Libnet.ro
UNICEF

09:45

Cum au folosit jandarmii in exces gazele lacrimogene care, in cazuri extreme, pot fi si letale

Adevărul Adevărul,
Cum au folosit jandarmii in exces gazele lacrimogene care, in cazuri extreme, pot fi si letale

Specialisti CBRN Chemical, biological, radiological and nuclear defense) contactati de Adevarul au declarat ca, cel mai probabil, Jandarmeria a folosit pentru dispersarea mitingului diasporei substante lacrimogene in exces. Tocmai din aceasta cauza, cei care au fost expusi direct gazelor vor simti efectele pana la trei saptamani de la evenimente. continuă pe Adevărul

Peste 60 de protestatari au ajuns la spital dupa ce au fost expusi la gazele lacrimogene din Piata Victoriei

Peste 60 de participanti la proteste s-au prezentat, inca de la inceputul saptamanii, la spital, fiind ingrijorati de efectele pe care le-ar putea avea gazele lacrimogene. Acestia au prezentat simptome de tuse seaca sau iritatii la ochi, dar medicii.

Parchetul general: Munitia neletala si gazele lacrimogene folosite la protestul din 10 august au certificat de calitate si garantie / Procurorii au primit ordinul de interventie al actiunii

Parchetul general a precizat joi ca ca munitia neletala si gazele lacrimogene folosite la protestul din 10 august din Piata Victoriei au certificat de calitate si garantie, precum si declaratie de conformitate. De asemenea, Parchetul a afirmat ca a primit ordinul de interventie de comandantul actiunii si aprobat de prefectul Bucurestiului.

Jandarmeria: Gazele lacrimogene folosite provin exclusiv de la producatori autorizati si certificati. Substantele sunt folosite si de forte de ordine europene

Jandarmeria Capitalei precizeaza ca gazele lacrimogene folosite de fortele de ordine provin exclusiv de la producatori autorizati si certificati conform legii, subliniind ca substantele utilizate de catre militarii romani sunt prezente si in dotarea jandarmilor din Europa.

Jandarmeria: Gazele lacrimogene sunt legale / Substantele sunt folosite si de forte de ordine europene

Jandarmeria Capitalei precizeaza ca gazele lacrimogene folosite de fortele de ordine provin exclusiv de la producatori autorizati si certificati conform legii, afirmand ca substantele utilizate de catre militarii romani sunt prezente si in dotarea jandarmilor din Europa, potrivit Mediafax.

Jandarmeria, precizari despre gazele lacrimogene din Piata Victoriei

Gazele iritant lacrimogene folosite de Jandarmeria Romana in diferite dispozitive sunt achizitionate exclusiv de la producatori autorizati si certificati conform legii, iar aceste substante sunt folosite de.

Ce trebuie sa stii despre gazele lacrimogene. Utilizare si efecte documentate asupra sanatatii

Folosirea la proteste civile a agentilor chimici iritant lacrimogeni sau gazelor lacrimogene cum li se mai spune este permisa prin conventiile internationale dar este inca insotita de controverse din cauza consecintelor, documentate, asupra sanatatii oamenilor. Experti din domeniul medical atentioneaza in studii publicate in reviste de specialitate ca, data fiind frecventa traumelor provocate de substantele chimice iritante, fortele de ordine ar trebui sa limiteze folosirea lor doar in situatii de stricta necesitate. Iata un set de date despre efectele documentate asupra sanatatii.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2253 seconds )