Libnet.ro
UNICEF

08:00

La Sumuleu Ciuc: cel mai mare pelerinaj din Europa Centrala si de Est. Credinciosii vin aici inca din Evul Mediu

Adevărul Adevărul,
La Sumuleu Ciuc: cel mai mare pelerinaj din Europa Centrala si de Est. Credinciosii vin aici inca din Evul Mediu

Sumuleu Ciuc este cartierul din Miercurea Ciuc pe care l-a vizitat astazi Suveranul Pontif. Anual, se intalnesc aici de Rusaliile romano-catolice romani si maghiari din tara si din Ungaria, in biserica din Sumuleu se afla o statuie a Sfintei Fecioare Maria cu Pruncul Isus, facatoare de minuni, iar in 2018 au vazut-o 130. 000 de credinciosi. continuă pe Adevărul

Cea mai mare pestera din lume e chiar mai mare decat iti imaginezi

Son Doong este cea mai mare pestera din lume, dar dimensiunile sale sunt chiar mai mari decat au aratat descoperirile de pana acum. O echipa britanica de scafandri a facut noi descoperiri.

Cum arata cel mai mic copil din lume. Cand s-a nascut, avea greutatea unui mar

O familie din Statele Unite se poate mandri cu cel mai mic copil din lume. Copilul s-a nascut prematur la doar 23 de saptamani, dar a supravietuit si tocmai a iesit din spital. Avea greutatea unui mar. Asta isi aduc aminte doctorii despre primele ore de viata ale fetitei. La doar 245 de grame, bebelusul [] .

SUA: Cel mai mic bebelus din lume a fost externat dintr-un spital din San Diego, California

Cel mai mic bebelus din lume a iesit din spital, la 5 luni dupa ce a venit pe lume in San Diego, California, relateaza CNN.

IMAGINI din mijlocul multimii de pelerini de la Sumuleu Ciuc: Cum l-au intampinat romanii pe Papa Francisc(FOTO)

Peste 100. 00 de persoane din intreaga lume au venit la Sfanta Liturghie oficiata de Papa Francisc la sanctuarul marian de la Sumuleu Ciuc. Este locul unde in fiecare an se desfasoara cel mai mare pelerinaj.

Profesorii din Noua Zeelanda organizeaza cel mai mare protest de pana acum, cu peste 50.000 de cadre didactice aflate in greva

Peste 50. 000 de profesori de liceu si scoala primara au intrat in greva, luand partea la cea mai mare actiune sindicala care a avut loc vreodata in Noua Zeelanda, potrivit The Guardian.

Anuntul facut de fosta sotie a fondatorului Amazon. Ce face cu cea mai mare parte din avare in urma divortului

Fosta sotie a miliardarului american care a fondat compania Amazon,Jeff Bezos a declarat ce va face cu cea mai mare parte a averii ramase in urma divortului. La aproape sase luni dupa anuntarea.

Saber Guardian 2019, cel mai mare exercitiu militar multinational al anului: Afluirea convoaielor militare spre poligoanele de instructie

Peste 8. 000 de militari din sase tari Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Romania, Ungaria si Statele Unite ale Americii) vor participa, in perioada 3-24 iunie, la exercitiul multinational Saber.

Cum a reusit cel mai mare colectionar din Romania sa adune peste 20.000 de obiecte. in copilarie, strangeam banut cu banut ca sa-mi cumpar un trenulet

Atat de draga i-a fost scoala incat a ajuns sa aiba o colectie de peste o mie de obiecte: manuale, uniforme, rechizite si accesorii, dar si oracole si jurnale, toate din perioada 1880 - 1980, precum si globuri pamantesti de la 1900. Un inginer din Bucuresti, in varsta de 55 de ani, colectionar inrait, spune ca nu si-ar imagina viata fara aceste mici bucurii pe care le strange de 5 decenii.

Dinamovistul Dan Nistor, cel mai bun pasator din Liga 1

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat statisticile pentru sezonul 2018/2019 in Liga 1 Betano, iar mijlocasul dinamovist Dan Nistor este jucatorul cu cele mai multe pase decisive.

LIVE VIDEO TEXT Papa Francisc in Romania: Suveranul Pontif a ajuns cu papamobilul la Sumuleu Ciuc, unde oficiaza Sfanta Liturghie/ A mers cu papamobilul prin multime/ La Sumuleu sunt peste 85.000 de oameni/ Ploaia s-a oprit

Papa Francisc - aflat in cea de a doua zi a vizitei sale istorice in Romania - a ajuns sambata la Sanctuarul marian de la Sumuleu Ciuc si oficiaza Sfanta Liturghie la altarul aflat in saua muntelui Sumuleu, unde in fiecare an are loc marele pelerinaj de Rusaliile catolice. Acolo se afla peste 85. 000 de pelerini, multi dintre ei din Ungaria. La Sumuleu a plouat torential toata dimineata, iar ploaia s-a oprit cu putin inainte de sosirea Papei. Pentru prima data dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, statuia facatoare de minuni a Fecioarei Maria de la Sumuleu-Ciuc, cea mai mare de acest fel din lume si cu o vechime de peste 500 ani, a fost scoasa din biserica franciscana si dusa la altarul de unde Papa oficiaza slujba. De la ora 17. 00, Papa se va afla la Iasi. 41 A inceput Sfanta Liturghie oficiata de Papa Francisc, in limba italiana. 10 Papa Francisc a ajuns la Sumuleu Ciuc cu papamobilul construit la uzinele Dacia, din care a salutat multimea adunata pe tor trasel pana la Sanctuarul marian unde va avea loc slujba. in zona a incetat ploaia11. 01 Potrivit ultimei evaluari a Comitetului Interministerial pentru Securitate Vizita Papa Francisc 2019, la aceasta ora la Sumuleu Ciuc sunt peste 85. 000 de oameni. 00 Premierul Viorica Dancila a ajuns la Sumuleu Ciuc si urmeaza sa il intampine pe Papa Francisc. Dancila este insotita de ministrii Sorina Pintea, Eugen Teodorovici si de secretarul general al Guvernului Toni Grebla. 14 Mii de oameni s-au strans deja la Sumuleu Ciuc, in asteptarea Papei, in pofida ploii08. 27 Avionul in care se afla Papa Francisc a aterizat, sambata, pe Aeroportul din Targu Mures, Suveranul Pontif fiind intampinat de prefectul judetului Mures.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2848 seconds )