Libnet.ro
UNICEF

09:30

Vinerea Mare, ziua rastignirii lui Iisus Hristos:ce simbolizeaza semnul Sfintei Cruci

Adevărul Adevărul,
Vinerea Mare, ziua rastignirii lui Iisus Hristos:ce simbolizeaza semnul Sfintei Cruci

Vinerea Mare din Saptamana Patimilor marcheaza ziua rastignirii lui Iisus Hristos pe cruce, moment din care aceasta a devenit un simbol al crestinatatii. continuă pe Adevărul

Credinte si superstitii in Vinerea Mare. Ziua cand poti sa comiti cel mai mare pacat si cand nu se vopsesc oua

De Vinerea Mare sunt legate o serie intreaga de credinte populare. Se spune ca in aceasta zi nu ai voie sa muncesti, nu ai voie sa folosesti cutitul sau orice alt lucru care taie, cum nu este bine sa vopsesti oua. Se spune ca daca in Vinerea Mare va ploua atunci anul va fi unul bogat, iar daca nu va ploua atunci anul va fi unul neroditor, secetos.

Vinerea Mare. Zi de post negru inaintea bucuriei Invierii

Crestinii ortodocsi si greco-catolici sunt in Vinerea Mare, ziua in care isi amintesc de moartea lui Iisus Hristos pe cruce si de asezarea Lui in mormant. Vineri seara, credinciosii ortodocsi participa la Denia Prohodului si canta impreuna slujba inmormantarii lui Hristos. In Vinerea Mare credinciosii tin post negru in asteptarea bucuriei Invierii.

Vinerea Mare. Ce nu ai voie sa faci

Vinerea Mare. Ce nu ai voie sa faci. Crestinii ortodocsi au intrat de trei zile in Saptamana Patimilor si urmaresc respectarea vechilor traditii in vederea intampinarii sarbatorii invierii Mantuitorului Iisus Hristos.

Traditii romanesti in Vinerea Mare

Ziua de vineri din Saptamana Mare este o zi de doliu pentru crestini, acestia retraind doua evenimente cutremuratoare din istoria mantuirii: rastignirea Fiului lui Dumnezeu pe cruce si punerea Sa in mormant, informeaza Agerpres.

REVISTA PRESEI: Ce sa faci in Vinerea Mare ca sa ai noroc tot anul

In ziarele de vineri citim despre traditiile populare din Vinerea Mare, despre prima Loterie Nationala a bonurilor fiscale programata chiar a doua zi de Paste, despre sosirea Luminei Sfinte de la Ierusalim pentru slujba de Inviere, despre cat de mult vor cheltui romanii de Paste si care sunt destinatiile lor preferate pentru aceasta sarbatoare. Mai aflam si informatii in exclusivitate despre crima in stil mafiot si despre cum va evolua piata locurilor de munca pana in 2030.

Pietarii asteapta Vinerea Mare sa umfle preturile pentru cumparaturile de Paste

Forfota pentru cumparaturile de Paste s-a instalat deja in Piata Obor din Capitala, iar precupetii aprovizioneaza galantarele cu carne si zarzavaturi proaspete in asteptarea celei mai aglomerate zile din anul acesta, Vinerea Mare, scriu jurnalistii de.

FOTO Pastele indoliat din 1930: 116 credinciosi au ars de vii intr-o biserica din Arges, in Vinerea Mare. Regina Maria a luat parte la funeralii

La 85 de ani de marea nenorocire care s-a abatut asupra Costestiului, oamenii inca se mai intreaba de ce Dumnezeu a luat la El, tocmai din Sfanta Biserica, atatea suflete nevinovate, chiar in Vinerea Mare din Saptamana Patimilor. in cumplitul incendiu, care, la 18 aprilie 1930, a mistuit din temelii micul lacas, a pierit tot tineretul satului.

Pietarii asteapta Vinerea Mare sa umfle preturile pentru cumparaturile de Paste

Forfota pentru cumparaturile de Paste s-a instalat deja in Piata Obor din Capitala, iar precupetii aprovizioneaza galantarele cu carne si zarzavaturi proaspete in asteptarea celei mai aglomerate zile din anul acesta, Vinerea Mare.

Vinerea Mare: ce nu ai voie sa faci. Oamenii sunt iertati de pacate, iar fetele fac vraji ca sa fie cerute de nevasta

Traditia populara pastreaza o serie de ritualuri legate de Vinerea Patimilor, Vinerea Seaca sau Vinerea Neagra. Se spune ca cine tine post negru in aceasta zi va avea spor si sanatate.

Postul negru: de la expertii in suflet, la expertii in corp. in Vinerea Mare, Ela Craciun iti dezvaluie de ce e important sa postim

Prezentatoarea emisiunii Numai de bine de la Antena 3, Ela Craciun, a aratat, intr-o postare pe blogul personal, care sunt beneficiile spirituale dar si fiziologice ale postului negru din Vinerea.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2126 seconds )