Libnet.ro
UNICEF

11:30

ANAF: Formularul 600 pentru contributii de la dividende si fermieri, in intrebari si raspunsuri

Hotnews Hotnews,
 ANAF: Formularul 600 pentru contributii de la dividende si fermieri, in intrebari si raspunsuri

Persoanele fizice care au obtinut in 2017 venituri din dividende peste plafonul de 22. 800 de lei sunt obligate sa depuna, pana pe 31 ianuarie 2018, formularul 600 pentru plata contributiilor la sanatate CASS) pe veniturile din dividende care vor fi realizate in anul 2018, rezulta din raspunsurile furnizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala ANAF) la intrebrile puse de contribuabili pe Facebook. StartupCafe. ro a selectat o lista de intrebari si raspunsuri relevente privind formularul 600, din sesiunea de informare de miercuri, realizata de ANAF. continuă pe Hotnews

Formularul 600 pentru depunerea online in vederea CAS si CASS pe activitati independente

Agentia Nationala de Administrare Fiscala ANAF) a publicat luni, forumularul 600 in format PDF inteligent, care poate fi completat pe calculator si depus on-line, pe site-ul institutiei.

VIDEO Patroni IMM revoltati de formularul 600 si alte masuri ANAF: O prostie, este inuman! Lucruri imbecile. Abuzuri ANAF in 2018

Antreprenorii grupati in cea mai mare organizatie de patroni cu firme mici si mijlocii din Romania condamna, in termeni duri, modificarile fiscale care au intrat in vigoare in anul 2018, printre care mutarea contributiilor sociale, formularul 600 pentru plata contributilor sociale de catre persoanele cu activitati independente si fondul de premiere pentru angajatii ANAF, retinut din amenzi.

Formularul 600: Ce amenzi risca PFA, cei cu dividende si cu activitati independente daca nu il depun desi au obligatia

Persoanele fizice autorizate, alte persoane cu venituri pe cont propriu, cei care incaseaza dividende risca sa fie amendati daca nu vor depune declaratia 600 privind contributiile sociale CAS si CASS) pana pe 31 ianuarie 2018.

Alex Milcev, EY: Am putea sa vedem in urmatorul an cum o parte din forta de munca va migra in zona de PFA sau chiar microintreprinderi. Cat despre formularul 600, exista niste neclaritati...

Am iesit dintr-un an -2017 - stufos, complicat si cu multe proiecte fiscale incepute si abandonate, ceea ce a bulversat mediul de afaceri din Romania. Am intrat intr-un 2018 in care au intrat in vigoare masuri controversate: TVA split, mutarea contributiilor de la angajator la angajat, avem noi reglementari privind plata unor contributii - celebrul Formular 600, de exemplu. Despre toate aceste modificari, despre cum au fost ele initiate, aplicate si percepute de mediul de afaceri, HotNews a stat de vorba cu Alexandru Milcev, seful Departamentului de asistenta fiscala si juridica, EY Romania. Milcev este cel care de aproape 20 de ani participa la discutiile diferitelor Guverne cu reprezentantii mediului de afaceri. Mananca pe paine fiscalitatea, pastrandu-si in acelasi timp simtul umorului.

Formularul 600 poate fi depus si online la ANAF

ANAF a explicat cate persoane trebuie sa depuna formularul, afirmand ca fata de formularul anterior, 200, sunt la jumatate persoanele care trebuie sa-l depuna. Totodata a subliniat cine si in.

Ministrul Finantelor si presedintele ANAF, chemati in Senat sa dea explicatii privind formularul 600

Senatorul PNL, Daniel Zamfir le-a solicitat prezenta ministrului Finantelor, Ionut Misa, si presedintelui ANAF, Mirela Calugareanu, in Comisia Economica a Senatului, pentru a da explicatii in.

Scenariile absurde in care esti obligat sa depui Formularul 600

Depunerea Formularului 600 este obligatorie pana la 31 ianuarie pentru persoanele fizice care au obtinut in 2017 venituri extra-salariale mai mari de plafonul de 22. 800 lei pe an, insa nu se impune si celor care au castigat mai putin de 1. 900 lei/luna. Problema este ca, in cazul in care acest formular nu este depus si, ca atare, nu se plateste trimestrial contributia pentru sanatate, cei in cauza pierd calitatea de asigurat in sistemul medical.

PNL: Formularul 600 dubla impunere si birocratie inutila

Cu numai doua saptamani inainte de termenul limita pentru depunerea Formularului 600, cel care va obliga cel putin 210. 000 de contribuabili sa-si declare si sa plateasca contributiile la sanatate si pensii - chiar daca, in unele cazuri, acestea sunt deja retinute si oprite de anul trecut - PNL critica cu vehementa actul normativ, aratand ca este vorba despre o dubla impunere.

ştiri din Economie

actualitate, 11:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2187 seconds )