Libnet.ro
UNICEF

20:30

Curtea Constitutionala admite sesizarea PNL si USR pe tema legii manualului scolar

Antena3 Antena3,
Curtea Constitutionala admite sesizarea PNL si USR pe tema legii manualului scolar

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis miercuri sesizarea PNL si USR privind neconstitutionalitatea Legii manualului scolar, au declarat pentru AGERPRES surse din CCR. Semnatarii sesizarii au sustinut ca. continuă pe Antena3

CCR admite sesizarea PNL si USR privind neconstitutionalitatea Legii manualului scolar - surse

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis miercuri sesizarea PNL si USR privind neconstitutionalitatea Legii manualului scolar, scrie Agerpres, care citeaza surse din CCR. Legea manualului declarata acum neconstitutionala, conform surselor citate, a fost initiata de Guvern cand Liviu Pop era ministru al Educatiei; actul normativ introduce conceptul de manual scolar de baza, care nu exista in legea educatiei, si prevede ca manualele sunt facute de autori care le depun in forma de manuscris la Ministerul Educatiei - adica alta modalitate decat licitatia pe care Ministerul a realizat-o pana acum anual.

Curtea Constitutionala a respins sesizarea PNL si USR asupra modificarii Legii 317/2004 privind CSM

Curtea Constitutionala a respins, marti, ca inadmisibila, sesizarea formulata de PNL si USR privind legea de modificare a Legii 317/2004 privind organizarea si functionarea CSM, transmite Mediafax. Curtea a decis sa reprogrameze miercuri pronuntarea asupra sesizarii presedintelui Klaus Iohannis pe aceeasi lege.

CCR discuta miercuri sesizarea PNL si USR pe Statutul magistratilor, dupa raportul preliminar al Comisiei de la Venetia care recomanda o serie de revizuiri

Curtea Constitutionala a decis ca miercuri, 18 iulie, sa discute sesizarea PNL si USR pe Legea de modificare a Legii 303/2004, depusa dupa ce parlamentul a respins cererea de reexaminare a presedintelui. Decizia CCR vine dupa ce vineri, Comisia de la Venetia a transmis un raport preliminar privind legile justitiei, majoritatea recomandarilor pentru revizuire vizand Legea 303 - Statutul Magistratilor.

Legea manualului scolar a fost declarata neconstitutionala. PSD a gresit camerele parlamentului, cnd a votat legea

Legea manualului scolar este neconstitutionala, in ansamblul sau, a decis astazi cu unanimitate de voturi Curtea Constitutionala a Romaniei. Curtea a constatat ca Legea manualului scolar, fiind adoptata cu majoritatea absoluta . ), incalca procedura constitutionala de adoptare a legilor ordinare, se arata intr-un comunicat de presa. CCR spune ca gresita calificare a legii a determinat inversarea rolului celor doua Camere ale Parlamentului, astfel ca legea criticata incalca si dispozitiile art. 75 din Constitutie, potrivit carora, in materia reglementata, Camera decizionala este Camera Deputatilor. Legea manualului declarata acum neconstitutionala a fost initiata de Guvernul Tudose cand Liviu Pop era ministru al Educatiei.

CCR discuta sesizarile formulate de catre Iohannis si de catre PNL, USR si PMP asupra Legii privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii

Curtea Constitutionala discuta, miercuri, sesizarile formulate de catre presedintele Klaus Iohannis, precum si de catre parlamentarii PNL, USR si PMP asupra Legii privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii, atat seful statului, cat si partidele din opozitie considerand ca infiintarea Fondului intra in atributiile autoritatilor publice central, nu ale Parlamentului, fiind astfel incalcata separatia puterilor in stat.

Curtea Constitutionala dezbate miercuri sesizarea despre recunoasterea casatoriilor homosexuale

Curtea Constitutionala a Romaniei va a relua, miercuri, dezbaterile pe marginea sesizarii referitoare la nerecunoasterea casatoriilor dintre persoanele de acelasi sex, dupa decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene in cazul Coman-Hamilton.

Ultima sesizare a PNL si USR asupra legii privind statutul judecatorilor si al procurorilor, pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Curtii Constitutionale

Ultima sesizare formulata de PNL si USR asupra Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor va fi dezbatuta miercuri de catre Curtea Constitutionala. Actul normativ se numara printre cele trei legi ale justitiei modificate de catre Parlament si contestate de mai multe ori la CCR de catre presedintele Klaus Iohannis, de catre partidele de opozitie, dar si de inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sesizarea PNL si PMP privind statutul alesilor locali, admisa de CCR

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) a admis, marti, sesizarea PNL si PMP in legatura cu unele modificari aduse Legii 393/2004 privind statutul alesilor locali, care prevedeau ca mandatul consilierilor, primarilor si presedintilor de consilii.

Victorie pentru comunitatea LGBT la Curtea Constitutionala: Decizie in cazul cuplului homosexual Coman-Hamilton

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis miercuri sesizarea cu privire la dreptul de circulatie si sedere a persoanelor de acelasi sex casatorite in litera deciziei Curtii de Justitiei a Uniunii Europene.

Curtea Constitutionala declara neconstitutionala legea Fondului Suveran

Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala legea Fondului Suveran, sustin sursele Antena 3. Presedintele Klaus Iohannis sustine in sesizarea sa ca legea incalca mai multe articole din Constitutie.

ştiri din Politica

ştiri de la Antena3

actualitate, 20:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2084 seconds )