Libnet.ro
UNICEF

07:30

Nicio rochie din lume nu ma infrumuseteaza atat de mult precum camesa populara

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Nicio rochie din lume nu ma infrumuseteaza atat de mult precum camesa populara

Reporter: Cum va alegeti straiele populare pe care le purtati in timpul spectacolelor? Cornelia Rednic:in primul rand, pentru un interpret care canta folclor autentic, costumul trebuie sa fie autentic. Acest artist nu trebuie sa se abata de la ce este autentic si curat. Exista o mare cautare a kitsch-ului, insa noi, interpretii care cantam muzica populara autentica, trebuie sa fim foarte atenti. Zadiile - partile din fata si din spate ale costumului popular - trebuie sa fie, in principiu, din lana, ca acum 100 de ani. Camesile sunt, in general, cam cele mai valoroase din costumul popular, pentru ca ele sunt cusute de mana. Eu am mai gasit femei dispuse sa coase de mana, iar cusutul unei camesi dureaza poate si mai mult de jumatate de an. De asemenea, am mai gasit femei care inca tes panza in casa. Eu mi-am facut niste provizii, pentru ca mesterii populari au o anumita varsta, iar tinerii nu prea imbratiseaza aceste meserii. continuă pe Ziarul Bursa

Selectionerul Croatiei despre victoria cu Argentina: Am nvins echipa la care evolueaza cel mai bun jucator din lume

Selectionerul Croatiei, Zlatko Dalic, a declarat, joi seara, ca jucatorii sai au facut un meci minunat cu Argentina, echipa la care evolueaza cel mai bun fotbalist din lume, Lionel Messi.

Mazda MX-5 facelift. mbunatatiri asteptate pentru cel mai vndut roadster din lume

Mazda MX-5, cea mai bine vanduta masina decapotabila cu doua locuri roadster) din lume, primeste pentru 2018 un facelift care aduce imbunatatirile de care modelul avea nevoie, respectiv un motor de top mai turabil, mai multa putere si detalii coloristice noi. Vanzarile in Europa pentru Mazda MX-5 facelift incep in August 2018, iar restilizarea se aplica pentru ambele versiuni ale modelului: caroseria cu acoperis textil si caroseria cu acoperis metalic, a anuntat marca auto japoneza.

Cel mai scurt zbor din lume, care nici un minut nu dureaza

Singapore Airlines a reusit imposibilul cand a lansat cel mai lung zbor comercial din lume, dintre New York City si Singapore, care dureaza 20 de ore. La pol opus se afla zborul dintre Westray si Papa Westray operat de Loganair, care in zilele proaste depaseste cu putin un minut. Pe coasta nordica a Scotiei, o [].

A fost ales cel mai bun restaurant din lume in 2018! Unde se gaseste localul

Osteria Francescana, localul din Modena, Italia, detinut de maestrul bucatar italian Massimo Bottura a fost ales cel mai bun restaurand din lume in 2018. Publicatia de profil britanica Restaurant i-a acordat.

Un sat din Romania, inclus pe lista celor mai frumoase din lume

Scriitoarea Sylvie Bigar, a realizat un top al celor mai frumoase sate din lume. Dupa ce a ajuns la Viscri, autoarea a concluzionat ca poate deveni una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta. Un sat.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 07:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2196 seconds )