Libnet.ro
UNICEF

07:46

Tablouri de tezaur se intorc la Muzeul National de Arta de Ziua Culturii Nationale

Adevărul Adevărul,
Tablouri de tezaur se intorc la Muzeul National de Arta de Ziua Culturii Nationale

La Muzeul National de Arta al Romaniei MNAR), au fost facute demersuri ca doua tablouri de Anton Chladek 1794-1882), clasate in categoria Tezaur, sa poata fi admirate din nou in Galeria Nationala a muzeului. Acest lucru a fost posibil prin achizitia in vederea donatiei pe care Fundatia Bonte a facut-o Muzeului National de Arta al Romaniei. continuă pe Adevărul

Expozitia Cu gandul la Paul... ajunge la Chisinau: Muzeul National de Arta al Moldovei gazduieste vernisajul organizat in memoria lui Paul Gherasim

Cu ocazia Zilei Nationale a Culturii din Republica Moldova si a Zilei Culturii Nationale din Romania, celebrate la 15 ianuarie, Galeria Romana, in parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova.

Expozitia Cu gandul la Paul... ajunge la Chisinau: Muzeul National de Arta al Moldovei gazduieste vernisajul organizat in memoria lui Paul Gherasim (FOTO)

Cu ocazia Zilei Nationale a Culturii din Republica Moldova si a Zilei Culturii Nationale din Romania, celebrate la 15 ianuarie, Galeria Romana, in parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova.

Ce sarbatorim de Ziua Culturii Nationale? Dezbatere TVR, moderata de Catalin Stefanescu

Profesorii Mircea Dumitru rectorul Universitatii Bucuresti) si Constantin Vica lector univerisitar), sculptorul Ioan Bolborea, actorul Bogdan Dumitrache, violoncelistul Marin Cazacu, criticul de arta Pavel Susara, Constanta Vintila Ghitulescu, cercetator, sunt invitatii lui Catalin Stefanescu la Ziua Culturii Nationale, program difuzat de TVR 1, TVR HD si TVR+ duminica, 15 ianuarie, de la ora 21.

Programul evenimentelor prilejuite de Ziua Culturii Nationale. Toate institutiile de cultura din Galati sunt implicate

In perioada 11-17 ianuarie 2017 vor avea loc la Biblioteca Judeteana V. Urechia o serie de evenimente si expozitii pentru a marca 167 de ani de la nasterea marelui poet national Mihai Eminescu, ziua de 15 ianuarie fiind declarata in anul 2010 ca fiind Ziua Culturii Nationale.

Tururi ghidate gratuite la TNB, de Ziua Culturii Nationale

Pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Romane, Teatrul National din Bucuresti ofera celor interesati un tur ghidat gratuit prin culisele fascinante ale noii cladiri.

Un deputat PNL ridica suspiciuni asupra concursului de proiecte care trebuie sa primeasca bani pentru Ziua Culturii Nationale, organizat de Minister

Deputatul de Arad Glad Varga PNL), citat de News. ro, acuza ca in Ministerul Culturii exista deja o lista cu proiectele care trebuie sa primeasca finantare pentru Ziua Culturii Nationale, in conditiile in care anuntul privind sesiunea de selectie a fost publicat in 6 ianuarie, iar la dispozitia celor interesati sa acceseze o parte din cei 200. 000 de lei alocati au ramas doar cateva zile.

Ziua Culturii Nationale. Cum poti s-o incasezi politic, desi initial n-ai nicio vina

Vineri, 6 ianuarie, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale) a lansat pe site un anunt de concurs pentru finantarea de proiecte pentru Ziua Culturii Nationale de pe 15 ianuarie. Anuntul nu cuprindea nici un fel de documente de concurs ori norme metodologice.

Ziua Culturii Nationale celebrata de Institutul Cultural Roman in 17 tari

Ziua Culturii Nationale, 15 ianuarie, va fi marcata si in acest an de reprezentantele Institutului Cultural Roman ICR) din strainatate prin numeroase manifestari culturale, organizate in Austria, Belgia, Canada, China, Franta, Germania, Italia, Israel, Ducatul de Luxemburg, Republica Moldova, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Polonia, Statele Unite ale Americii, Turcia si Ungaria.

Ministerul Culturii a anuntat lista cu proiectele pe care le va finanta pentru Ziua Culturii Nationale

Ministerul Culturii a publicat joi lista proiectelor culturale organizate de Ziua Culturii Nationale, care vor primi finantare din bani publici. Din 56 proiecte depuse, 32 au fost declarate eligibile, si vor primi finatare 10, in total circa 200. 000 lei.

Zece proiecte au primit finantare pentru Ziua Culturii Nationale de la Ministerul Culturii si Identitatii Nationale

Ministerul Culturii si Identitatii Nationale a anuntat, joi, ca va finanta 10 proiecte dedicate Zilei Culturii Nationale, din 56 de propuneri primite, cu un buget total alocat de 199. 506 lei. Gala Muzicilor Traditionale, Ion Mincu-reper in arhitectura romaneasca, Carte si Cultura Nationala. Cele mai frumoase carti din Romania se afla printre evenimentele care vor fi organizate de asociatii pe 15 ianuarie.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 07:46

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2065 seconds )