Libnet.ro
UNICEF

19:32

Euromoney 2019, temele majore: Taxa pe activele bancare din Romnia, mbatrnirea demografica si Brexitul

Hotnews Hotnews,
 Euromoney 2019, temele majore: Taxa pe activele bancare din Romnia, mbatrnirea demografica si Brexitul

Peste 1500 de delegati, ministri de Finante, bancheri centrali, bancheri comerciali, oficiali ai marilor banci de investitii, analisti economici dar si reprezentanti ai fondurilor de investitii si-au dat intalnire marti si miercuri la Viena, unde a avut loc conferinta anuala Euromoney. Printre temele discutate in pauzele panelurilor, subiectul preferat era situatia din Romania. Temele oficiale erau legate de evolutiile economiilor europene, iar Bulgaria era data ca exemplu de tara stabila in regiune. Este una dintre cele mai stabile 3 tari europene, a subliniat unul dintre vorbitori. Cand venea vorba de Romania, discutiile ajungeau la subiectul taxei pe active bancare. Pana si guvernatorul Bancii Nationale a Austriei, unul dintre cei mai respectati guvernatori din Europa, a recomandat o revizuire a acestei taxe. continuă pe Hotnews

Darius Vlcov: Taxa pe activele bancare va fi calculata si platita trimestrial

Taxa pe activele bancare, asa-zisa taxa pe lacomie, se calculeaza si se plateste trimestrial, ceea ce inseamna ca la cotatia ROBOR din T4 2018 taxa este de 1,2%, a declarat pentru ZF Darius Valcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dancila. Aceasta declaratie a fost facuta in contextul in care era neclar modul in care se calculeaza taxa. Unele interpretari ale OUG 114/2018 aratau ca taxa se calculeaza anual, dar se plateste trimestrial.

Steven van Groningen: Taxa pe activele bancare va fi platita de consumatori, bancile doar o colecteaza!

Taxa pe activele bancare nu a surprins foarte tare bancile din Romania, dat fiind faptul ca era evident deja de ceva vreme ca Guvernul va avea rapid mare nevoie de bani, din cauza cheltuielilor irationale. Dar, isi va atinge ea scopul declarat, acela.

Darius Valcov lamureste cum va fi calculata taxa pe activele bancilor

Strategul economic al PSD, Darius Valcov, confirm scenariul de cosmar luat in considerare de banci si sustine ca tax ape activele bancare se va calcula si se va plati trimestrial, urmand ca rata anuala sa fie de 1,2%.

OFICIAL Cum se va calcula taxa impusa companiilor din energie. Titularii risca sa plateasca pentru tot business-ul, daca nu raporteaza afacerile din energie

Companiile din energie vor plati in acest an taxa de 2% din cifra de afaceri pe baza afacerilor din energie si gaze estimate pe anul 2018, ei fiind obligati sa trimita datele catre ANRE pana la data de 20 februarie. in caz contrar, ei vor plati o taxa pe tot business-ul, chiar daca nu are legatura cu energia, arata un proiect de ordin publicat marti de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei ANRE).

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 19:32

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2124 seconds )