afla in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei MNIR), nu poate fi folosita pentru ceremoniile funerare dedicate Regelui Mihai I pentru nu este prevazut in legislatie un astfel de scop, a explicat pentru Agentia de presa News. ro directorul institutiei muzeale, Ernest Oberlander-Tarnoveanu. in locul acesteia este utilizata o copie fidela. continuă pe Adevărul

Coroana de Otel originala nu a putut fi folosita la ceremonia de ramas bun a Regelui Mihai. Explicatia directorului Muzeului de Istorie

Coroana de Otel a Romaniei, varianra originala de la Muzeul National de Istorie a Romaniei, nu a putut fi folosita pentru ceremoniile funerare ale Regelui Mihai fiindca in legislatie nu este.

Romanii isi iau ramas bun de la Regele Mihai. Pelerinaj la capataiul Majestatii Sale

Mii de romani au venit inca de dimineata, in Piata Constitutiei, sa-si ia ramas bun de la Regele Mihai. Cei mai multi au sosit insa seara, cand s-au deschis si portile Palatului.

Portile Palatului Regal s-au inchis in jurul orei 24.00. Sute de romani au venit sa-si ia ramas bun de la Regele Mihai

Update: Portile Palatului Regal s-au inchis in jurul orei 24. Mii de oameni au venit sa-si ia ramas bun de la Regele Mihai. O mai pot face si in cursul zilei de joi. Stire initiala: Sute.

Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai a fost adus in tara

ACTUALIZARE 19:50 Sicriul cu trupul Regelui Mihai a parasit Castelul Peles; acesta va fi depus la Palatul Regal Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai a parasit in aceasta seara Castelul Peles, acesta urmand sa fie adus in Capitala si depus la Palatul Regal. * ACTUALIZARE 19:35 Printul Charles va veni sambata pentru ceremoniile de la Bucuresti dedicate Regelui Mihai *ACTUALIZARE 17:30 Mihai Tudose: Regele Mihai I va ramane in memoria romanilor un simbol al demnitatii si nobletii *ACTUALIZARE 15:52 Premierul Tudose impreuna cu ministrii s-au recules la catafalcul Regelui Mihai *ACTUALIZARE 11:25 Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai a fost adus in Romania, sosind, la ora 11. 00, cu o aeronava militara care a aterizat pe Aeroportul Henri Coanda.

Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai a fost adus in tara

ACTUALIZARE 11:25 Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai a fost adus in Romania, sosind, la ora 11. 00, cu o aeronava militara care a aterizat pe Aeroportul Henri Coanda.

Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai a fost adus in tara

ACTUALIZARE 11:25 Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai a fost adus in Romania, sosind, la ora 11. 00, cu o aeronava militara care a aterizat pe Aeroportul Henri Coanda.

Dinu Zamfirescu, dezvaluiri despre viata Regelui Mihai: Majestatea Sa era un simbol in Romania

Oficialitati au inceput sa ajunga la Castelul Peles sa isi ia ramas bun de la Majestatea Sa, Regele Mihai. Au fost printre oamenii importanti si oameni care i-au fost foarte apropiati Regelui,.

Reportaj. Ce nu s-a vazut la ceremonia din Parlament dedicata Regelui Mihai

Ceremonia solemna a Parlamentului dedicata Regelui Mihai nu a fost atat de solemna pe cat a fost anuntata, fiind chiar o sursa de umor involuntar si de plictiseala pentru numerosi parlamentari.

Ultimele imagini de la ceremonia Regelui Mihai de la Castelul Peles. Sicriul Majestatii Sale a fost scos din castel (VIDEO)

In acest moment au loc ultimele omagii oficiale aduse Regelui Mihai la Castelul Peles. Sicriul cu trupul neinsufletit al acestuia este depus de trei ore in holul de onoare al Castelului Peles.

Muzeul National de Istorie explica de ce Coroana de Otel originala nu a putut fi folosita la ceremoniile funerare ale Regelui Mihai

Coroana de Otel a Romaniei originala, care este clasata in categoria Tezaur si se afla in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei MNIR), nu poate fi folosita pentru ceremoniile funerare dedicate Regelui Mihai I pentru nu este prevazut in legislatie un astfel de scop, a explicat pentru agentia de presa News. ro directorul institutiei muzeale, Ernest Oberlander-Tarnoveanu. In locul acesteia este utilizata o copie fidela.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 12:31

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2033 seconds )