Libnet.ro
UNICEF

01:05

23 august 1944- Ziua corecta in care am raspuns tradarii Germaniei

Adevărul Adevărul,
23 august 1944- Ziua corecta in care am raspuns tradarii Germaniei

Pe data de 23 august 1944 Romania avea sa renunte la razboiul impotriva URSS si a trece la eliberarea Ardealului ocupat de catre Ungaria. Un moment extrem de controversat dar care a asigurat continuitatea statului roman in forma cea mai apropiata de granitele etnice, desi importante teritorii au ramas ocupate. continuă pe Adevărul

23 August 1944 - Salvarea Romaniei sau tradare nationala?

Despre actul de la 23 august 1944 din Romania s-a scris foarte mult, dar s-au ascuns, cu destula abilitate, poporului roman, unele adevaruri ale acestui act si implicatiile lui, in majoritate nefaste pentru Romania. 23 august 1944 ramane, probabil, cel mai controversat moment al istoriei noastre contemporane.

23 august 1944, momentul extraordinar ce a dus la supravietuirea Romaniei

Proclamatia catre tara a Regelui Mihai I din 23 august 1944 este considerata de istoricii Georgeta Filitti, Dan Berindei, Zoe Petre si Adrian Majuru, la 70 de ani de la eveniment, un act care a scurtat cu sase luni Al Doilea Razboi Mondial si a dus la.

Victor Ponta: 23 august 1944 - moment de referinta pentru Romania, datorita Regelui Mihai

23 august 1944 nu a fost nici un act de tradare si nici inceputul comunizarii Romaniei, asa cum se incearca sa fie prezentat, este contributia noastra la scurtarea unui razboi distrugator, care a luat zeci de milioane de vieti, afirma premierul Victor Ponta intr-o postare pe Facebook, sambata.

Dezbatere Historia, despre 23 august 1944: Cum se impart vina si meritele? Regele impotriva Maresalului

Dezbaterea Historia de vineri, de la ora 11. 00, are in prim plan desfasurarea evenimentelor de la 23 August 1944. Asupra lor a planeaza inca multe teorii si intrebari. Era necesara aceasta intoarcere a armelor? Cine e vinovat de ceea ce a urmat? Este Maresalul o victima a evenimentelor sau isi merita soarta? Care era situatia romaniei inainte de acest act?.

Dezbatere Historia de la ora 11.00, despre 23 august 1944: Cum se impart vina si meritele? Regele impotriva Maresalului

Dezbaterea Historia de vineri, de la ora 11. 00, are in prim plan desfasurarea evenimentelor de la 23 August 1944. Asupra lor a planeaza inca multe teorii si intrebari. Era necesara aceasta intoarcere a armelor? Cine e vinovat de ceea ce a urmat? Este Maresalul o victima a evenimentelor sau isi merita soarta? Care era situatia romaniei inainte de acest act?.

Dezbatere istorica la Turnu Severin despre rolul regelui Mihai I in actul de la 23 august 1944

La 70 de ani de la evenimentul care a schimbat cursul istoriei, Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei - Filiala Mehedinti, organizeaza vineri, 22 august, dezbaterea cu tema Rolul M. Regele Mihai I in actul de la 23 august 1944.

23 august 1944. O asumare necesara

Asumarea istoriei, cu bune si rele, ramane un demers absolut necesar pentru o societate cu pretentii de apartenenta la civilizatia europeana. Nu iti cunosti si intelegi trecutul, atunci prezentul ramane o enigma, iar viitorul e incert. Dar daca aceasta asumare e facuta trunchiat, doar acolo unde ne convine, atunci ramane un simplu exercitiu de ipocrizie.

Victor Ponta: Ziua de 23 august 1994 este o pagina majora de istorie nationala pe care trebuie sa o intelegem si sa o asumam in toata complexitatea ei

Premierul Victor Ponta a transmis sambata un mesaj privind momentul 23 august 1944, insistand ca nu a fost inceputul comunizariiRomaniei, ci contributia tarii noastre la scurtarea unui razboi.

Mesajul lui Ponta cu ocazia zilei de 23 august

Premierul Victor Ponta afirma sambata intr-o postare pe Facebook ca 23 august 1944 nu a fost nici un act de tradare si nici inceputul comunizarii Romaniei, asa cum se incearca sa fie prezentat, ci contributia noastra la scurtarea unui razboi distrugator, care a luat zeci de milioane de vieti.

insemnatatea zilei de 23 august pentru candidatii la Presedintie: Regele Mihai nu a fost tradator, ci salvator

Astazi se implinesc 70 de ani de la momentul in care tara noastra s-a alaturat Natiunilor Unite la 23 august 1944. Prezidentiabilii Victor Ponta, Klaus Iohanis si Calin Popescu Tariceanu au vorbit de rolul de salvator jucat de Regele Mihai I, care in calitate de sef al statului, a decis intoarcerea armelor impotriva Germaniei.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2087 seconds )