Libnet.ro
UNICEF

08:30

Impozitarea speciala a sectorului financiar n Uniunea Europeana

Hotnews Hotnews,
 Impozitarea speciala a sectorului financiar n Uniunea Europeana

Recenta decizie a guvernului roman de a introduce o taxa pe activele institutiilor bancare a declansat o ampla dezbatere publica, in cadrul careia, pentru sustinerea anumitor puncte de vedere, se recurge adesea la comparatii internationale. Din pacate, comparatiile respective sunt in multe cazuri incorecte, iar aceasta se datoreaza unei documentari deficitare sau unor incercari de dezinformare. De aceea, voi prezenta in continuare, sumar, experienta altor tari din UE in domeniul impozitarii speciale a sectorului financiar, din dorinta de a pune suprataxa din Romania in context european. continuă pe Hotnews

Impozitarea speciala a sectorului financiar in Uniunea Europeana

Modelul romanesc de impozit bancar la activele bancare, este unul unic la nivel mondial, in conditiile in care aceasta cota de impozit este legata de evolutia indicelui de piata ROBOR, fapt ce poate afecta negativ mecanismul de transmitere a politicii monetare a bancii centrale, explica Cistian Biachi, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, intr-un articol publicat pe blogul Opinii BNR.

UNIUNEA EUROPEANA, IN CHINA: Taxe definitive la importurile de biciclete electrice

Uniunea Europeana va impune, incepand de maine, taxe definitive la importurile de biciclete electrice e-bikes) din China.

Anunt de ultima ora despre Brexit facut de Theresa May: Parasim Uniunea Europeana pe 29 martie

Premierul britanic Theresa May a dat asigurari, miercuri, ca tara sa va parasi Uniunea Europeana la 29 martie si ca blocul comunitar va lua in considerare extinderea perioadei de negociere aferente articolului 50 numai daca exista un plan alternativ de.

Brexitul a esuat. Marea Britanie va ramne n Uniunea Europeana

Premierului oportunist Brexit means Brexit!, care votase, de fapt, pe 23 iunie 2016, impotriva Brexitului dar care s-a adaptat rapid la noul context doar ca sa ajunga in fruntea guvernului pe durata negocierilor), i se va implini, culmea, dorinta cea dintai Brexitul esueaza iar Marea Britanie va ramane in Uniunea Europeana!. in prima faza se va solicita amanarea Brexitului de catre un alt premier, cel mai probabil), apoi, la cererea societatii britanice exprimata puternic de jos in sus, partidele vor trece peste pozitiile lor initiale principiale si vor propune organizarea unui al doilea referendum .

Basescu, reactie dupa votul de respingere a acordului privind Brexit: Este o sansa uriasa pentru Uniunea Europeana sa ramana unita si intreaga

Fostul presedinte Traian Basescu, afirma, dupa votul de respingere a acordului privind Brexit, ca este un vis urat din care Marea Britanie s-a trezit. Basescu sustine ca este o sansa uriasa pentru Uniunea Europeana sa ramana unita si intreaga si preconizeaza ca vor exista alegeri anticipate in Marea Britanie si un nou vot pentru Brexit.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2199 seconds )