Libnet.ro
UNICEF

22:01

Cartile lui Cartarescu si Eliade au avut cea mai mare priza la public la Salonul de Carte de la Torino

Adevărul Adevărul,
Cartile lui Cartarescu si Eliade au avut cea mai mare priza la public la Salonul de Carte de la Torino

Pentru al XI-lea an consecutiv, publicul de limba italiana si limba romana, sosit pentru cinci zile inorasul cartii,a putut descoperi literatura romana la Salonul International de Carte de laTorino. Standul Romaniei, organizat de Institutul Cultural Roman, a fost gazda, in perioada 9-13 mai, a nu mai putin de 18 evenimente literare, la care au participat peste 40 de invitati. continuă pe Adevărul

Cea mai mare ferma din Europa, Agricost, isi mareste flota high-tech

Agricost, cea mai mare ferma din Europa a investit recent in achizitia a 35 de tractoare cu ghidare automata, care vor ajunge in Insula Mare a Brailei pana la finalul anului acesta, ducand la 80 numarul de tractoare astfel echipate pe care le detine.

Penultimul episod din Game of Thrones, cea mai mare audienta din istoria serialului!

Duminica a aparut penultimul episod al serialului fenomen Game of Thrones si, in ciuda faptului ca actiunea nu a fost neaparat pe placul fanilor, acesta a obtinut cea mai mare audienta din istoria serialului! .

Ploi torentiale si vijelii in cea mai mare parte a tarii, pana vineri / Sapte judete sunt sub cod galben

Ploi torentiale, cu descarcari electrice, si vijelii vor fi in cea mai mare parte a tarii, incepand de marti dupa amiaza si pana vineri, anunta meteorologii. De asemenea, sapte judete din sud-vestul vor fi sub avertizare cod galben de vreme rea.

Barometrul de opinie publica al Academiei Romane, realizat de INSCOP: Care sunt personalitatile publice in care romanii au cea mai mare incredere

Klaus Iohannis se afla pe primul loc in topul personalitatilor in care romanii au cea mai mare incredere, potrivit datelor Barometrului de opiniei publica al Academiei Romaniei, realizat de INSCOP Research, pentru luna mai. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea este pe locul al doilea, urmata de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII: Instabilitatea legislativa, cea mai mare vulnerabilitate a sistemului judiciar

Frecventa mare a modificarilor legis-lative, lipsa de coerenta a legislatiei incidente in materiile fiscal, contencios, civil, penal, necorelarea prevederilor legale cu jurisprudenta Curtii Constitutionale, inaltei Curti de Casatie si Justitie, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Curtea de Justitie a Uniunii Europene reprezinta vulnerabilitatile descoperite de Consiliul Superior al Magistraturii in activitatea instantelor din tara noastra.

Stefan Banica, atac la PSD: Aceasta este cea mai proasta guvernare pe care a avut-o Romania in ultima suta de ani

Artistul Stefan Banica lanseaza un atac la adresa PSD, afirmand ca aceasta este cea mai proasta guvernare pe care a avut-o Romania in ultima suta de ani. El ii indeamna pe oameni sa iasa la vot, spunand ca e ca si cum ti-ai aduna hartia ta de pe jos - macar ai constiinta curata ca tu te-ai comportat civilizat.

FOTO Casuta din lemn unde functioneaza cea mai mica scoala din Romania. Ce suprafata are si unde se gaseste

Cea mai mica scoala din Romania se afla in catunul Cornatea, din judetul Maramures. intr-o camaruta de lemn, de 16 metri patrati, 15 suflete invata zilnic tainele cunoasterii. Sunt cinci generatii, in aceeasi incapere, cu aceeasi invatatoare, dar nu se gandesc sa lipseasca de la cursuri, chiar daca parcurg zilnic aproximativ 5 kilometri pentru a ajunge la scoala primara.

DUPA PRIMELE 100 DE ZILE ALE NOII COMPANII ROMANE DE CHIMIE Chimcomplex devine cel mai mare exportator cu capital romanesc

Chimcomplex Borzesti CHOB) a inregistrat o cifra de afaceri de 343,32 milioane de lei, in primele trei luni din acest an, de 4,6 ori mai mare decat cea realizata in aceeasi perioada a lui 2018, in conditiile in care anul trecut a fost rea-lizat transferul celor mai importante active ale Combinatului Petrochimic Oltchim catre CHOB, a transmis vineri compania printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti BVB).

Cum traiesc oamenii din satul Sfantului Ioan Hozevitul, cea mai nordica localitate romaneasca. Saraci trupeste, dar asa de binecuvantati cu duhul...

Desi sunt saraci si tot mai putini, oamenii din cea mai nordica localitate din Romania, satul Horodistea, judetul Botosani, se considera un popor binecuvantat. De altfel, ei spun ca sunt din satul sfantului si cred ca sunt un al doilea Ierusalim, fiindca pe aceste meleaguri s-a nascut Ioan Iacob Hozevitul, unul dintre cei mai recenti sfinti romani.

Senatorii din Alabama au adoptat cea mai dura lege anti-avort din Statele Unite

In pofida criticilor, Senatul statului american Alabama a votat miercuri in favoarea legii anti-avort si a transmis-o spre promulgare guvernatoarei Kay Ivey. Este vorba de cea mai dura lege anti-avort din Statele Unite, noteaza agentiile internationale de presa.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 22:01

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2161 seconds )