Libnet.ro
UNICEF

09:30

A murit Imre Kertesz, laureat al premiului Nobel pentru literatura

România Liberă România Liberă,
A murit Imre Kertesz, laureat al premiului Nobel pentru literatura

Laureatul premiului Nobel pentru literatura din anul 2002, Imre Kertesz, a murit joi la Budapesta, la varsta de 86 de ani, anunta MTI si agentiile internationale de presa, citate de Agerpres. Romancierul, supravietuitor al lagarului nazist de la Auschwitz, a murit dupa o lunga boala, potrivit editorului sau. A fost primul scriitor ungur distins cu Premiul Nobel pentru Literatura, ce i-a fost acordat pentru opera autobiografica ce evoca experienta traita in lagarele de exterminare naziste. continuă pe România Liberă

Scriitorul maghiar Kertesz Imre, castigator al Nobelului in 2002, a murit

Laureatul premiului Nobel pentru literatura din anul 2002, Imre Kertesz, a murit joi la Budapesta, la varsta de 86 de ani, anunta MTI. Romancierul, supravietuitor al lagarului nazist de la.

A mai murit un scriitor laureat cu Nobel, supravietuitor al Holocaustului, autor al capodoperei Fara destin

Este vorba de scriitorul maghiar Imre Kertesz, distins cu aceasta suprema distinctie literara in anul 2002. Imre Kertesz ramane in memoria cititorilor mai ales ca unul dintre marii cronicari ai Holocaustului, in primul rand prin romanul sau de debut Fara destin, publicat in 1975.

FOTO. Romancierul Mario Vargas Llosa, aniversare de gala la Madrid

Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura, isi va serba implinirea a 80 de ani de viata luni seara, la Madrid, in cadrul unei receptii de gala la care iau parte 400 de invitati de marca din lumea politica si artistica, alaturi de rude si prieteni, relateaza luni EFE si presa din Spania, citate de Agerpres.

ştiri din Cultura

ştiri de la România Liberă

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2261 seconds )