Libnet.ro
UNICEF

00:06

APAPR: Fondurile de pensii private din Pilonul II au depasit in mod constant inflatia

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
APAPR: Fondurile de pensii private din Pilonul II au depasit in mod constant inflatia

Randamentul total realizat de toate fondurile de Pilon II de la start 20 mai 2008) si pana la finele anului 2018 a fost de 127,1%, adica un randament mediu anualizat de 8,03% pentru toata perioada de functionare a Pilonului II. Acest indicator este cu mult peste rata totala a inflatiei din perioada analizata 36,3%), respectiv rata medie anualizata a inflatiei pentru exact aceeasi perioada 2,95%), potrivit datelor transmise de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania APAPR). continuă pe Ziarul Bursa

Darius Valcov: Fondurile de pensii private nu sunt investitori, au randament la jumatate fata de titlurile de stat, banii deponentilor s-au devalorizat

Darius Valcov, consilier al premierului Viorica Dancila, spune ca fondurile de pensii private nu sunt investitori si au randament la jumatate fata de titlurile de stat. Totodatam Valcov afirma ca banii deponentilor s-au devalorizat.

ASOCIATIA PENTRU PENSII PRIVATE: Fondurile din Pilonul II au depasit in mod constant inflatia

Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania APAPR) a anuntat, astazi, randamentul mediu anual realizat de toate fondurile din Pilonul II, de la inceput si pana la finalul anului trecut, a fost de 8,03%, mult peste rata totala a inflatiei din perioada respectiva. Asociatia a subliniat ca, anul trecut, adoptarea OUG 114 a adus scaderi severe pe Bursa de la Bucuresti.

APAPR: Randamentul banilor din Pilonul II a depasit in mod constant inflatia. 2018 a fost exceptie, din cauza Ordonantei 114

Fondurile de pensii private Pilon II au avut un randament mediu anualizat de 8% in toata perioada de functionare a sistemului de pensii private, peste rata totala a inflatiei din aceasta perioada, sustine Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania APAPR).

Reactia administratorilor de pensii private la acuzatiile lui Vlcov si Teodorovici: Randamentul investitiilor a scazut n premiera la sfrsitul lui 2018, tocmai din cauza OUG 114

Castigul net obtinut de companiile care gestioneaza cele 10,2 miliarde de euro pentru cei peste 7 milioane de romani care contribuie la Pilonul II de pensii a fost de peste 1,5 miliarde de euro, la finele anului 2018, suma care este neta de toate comisioanele de administrare percepute, a precizat marti Asociatia care reprezinta cei 7 administratori de pensii private din Romania. Acuzati de Darius Valcov si de Eugen Teodorovici ca in ultimii doi ani ar fi obtinut randamente sub inflatie, administratorii spun ca 2018 a fost singurul an de la infiintarea Pilonului II cand randamentul a fost sub rata inflatiei, unul din principalele motive fiind tocmai OUG 114.

Administratorii fondurile de pensii private ii contrazic pe Valcov si Teodorovici: Randamentul investitiilor a scazut in premiera la sfarsitul lui 2018, tocmai din cauza OUG 114

Asociatia care reprezinta cei 7 administratori de pensii private au raspuns acuzatiilor lansate de Darius Valcov si Eugen Teodorovici si au aratat ca a fost un singur an de la infiintarea Pilonului II cand ra.

Digi 24: Fifor (PSD): Banii din pilonul 2 de pensii erau nefolositi. Stroe (PNL): Se administreaza privat, ntelegeti?

Ministrul de Finante simuleaza un dialog cu administratorii de pensii private, a acuzat deputatul PNL Ionut Stroe, la Jurnalul de seara, dupa ce ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a recunoscut ca era buna o discutie mai larga pe OUG 114.

Economistul-sef al BNR: Cei 7 administratori din Pilonul II de pensii se gandesc sa se RETRAGA din Romania din cauza ordonantei lacomiei

Valentin Lazea, economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei BNR), sustine ca ordonanta 114/2018 ordonanta lacomiei) afecteaza atat de mult activitatea administratorilor de pensii private din Pilonul.

Lazea, BNR: Administratorii de pensii private se gandesc sa se retraga din Romania

Marea majoritate, daca nu chiar toate cele sapte societati care administreaza pensii private Pilon II, se gandesc sa se retraga din Romania, sustine economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei BNR), Valentin Lazea.

Reactia Asociatiei administratorilor de pensii private despre o posibila iesire a unor companii de pe piata din Romnia

Deciziile strategice de iesire sau ramanere pe piata din Romania nu fac obiectul discutiilor in cadrul Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania APAPR), ci sunt luate in mod individual, independent, de catre fiecare administrator in parte, au precizat pentru HotNews. ro, oficialii Asociatiei. Contactat de HotNews. ro, Radu Craciun, presedinte al APAPR si director general al BCR Pensii, a spus ca o astfel decizie este individuala si confidentiala si a dat detalii despre efectele OUG 114 si reactia clientilor in cadrul companiei pe care o conduce.

Pilonul II de pensii private: de ce sa-l desfiintam daca putem sa-l fraudam?

Asadar, a aparut primul zvon: toate cele sapte firme de administrare a pensiilor private iau in calcul inchiderea activitatii in Romania, din cauza conditiilor extrem de restrictive ce le-au fost impuse prin Ordonanta lacomiei. Asta e doar inceputul, caci se stie: capitalul este cel mai fricos animal de pe pamant. Sa ne imaginam asadar ce urmeaza.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 00:06

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2245 seconds )