Libnet.ro
UNICEF

21:00

Curtea Constitutionala a decis: OUG si legea privind prelungirea mandatelor alesilor locali, neconstitutionale

Antena3 Antena3,
Curtea Constitutionala a decis: OUG si legea privind prelungirea mandatelor alesilor locali, neconstitutionale

Curtea Constitutionala a decis ca legea care modifica OUG cu privire la alegerile locale este neconstitutionala. continuă pe Antena3

Marcel Ciolacu, despre prelungirea mandatelor alesilor locali: Jocul pe sub masa si aranjamentele PNL au luat sfarsit

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a facut apel la parlamentarii tuturor formatiunilor politice pentru a vota legea privind prelungirea mandatelor alesilor locali, precum si data viitoarelor alegeri. Mandatele primarilor expira pe 21 iunie.

CCR: Prelungirea mandatelor primarilor prin OUG e neconstitutionala Legea prin care data localelor era stabilita de Parlament, neconstitutionala si ea - oficial

Curtea Constitutionala a decis ca prelungirea mandatelor alesilor locali prin ordonanta de urgenta este neconstitutionala, Parlamentul fiind cel care trebuie sa decida prin lege acest lucru. Si legea prin care Parlamentul a adoptat OUG-ul si in care PSD a impus ca Parlamentul sa fie cel care va stabili data alegerilor locale a fost declarata neconstitutionala. Totusi judecatorii fac precizarea ca Parlamentul este cel care va decide daca stabilirea datei alegerilor se realizeaza prin lege organica sau prin hotarare de Guvern.

CURTEA CONSTITUTIONALA OUG de prelungire a mandatelor autoritatilor locale si legea de aprobare a acesteia, neconstitutionale

OUG de prelungire a mandatelor autoritatilor locale si legea de aprobare a acesteia sunt neconstitutionale, a decisi miercuri Curtea Constitutionala, argumentand ca prelungirea mandatelor alesilor locali se face prin lege organica, de catre Parlament. Tot Parlamentul decide cine stabileste data alegerilor locale, respectiva daca aceasta e decisa prin lege organica sau prin Hotarare de Guvern.

CCR discuta sesizarea referitoare la prelungirea mandatelor alesilor locali

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) urmeaza sa discute, miercuri, sesizarea privind Legea referitoare la prelungirea mandatelor autoritatilor administratiei publice locale, care stipuleaza ca data alegerilor locale este stabilita de Parlament, scrie Agerpres. Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, anunta ca liberalii vor ataca la CCR propunerea legislativa care are ca obiect de reglementare prelungirea mandatelor autoritatilor administratiei publice locale cu cel mult sase luni de la data incetarii starii de urgenta, ca urmare a izbucnirii epidemiei de COVID-19.

Aberatiile juridice ale PSD ajung la Curtea Constitutionala. Avocatul Poporului reclama ca Parlamentul a modificat hotararea de guvern pe starea de alerta

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala legea care aproba starea de alerta in Romania, spunand ca interventia Parlamentului asupra unui act al Guvernului emis in aplicarea unei legi aduce atingere principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat, fiind introdusa o noua forma de control parlamentar asupra actelor Guvernului. Institutia condusa de Renate Weber contesta si articolele din legea privind starea de alerta care stabilesc nivelul amenzilor, aratand ca sanctioneaza contraventii al caror continut nu e clar sau fapte care nu exista. Reamintim ca Hotararea de Guvern prin care se declara starea de alerta a fost modificata si apoi adoptata printr-o hotarare a Parlamentului, situatie fara precedent in ultimii 30 de ani.

Legea privind Institutul Levantului, condus de Emil Costantinescu, este socotita neconstitutionala

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) a admis, miercuri, o sesizare a presedintelui Klaus Iohannis.

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala legea care aproba Starea de Alerta

Avocatul Poporului a anuntat, miercuri, ca a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la unele aspecte din legea prin care Parlamentul a aprobat starea de alerta. Interventia Parlamentului asupra unui act al Guvernului, emis in aplicarea unei legi, aduce atingere principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat, a transmis institutia.

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala legea care aproba starea de alerta

Avocatul Poporului a anuntat, azi, ca a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la unele aspecte din legea prin care Parlamentul a aprobat starea de alerta, potrivit news. ro.

ştiri de la Antena3

actualitate, 21:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2207 seconds )