Libnet.ro
UNICEF

10:45

Curtea Constitutionala a decis: Abrogarea pensiilor speciale ale magistratilor este neconstitutionala

B1 B1,
Curtea Constitutionala a decis: Abrogarea pensiilor speciale ale magistratilor este neconstitutionala

Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca abrogarea pensiilor speciale este neconstitutionala, se arata intr-un comunicat de presa al CCR. Astfel, CCR a admis sesizarile formulate de Avocatul Poporului. continuă pe B1

CCR: Abrogarea pensiilor speciale este neconstitutionala

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei au decis, miercuri, ca legea privind abrogarea pensiilor speciale este neconstitutionala, potrivit unor surse din institutie. Curtea a fost sesizata in acest sens de Avocatul Poporului si inalta Curte de Casatie si Justitie.

Abrogarea pensiilor speciale este neconstitutionala - a decis CCR

Curtea Constitutionala a decis miercuri ca legea care prevedea eliminarea pensiilor speciale, inclusiv ale magistratilor si parlamentarilor, cu exceptia celor din Armata si Ministerul de Interne, este neconstitutionala, potrivit unor surse Hotnews. ro.

CCR despre neconstitutionalitatea abrogarii pensiilor speciale: Legea are la baza nicio documentare sau fundamentare, cercetare sau studiu de impact

Curtea Constitutionala a Romaniei sustine ca legea privind abrogarea pensiilor speciale are un caracter profund eterogen, vizand statute profesionale diferite, si ca actul normativ adoptat nu are la baza nicio documentare sau fundamentare.

Florin Roman iese la atac: Decizia CCR in cazul pensiilor speciale, rusinoasa si dezonoranta

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, catalogheaza decizia CCR in cazul legii privind abrogarea pensiilor speciale drept rusinoasa si dezonoranta si arata ca liberalii vor veni cu un nou act normativ pe aceasta tema care va tine cont de motivarea Curtii.

Curtea constitutionala care prezideaza, guverneaza si legifereaza

Curtea Constitutionala a decis astazi ca amenzile ce au fost aplicate si au avut ca obiect neindeplinirea conditiilor starii de urgenta sunt neconstitutionale. Ieri o alta situatie controversata a vizat o decizie a Curtii Constitutionale: revocarea Codrutei Kovesi de la conducerea DNA.

Orban, despre victoria lui Kovesi la CEDO: Curtea Constitutionala s-a compromis, din cauza unor indivizi in permanenta complicitate cu PSD. Trebuie reanalizat modul in care functioneaza CCR

Curtea Constitutionala a Romaniei s-a compromis, spune premierul Ludovic Orban, comentand decizia CEDO prin care se stabileste ca revocarea Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA a fost una abuziva. Liderul PNL mai spune ca speta Kovesi nu este singura decizie de acest fel a CCR si spune ca hotararea forului european arata ca este nevoie de reanalizarea modului in care este compusa si functioneaza instanta constitutionala. El mai spune ca magistratii trebuie sa revizuiasca decizia referitoare la obligarea presedintelui Romaniei de a emite un decret intocmai cum considera Curtea Constitutionala.

Lovitura pentru BCE de la Curtea Constitutionala a Germaniei

Curtea Constitutionala a Germaniei a hotarat ca programul de relaxare cantitativa din zona euro, lansat de BCE in 2015, nu are sustinere in tratatele europene si este doar partial constitutional in Germania.

Ultimatum pentru BCE de la Curtea Constitutionala a Germaniei

Curtea Constitutionala a Germaniei a hotarat ca programul de relaxare cantitativa din zona euro, lansat de BCE in 2015, nu are sustinere in tratatele europene si este doar partial constitutional in Germania.

Curtea Constitutionala ia in discutie sesizarea PNL asupra legii privind suspendarea rambursarii creditelor

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) ia in discutie miercuri sesizarea PNL asupra legii privind suspendarea rambursarii creditelor, potrivit Agerpres. Liberalii mentioneaza in sesizarea transmisa CCR ca Parlamentul a incalcat principiul cooperarii loiale in relatia cu Guvernul, precum si mai multe dispozitii ale Constitutiei prin adoptarea propunerii legislative pentru suspendarea rambursarii creditelor. Semnatarii mentioneaza ca, desi Guvernul a adoptat OUG 372020 privind acordarea unor facilitati pentru creditele acordate de institutii de credit si institutii financiare nebancare anumitor categorii de debitori, care a intrat in vigoare in 30 martie, cinci parlamentari au inregistrat in aceeasi zi la Senat propunerea legislativa cu acelasi obiect de reglementare. Totodata, aceasta propunere legislativa a fost introdusa pe ordinea de zi a Senatului, nu si OUG 372020.

Orban, atac la adresa CCR: Iata ca insasi Curtea Constitutionala s-a compromis

Curtea Constitutionala trebuie sa isi recunoasca vina atat in mod declarativ, cat si in mod formal, spune Ludovic Orban dupa decizia CEDO in cazul Laurei Codruta Kovesi.

ştiri de la B1

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1973 seconds )