Libnet.ro
UNICEF

09:30

Presiune tot mai mare pe bugetul de stat

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Presiune tot mai mare pe bugetul de stat

Dan Badin: Pe fondul constrangerii bugetare si a instabilitatii politice, Romania incepe sa scada ca nivel de interes pentru investitorii straini *Raluca Bontas, Deloitte Romania: Multe dintre persoanele care efectueaza tranzactii cu criptomonede nu stiu ca veniturile realizate sunt impozabile ca venituri din alte surse Bugetul de stat incepe sa fie tot mai mult sub presiune si in ciuda unei asa-zise stabilitati fiscale din ultimele luni, este posibil ca in urmatoarea perioada sa aiba loc unele modificari fiscale sustine Dan Badin, partener coordonator Servicii Fiscale si Juridice in cadrul Deloitte Romania. Domnia sa a declarat ieri, in cadrul unei intalniri cu presa: Economia nu da semne ca va creste in ritmul prognozat, de 5%, iar cheltuielile bugetare au fost programate pe aceasta crestere. Ce se sacrifica in astfel de situatii? Investitiile care, din pacate, la noi in tara sunt la minim si cred ca acest trend va continua. continuă pe Ziarul Bursa

Cererea de specialisti in securitate cibernetica - tot mai mare

Cererea de specialisti in securitate cibernetica este tot mai mare, aceasta fiind insotita de cererea de specialisti in analiza datelor, potrivit editiei din acest an a CIO Survey realizat de Deloitte, la nivel global. in tara noastra, acestea sunt doua tipuri de resurse pentru care concureaza companiile locale si centrele de servicii ale marilor corporatii globale, afirma sursa citata.

Romanul munceste tot mai mult pentru intretinerea aparatului administrativ public

Cresterea an de an a decalajului dintre salariile administratiei publice si a celor din sectorul privat, din 2012 incoace, ne obliga sa muncim din ce in ce mai mult pentru stat, sus-tine Andreea Paul, presedintele INACO.

Ce specialisti IT sunt tot mai cautati n firmele din toata lumea

Un studiu international, realizat si in Romania, releva care sunt domeniile sectorului de tehnologie a informatiei si comunicatii ITC) care au in prezent cea mai mare cautare in firme.

Dispunem de tot mai putina forta de munca

INS: Rata locurilor de munca vacante - in crestere, cele mai putine dintre acestea regasindu-se in industria extractiva Tara noastra dispune de tot mai putina forta de munca si, desi are competente si calificare reduse, solicita salarii neadecvate in raport cu acestea, este de parere Cristian Parvan, presedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din Romania PIAROM). Domnia sa ne-a declarat: Pe de o parte nu mai avem forta de munca, deci rata somajului este realista oamenii de afaceri angajeaza, in aceasta situatie, pe cine apuca, numai cine nu vrea nu se mai angajeaza astazi), iar, pe de alta parte, avem o categorie de oameni si asta se vede din Bursa Locurilor de Munca) careia, desi i se ofera zeci de mii de locuri de munca, nu se duce sa le ocupe.

Moldova va obtine in 2018 cea mai mare recolta de mere din ultimii zece ani

In anul 2018, producatorii moldoveni vor obtine cea mai mare recolta de mere din ultimii zece ani. Peste 505 mii de tone de mere sunt prognoze ale Asociatiei Moldova Fruct, transmite IPN.

in cea mai mare podgorie din judetul Galati a inceput culesul viilor. Recolta e buna, dar e criza mare de muncitori

Fata de anul trecut, culesul incepe cu doua saptamani mai devreme. Dr. ing. Alina Donici, directoarea Statiunii de Cercetare Viti-Vinicola Bujoru cel mai mare producator de vinuri din judet), a facut un apel catre lucratorii interesati chiar si pe propria pagina de pe o retea de socializare.

Piata auto din Romania a ajuns dupa primele 7 luni la cel mai mare volum din ultimii 10 ani

Piata auto din Romania a ajuns dupa primele 7 luni la 105. 686 unitati, cu 23,8% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, acesta fiind si cel mai mare volum al vanzarilor de automobile inregistrat intr-o perioada similara in ultimii 10 ani.

Cum s-a desfasurat cea mai mare batalie navala din istorie, in care si-au pierdut viata 100.000 de soldati

Batalia de la Stancile Rosii, de pe Fluviul Albastrul, care a avut loc in anul 208, este considerata cea mai mare batalie navala din istorie, ca numar de combatanti. Circa 100. 000 de oameni si-au pierdut viata in aceasta batalie.

Eveniment inedit la Alba Iulia dedicat Centenarului Marii Uniri: cel mai mare numar 100 pentru Cartea Recordurilor

Un inedit eveniment de celebrare a Centenarului Marii Uniri este pregatit la Alba Iulia. Este vorba despre cel mai mare numar 100, care ar urma sa intre in Cartea recordurilor.

Cand e planificat primul zbor pentru cel mai mare avion din lume

Cel mai mare avion din lume s-ar putea afla la doar cateva luni distanta de primul sau zbor. Stratolaunch reprezinta viziunea cofondatorului Microsoft, Paul Allen. Avionul are o anvergura mai mare decat un teren de fotbal si este echipat cu doua cabine de pilotaj, 28 de roti si sase motoare. in cele din urma, acesta va [].

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,237 seconds )