Libnet.ro
UNICEF

20:02

Seful Consiliului Investitorilor Straini: OUG 114 e toxica pentru mediul de afaceri / Despre atacurile PSD la adresa companiilor: Se cauta tapi ispasitori pentru a justifica neimplinirile

B1 B1,
Seful Consiliului Investitorilor Straini: OUG 114 e toxica pentru mediul de afaceri / Despre atacurile PSD la adresa companiilor: Se cauta tapi ispasitori pentru a justifica neimplinirile

Modul in care Guvernul a adoptat OUG 114/2018, adica peste noapte, este toxic pentru planificarea pe termen lung si ii ingrijoreaza pe investitori, a declarat Franz Weiler, presedintele Consiliului. continuă pe B1

Divergente in constructii pe marginea OUG 114

Radu Zilisteanu: OUG 114 ar putea duce unele firme din sector la pierderi, insolventa sau faliment * Claudiu Georgescu: OUG 114 este, in esenta, pozitiva pentru constructori, pentru ca se incearca retinerea fortei de munca din domeniu in tara Prevederile Ordonantei de Urgenta 114/2018 starnesc opinii divergente in randul actorilor din domeniul constructiilor. Printre altele, noua ordonanta prevede majorarea salariului brut al muncitorilor din constructii la 3. 000 de lei lunar.

Dezbaterea bugetului n Comisiile de buget finante, fara prezenta ministrului Eugen Teodorovici / Ghizdeanu: PIB-ul creste cu 5,5% pentru ca sunt investitii suplimentare de la buget, plus masurile din OUG 114/2018

In lipsa ministrului Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, care este plecat la ECOFIN, la audieri pe legea bugetului 2019 participa reprezentanti din minister, precum secretarul de stat Daniela Pescaru si presedintele Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza CNSP), Ion Ghizdeanu. Cu aceasta ocazie am aflat si de ce crede CNSP ca economia o sa creasca cu 5,5% in acest an, in teorie: pentru ca sunt investitii suplimentare de la buget, plus masurile din OUG 114/2018. Secretarul de stat, Daniela Pescaru, a spus ca daca se modifica OUG 114, vor fi rectificari bugetare.

BOGDAN HUTUCA (PNL): OUG 114 creste taxele si impozitele locale cu incalcarea Constitutiei

Deputatul liberal Bogdan Hutuca spune ca Guvernul incalca mai multe principii constitutionale, pentru ca OUG 114 obliga autoritatile locale sa creasca taxele sI impozitele.

COALITIA PENTRU DEZVOLTAREA ROMANIEI: in privinta OUG 114, exista un inceput de dialog

In aceasta saptamana vor debuta o serie de intalniri dintre mediul de afaceri si cei ai Guvernului si partidelor politice, pe tema OUG 114, pentru a limita impactul prevederilor actului normativ, informeaza Coalatia pentru Dezvoltarea Romaniei.

MINISTRUL ENERGIEI, ANTON ANTON: Scopul OUG 114 - cresterea preturilor gazelor

Preturile gazelor cresc din cauza faptului ca, in prezent, contractele se fac pe o perioada mai indelungata, iar acesta este scopul OUG 114/2018, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton, ieri, in cadrul unei vizite de lucru la Sucursala de Productie Energie Electrica din Iernut.

OUG 114 creste taxele si impozitele locale cu incalcarea Constitutiei. Hutuca (PNL): Hotie tipic pesedista

Guvernul incalca mai multe principii constitutionale deoarece OUG 114 obliga autoritatile locale sa creasca taxele si impozitele locale la maximul acceptat de lege, ignorand principiul autonomiei.

Ludovic Orban: PSD si ALDE au premeditat crima impotriva Pilonului 2 de pensii.Mentinerea prevederilor din OUG 114 vor duce la disparitia lui

Presedintele PNL, Ludovic Orban, ii acuza pe cei din coalitia PSD-ALDE ca au stiut din timp despre efectele OUG 114 si ca, daca aceasta s-ar mentine, s-ar ajunge la disparitia Pilonului 2 de pensii.

Raportul privind inflatia mentioneaza de 14 ori OUG 114 n cele 60 de pagini: Setul de masuri fiscale intrate n vigoare la 1 ianuarie 2019 este de natura a crea ambiguitati

De 14 ori e mentionata Ordonanta 114/2018 in cele circa 60 de pagini ale Raportului privind inflatia, publicat luni de Banca Centrala. Eficienta si flexibilitatea politicii monetare ar putea fi afectate de prevederile OUG nr. 114/2018 prin maniera de stabilire a taxei pe activele bancilor, se arata in textul Raportului. Dealtfel, potrivit autorilor documentului, riscurile specifice sunt asociate cu precadere conduitei politicii fiscale si a veniturilor, in conditiile lipsei de disponibilitate la momentul finalizarii scenariului de baza al proiectiei macroeconomice a unei variante aprobate de Parlament a bugetului de stat pentru anul in curs.

Ludovic Orban: Abrogati OUG 114. Comisia Europeana critica dur ordonanta, spunnd ca ar putea fi reduse investitiile private

PNL cere din nou Guvernului sa abroge Ordonanta lacomiei, a declarat, vineri, liderul PNL, Ludovic Orban. El a spus ca liberalii au obtinut un draft al raportului elaborat de Comisia Europeana privind economia Romaniei, in care expertii europeni critica in termeni duri prevederile Ordonantei 114, atragand atentia ca investitiile private ar putea fi reduse, pentru ca nerealizarea proiectiilor bugetare initiale ale Guvernului in 2018 ar putea duce la noi taxe si impozite in acest an.

Ludovic Orban, mesaj ferm pentru Guvern: Abrogati OUG 114. Treziti-va in ceasul al 12-lea si renuntati la aceste taxe aberante (VIDEO)

Ludovic Orban, presedintele PNL, cere abrogarea ordonantei de urgenta 114 si spune ca mentinerea prevederilor ordonantei ar duce la disparitia Pilonului doi de pensii, dupa ce prim-ministrul Viorica Dancila a an.

ştiri din Economie

ştiri de la B1

actualitate, 20:02

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2138 seconds )