Libnet.ro
UNICEF

17:00

De Vinerea Mare se canta Prohodul Domnului. Care sunt versurile si cum suna in interpretarea unui cor bisericesc

Adevărul Adevărul,
De Vinerea Mare se canta Prohodul Domnului. Care sunt versurile si cum suna in interpretarea unui cor bisericesc

Vineri seara, se oficiaza slujba Prohodul Domnului, ritual in cadrul caruia preotii si credinciosii inconjoara biserica cu Sfantul Epitaf, simbol pentru trupul Mantuitorului. in aceasta noapte se canta Prohodul Domnului, ale carui versuri le redam mai jos. continuă pe Adevărul

CALENDAR ORTODOX 26 APRILIE. Vinerea Mare - moartea si ingroparea Domnului

In Vinerea Mare se face pomenire de sfintele, mantuitoarele si infricosatoarele Patimi ale Mantuitorului. Rastignirea nu era practicata de evrei. Cu exceptia crucificarii a 800 de.

SAPTAMANA PATIMILOR. Ce se face in Vinerea Mare pentru a avea sanatate si noroc

in Vinerea Mare, numita si Vinerea Neagra, cea mai trista dintre tristele zile ale patimirii Domnului, rememoram aducerea la judecata, batjocorirea, schingiuirea, rastignirea, moartea.

Pozitia corecta in care se trece pe sub masa in Vinerea Mare

Sarbatorile Pascale sunt marcate de o multitudine de traditii, respectate cu sfintenie de o mare parte dintre credinciosi. Vinerea Mare este marcata de procesiunea scoaterii din sfantul altar a sfantului Epitaf, dar si de postul negru.

VINEREA MARE. Semnificatii si traditii. Denia Prohodului. Ce trebuie sa faci in Vinerea Mare ca sa fii sanatos

Vinerea Mare este ultima zi de vineri dinaintea Pastelui, si astfel ultima vineri din Postul Mare. Este numita si Vinerea Pastelui, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra, Vinerea Seaca. Se numeste Vinerea .

VINEREA MARE. De ce NU se face Liturghie in Vinerea Mare

Parintii Bisericii au stabilit ca Sfanta si Marea Vineri sa fie zi aliturgica, adica zi in care nu se oficiaza Sfanta Liturghie. in aceasta zi se ajuneaza, credinciosii fiind invitati la.

Vinerea Mare. Semnificatii si traditii. Denia Prohodului. Ce trebuie sa faci in Vinerea Mare ca sa fii sanatos

Vinerea Mare este ultima zi de vineri dinaintea Pastelui, si astfel ultima vineri din Postul Mare. Este numita si Vinerea Pastelui, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra, Vinerea Seaca. Se numeste Vinerea Pastilor,.

VINEREA MARE, traditii si obiceiuri. Ce este strict interzis in aceasta zi

Vinerea Mare mai este cunoscuta si ca Vinerea Neagra sau Vinerea Patimilor si este ziua in care Iisus Hristos a fost rastignit pe cruce. in aceasta zi, Mantuitorul a fost biciuit,.

Ce simbolizeaza fiecare zi din Saptamana Patimilor. De ce este Vinerea Mare cea mai neagra zi a crestinismului?

Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ziua cea mai neagra din istoria Crestinismului. Este ziua in care Iisus a fost biciuit, scuipat si rastignit intre doi talhari. Este Vinerea neagra in care.

De ce se trece pe sub masa in Vinerea Mare. Sigur nu stiai asta!

in fiecare an, in Vinerea Mare, coboram in mormant, impreuna cu Hristos, pentru ca, mai apoi, sasi inviem impreunacu El. Aceasta coborare si ridicare din groapa.

Vinerea Mare. Ce nu ai voie sa faci astazi

Paste 2019, Vinerea Mare. in Vinerea Mare se face pomenire de sfintele Patimi ale Mantuitorului. Paste 2019, Vinerea Mare. Dupa ce Hristos a fost biciuit, Pilat, spalandu-se pe maini,.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2431 seconds )