Libnet.ro
UNICEF

00:06

Declaratia 600! Lucrurile nu pot ramane asa. Ministrul de Finante si sefa ANAF, CONVOCATI LA PARLAMENT

B1 B1,
Declaratia 600! Lucrurile nu pot ramane asa. Ministrul de Finante si sefa ANAF, CONVOCATI LA PARLAMENT

Ministrul de Finante si sefa ANAF sunt convocati la Parlament, martea viitoare, pentru a da explicatii despre Declaratia 600 si premierea angajatilor ANAF din amenzi, scrie Libertatea. Comisia economica,. continuă pe B1

ANALIZA Cine si in ce conditii are obligatia sa depuna Declaratia 600

Transferul contributiilor de la angajat la angajator are implicatii, asa cum vedem in ultima perioada, si asupra persoanelor cu venituri extra salariale. Regulile de declarare si plata aplicate pana in 2017 inclusiv s-au schimbat destul de substantial, scotandu-i pe contribuabili din rutina. Astfel se explica anxietatea manifestata recent fata de declaratia 600, precum si multimea de intrebari pe care a iscat-o: cine, cand, in ce conditii trebuie sa o depuna la fisc?.

Ludovic Orban: Somez ministrul Finantelor sa ceara presedintelui ANAF sa anuleze ordinul cu privire la Declaratia 600 sau sa-l demita

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri seara, ca ministrul Finantelor ar trebui sa ceara presedintelui ANAF anulara deciziei referitoare la Declaratia 600 sau, in caz contrar, sa-l demita pe seful ANAF.

Racovitan, KPMG: Contributia impusa prin Declaratia 600 nu e un impozit ci iti da dreptul la niste prestatii in sistemul medical de stat. Banii dati pentru 2017 nu ii mai recuperezi, chiar daca anul acesta nu mai realizezi acele venituri

Contributia impusa prin Declaratia 600 nu e un impozit ci iti da dreptul la niste prestatii in sistemul medical de stat. Daca nu realizezi anul asta veniturile pe care le-ai realizat in 2017, nu mai platesti respectiva contributie la anul. Dar banii dati pentru 2017 nu ii mai recuperezi, a confirmat pentru HotNews. ro Madalina Racovitan, Tax Partner, Head of People Services in cadrul KPMG Romania. Racovitan mai spune ca scopul formularului 600 este de a emite decizii de impunere pentru contributia de asigurari sociale de sanatate pentru respectivele venituri, indiferent ca ai sau nu venituri salarial. Pana acum datorai CASS pe venituri independente doar daca nu aveai venituri din salarii. Contributia e de 10%, adica 2280 de lei pentru 2018, mai spune Racovitan, care a participat miercuri la o conferinta organizata de KPMG si ZF.

Racovitan, KPMG: Contributia impusa prin Declaratia 600 nu e un impozit ci iti da dreptul la niste prestatii in sistemul medical de stat. Banii dati pentru 2018 nu ii mai recuperezi, chiar daca anul acesta nu mai realizezi acele venituri

Contributia impusa prin Declaratia 600 nu e un impozit ci iti da dreptul la niste prestatii in sistemul medical de stat. Daca nu realizezi anul asta veniturile pe care le-ai realizat in 2017, nu mai platesti respectiva contributie la anul. Dar banii dati pentru 2017 nu ii mai recuperezi, a confirmat pentru HotNews. ro Madalina Racovitan, Tax Partner, Head of People Services in cadrul KPMG Romania. Racovitan mai spune ca scopul formularului 600 este de a emite decizii de impunere pentru contributia de asigurari sociale de sanatate pentru respectivele venituri, indiferent ca ai sau nu venituri salariale. Pana acum datorai CASS pe venituri din investitii doar daca nu aveai venituri din salarii sau din activitati independente. Contributia e de 10%, adica 2280 de lei pentru 2018, mai spune Racovitan, care a participat miercuri la o conferinta organizata de KPMG si ZF.

Declaratia 600: ANAF a descoperit internetul si te lasa s-o depui online

Incepand de azi, declaratia 600 pentru venituri din drepturi de autor va putea fi depusa si online, cu ajutorul serviciuluiSpatiul Privat Virtual, dupa cum a anuntat ANAF. Declaratia 600: Termene si conditii ANAF Este obligatoriu sa depui Formularul 600 pana pe 31 ianuarie, daca indeplinesti conditiile persoana fizica, ce a obtinut in 2017 venituri [].

Declaratia 600 poate fi depusa acum si prin serviciul Spatiul Privat Virtual

Incepand de astazi, declaratia 600 poate fi depusa si online, prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual, anunta ANAF. Depunerea Formularului 600 este obligatorie pana la 31 ianuarie pentru persoanele fizice care au obtinut in 2017 venituri extra-salariale mai mari de plafonul de 22. 800 lei pe an.

Declaratia 600 poate fi depusa acum si prin serviciul Spatiul Privat Virtual al ANAF. Cine trebuie sa depuna formularul si cum

Incepand de astazi, declaratia 600 poate fi depusa si online, prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual, anunta ANAF. Depunerea Formularului 600 este obligatorie pana la 31 ianuarie pentru persoanele fizice care au obtinut in 2017 venituri extra-salariale mai mari de plafonul de 22. 800 lei pe an.

Cum poti depune online declaratia 600

Declaratia 600 se poate transmite online prin serviciul Spatiul Privat Virtual dar si pe portalul e-guvernare. ro, utilizand un certificat digital calificat, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala ANAF), printr-o notificare publicata pe site-ul oficial al institutiei.

Somez ministrul Finantelor sa ceara anularea Ordinului cu privire la Declaratia 600

Emiterea Ordinului ANAF nr. 4140/2017 din data de 29 decembrie 2017 reprezinta o sfidare si o bataie de joc la adresa a peste 600 de mii de romani, care au descoperit dupa sarbatori ca au noi obligatii fiscale intr-o luna de zile, a declarat Ludovic Orban, potrivit unui comunicat de presa remis Redactiei.

ştiri din Economie

ştiri de la B1

actualitate, 00:06

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2063 seconds )