Libnet.ro
UNICEF

16:00

DAN BARNA: USR solicita Avocatului Poporului atacarea ordonantei privind Codul administrativ

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
DAN BARNA: USR solicita Avocatului Poporului atacarea ordonantei privind Codul administrativ

Uniunea Salvati Romania va solicita Avocatului Poporului sa atace la Curtea Constitutionala ordonanta de urgenta referitoare la Codul administrativ, care a fost adoptata marti de Guvern, a anuntat presedintele Uniunii, Dan Barna. continuă pe Ziarul Bursa

DAN BARNA, USR: Renate Weber - avocat al poporului, o situatie dureroasa

Presedintele USR, Dan Barna, considera ca Renate Weber nu este potrivita pentru a ocupa pozitia de avocat al poporului, aratand ca aceasta a acoperit in Parlamentul European problemele din Justitie, in timp ce USR il sustine pe Eckstein Kovacs Peter, care ar avea anvergura morala de a fi credibil in acest rol.

USR: Adoptarea Codului Administrativ va contribui si mai mult la baronizarea administratiei locale PNL va cere Avocatului Poporului sa sesizeze CCR pe OUG privind Codul

USR spune ca adoptarea Ordonantei de urgenta privind Codul administrativ va contribui si mai mult la baronizarea administratiei locale, iar PNL afirma ca Guvernul Dancila a adoptatun nou Cod administrativ doar pentru a cumpara bunavointa Congresului si anunta ca liberalii vor cere Avocatului Poporului sa atace actul normativ la Curtea Constitutionala. USR a transmis, printr-un comunicat de presa, ca situatia este cu atat mai grava cu cat Executivul PSD-ALDE a adoptat Codul Administrativ prin Ordonanta de Urgenta si total netransparent, fara ca macar sa fie adusa la cunostinta publicului forma intrata in sedinta de Guvern.

DAN BARNA: Functia de Avocat al Poporului, data unui politruc

Functia de Avocat al Poporului este data de PSD-ALDE nu unei personalitati cu recunoastere civica, ci unui politruc care tocmai si-a pierdut o slujba la Bruxelles, a afirmat, astazi, presedintele USR, Dan Barna.

Dan Barna: Sper sa nu ajungem in situatia dureroasa cu Renate Weber ca avocat al poporului

Presedintele USR, Dan Barna, considera ca Renate Weber nu este potrivita pentru a ocupa pozitia de avocat al poporului, aratand ca aceasta a acoperit in Parlamentul European problemele din Justitie, in timp ce.

Avocatul Poporului. Dan Barna, atac la ALDE: Nu este potrivita

Presedintele USR, Dan Barna, considera ca Renate Weber nu este potrivita pentru a ocupa pozitia de a.

DAN BARNA: Guvernarea de tip smecherie continua

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, la Parlament, ca guvernarea de tip smecherie continua, pentru ca s-au aprobat zece ordonante de urgenta introduse pe ordinea suplimentara, iar Codul administrativ baronizeaza Romania, transformand fiecare judet intr-o feuda.

Digi24: Adevarata miza a comisiei pentru presupusa frauda la alegeri. Dan Barna: E caraghios, dar ar putea sa existe un scop

Presedintele USR, Dan Barna, a comentat la Digi24 declaratia premierului Viorica Dancila, potrivit careia este necesara o comisie parlamentara pentru a ancheta posibile fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai. Ideea este ridicola, spune Dan Barna, in conditiile in care guvernul a organizat alegerile, dar poate avea si o miza serioasa.

DAN BARNA, REFERITOR LA COMISIA DE ANCHETARE A ALEGERILOR: E ridicol, dar ar putea sa existe un scop al PSD

Presedintele USR, Dan Barna, considera ridicol si subiect de glume faptul ca PSD doreste infiintarea unei comisii de anchetare a fraudelor de la alegerile europarlamentare, aratand ca mai curand ar putea exista un interes al partidului de guvernamant, care intelege ca prin votul electronic e mult mai greu sa faca matrapazlacuri.

Dan Barna si Dacian Ciolos cheama opozitia la unitate si coerenta politica si propun un acord de colaborare pentru o guvernare responsabila

Liderii USR-PLUS, Dan Barna si Dacian Ciolos, propun partidelor din opozitie un acord de colaborare pentru pregatirea unei guvernari responsabile pentru Romania in 2020 si le invita la un dialog politic responsabil pentru a gasi solutii corecte in urma actului de guvernare esuat al actualei majoritati parlamentare si pentru pregatirea unei alternative viabile de guvernare in 2020.

Dan Barna, despre Codul administrativ: Limiteaza atributiile presedintelui si baronizeaza semnificativ Romania

Dan Barna a afirmat ca prevederile Codului administrativ potrivit carora presedintele tarii are 10 zile la dispozitie sa numeasca persoanele in Guvern reprezinta o limitare a atributiilor si prerogativelor sefului statului. De asemenea, acesta a spus ca actul normativ baronizeaza semnificativ Romania, iar fiecare autoritate locala va deveni o feuda la dispozitia presedintilor de consilii judetene si a primarilor, relateaza Mediafax.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 16:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2194 seconds )