Libnet.ro
UNICEF

01:05

Ziua Europei. 70 de ani de la demararea proiectului Europei unite. De ce i se mai spune si Ziua Schuman

Adevărul Adevărul,
Ziua Europei. 70 de ani de la demararea proiectului Europei unite. De ce i se mai spune si Ziua Schuman

Statele membre ale Uniunii Europene sarbatoresc astazi Ziua Europei, ramasa in istorie si sub numele de Ziua Schuman. in urma cu 70 de ani, Robert Schuman, ministru de externe al Frantei, punea bazele proiectului ce avea sa de vina Uniunea Europeana, printr-un plan vizionar de colaborare economica intre Franta si Germania, pentru eliminarea rivalitatilor de secole dintre cele doua state si mentinerea pacii continentale. continuă pe Adevărul

Op-Ed Bogdan Aurescu: Ziua Europei 70 de ani de la Declaratia Schuman 9 mai 2020

Celebram astazi 70 de ani de la Declaratia Schuman, care a initiat procesul constructiei Europene. in plina criza globala, Europa se uita la lectiile trecutului ca sa isi consolideze viitorul. Europa de astazi s-a format in mare parte prin competitie de idei, sub presiunea unor nevoi concrete in fata unor conflicte istorice si crize. De 70 de ani, provocarile de orice fel sunt tratate de europeni din prisma suprematiei valorilor unei societati in pace, libera si solidara. Iar acestea sunt valorile impartasite de cetatenii statelor membre.

Ziua Europei, marcata online la 70 de ani de la declaratia Schuman

Europa va sarbatori online. Parlamentul European anunta, intr-un comunicat, ca anul acesta va marca Ziua Europei 9 mai) impreuna cu celelalte institutii printr-o Zi a portilor deschise in mediul online. Redam mai jos integral comunicatul Parlamentului European si calendarul principalelor evenimente anuntate de Ziua Europei.

Premierul Ludovic Orban, de ziua Europei: Societatea si economiile europene se preocupa sa revina cat mai rapid la normalitate dupa criza fara precedent generata de pandemia de coronavirus

Premierul Ludovic Orbana lansat un apel la unitate cu ocazia zilei de 9 mai, moment in care se aniverseaza Ziua Europei. Batranul continent marcheaza, duminica, 70 de ani de la momentul in care Robert.

Aurescu, mesaj de Ziua Europei: Mai mult ca oricand ni se confirma faptul ca valoarea constructiei europene consta in solidaritate

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, afirma, in mesajul de Ziua Europei, ca in aceasta perioada, mai mult ca oricand ni se confirma faptul ca valoarea constructiei europene consta in solidaritate, pe care se bazeaza actiunea comuna, coordonata, in beneficiul cetatenilor europeni. Si este momentul unei gandiri aprofundate despre viitorul proiectului european, spune ministrul.

9 Mai 2020, Ziua Europei, in timpul pandemiei de coronavirus. Ce ne invata aceasta criza pentru viitorul UE? Dezbatere deladistanta cu jurnalistii DW, Robert Schwartz, Petre M. Iancu si Vitalie Calugareanu, vineri, 8 mai, ora 12

La 75 de ani de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, europenii sarbatoresc Ziua Europei in conditii speciale. Ce lectii are de invatat Uniunea Europeana din epidemia de coronavirus care a provocat o criza nemaiintalnita de la sfarsitul razboiului, discutam intr-o dezbatere deladistanta cu jurnalistii Deutsche Welle, Robert Schwartz, Petre M. Iancu si Vitalie Calugareanu.

Orban, de Ziua Europei: Dupa ce vom depasi toti perioada critica sa revenim la normalitate mai uniti, intr-o Europa mai aproape de cetateni

Premierul Ludovic Orban afirma, in mesajul de Ziua Europei, ca Romania poate depasi criza pandemica daca si toate celelalte tari o vor depasi. Romania sustine orice efort in directia dezvoltarii coezive si a solidaritatii europene, iar dupa ce vom depasi toti perioada critica sa revenim la normalitate mai uniti, intr-o Europa mai aproape de cetateni, spune el.

9 mai - Ziua Europei. Manifestarile se muta in acest an in online

Ziua Europei este marcata in fiecare an la data de 9 mai, incepand din anul 1985, cand in cadrul Consiliului European de la Milano s-a luat aceasta decizie. Data marcheaza ziua in care a fost pronuntata declaratia Schuman.

9 mai. Cum a marcat Romania Ziua Europei 2020

In acest an Ziua Europei este sarbatorita la Bucuresti sub zodia restrictiilor impuse pe fondul pandemiei de COVID-19 care s-a extins cu repeziciune in intreaga lume. in afara de discursurile politicienilor.

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Europei: Este cea mai dificila perioada dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, sambata, de Ziua Europei, un mesaj in care arata ca spiritul unitatii si al solidaritatii au fost foarte importante in contextul pandemiei, adaugand ca este cea mai dificila perioada pentru continent, dupa al Doilea Razboi Mondial.

VIDEO Ziua Europei sarbatorita online la Bruxelles si la Bucuresti Eurodeputatii romani, in dialog cu cetatenii

Ziua Europei este sarbatorita in fiecare an pe 9 mai pentru a marca discursul sustinut de Robert Schuman, ministrul de externe al Frantei, discurs care a pus bazele Uniunii Europene. in anii anteriori, Parlamentul European organiza in aceasta zi evenimente cu vizitatori in sediile proprii. Din cauza pandemiei COVID-19, in acest an, Parlamentul si celelalte institutii au creat o Zi a portilor deschise in mediul online, ocazie cu care vor fi reuniti cetatenii europeni din intreaga Europa in aceasta perioada de criza, promovand sentimentul de solidaritate si explicand rolul UE in depasirea acestei crize.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2233 seconds )