Libnet.ro
UNICEF

00:07

Contributia Romaniei la bugetul UE creste la 2,35 miliarde de euro

Adevărul Adevărul,
Contributia Romaniei la bugetul UE creste la 2,35 miliarde de euro

Contributia Romaniei la bugetul Uniunii Europene se ridica, incepand de la 1 ianuarie 2021, la suma de2,35 miliarde de euro, presedintele Klaus Iohannis semnand, luni, decretul pe care l-a trimis Parlamentului pentru aprobare. continuă pe Adevărul

Klaus Iohannis a trimis Parlamentului decretul prin care creste contributia Romaniei la bugetul UE

Contributia Romaniei la bugetul Uniunii Europene creste de la 1 ianuarie 2021, presedintele Klaus Iohannis semnand luni decretul in acest sens, pe care l-a trimis Parlamentului pentru aprobare. Potrivit documentului, nivelul contributiei va fi in acest an de 1,4% din Venitul National Brut, fata de 1,2%, ridicandu-se astfel la suma de 2,357 miliarde de euro. Cresterea este cauzata de Mecanismul European de Rezilienta si Redresare al Comisiei Europene, prin urmare fiecare stat va contibui mai mult la bugetul UE.

Sorin Cimpeanu, despre bugetul Educatiei: Aproape 6 miliarde de euro nu au mai existat niciodata ca buget in Romania (VIDEO)

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a vorbit vineri seara, pe B1 TV, despre bugetul alocat in acest an pentru domeniul pe care il gestioneaza. Potrivit proiectului legii bugetului pe 2021, pus in dezbatere.

BNR: Datoria externa a Romaniei ajunge la peste 125 miliarde de euro

Datoria externa totala a Romaniei a crescut, in 2020, cu 15,66 miliarde de euro, ajungand la peste 125 miliarde de euro, arata datele publicate, luni, de Banca Nationala a Romaniei BNR).

Investitiile directe ale nerezidentilor s-au injumatatit in pandemie, coborand sub 2 miliarde de euro

Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania au fost de 1,9 miliarde de euro anul trecut fata de 4,8 miliarde de euro in 2019, arata datele BNR publicate luni. Participatiile la capital inclusiv profitul reinvestit net estimat) au insumat valoarea neta de 3,9 miliarde de euro, dar creditele intragrup au inregistrat valoarea neta negativa de 2, 03 miliarde euro. Creditele intragrup sunt finantarile acordate operatiunilor din Romania de la firma-mama. Valoarea negativa inseamna rambursarea acestor finantari acordate in trecut.

MAM Bricolaj vrea sa cumpere doua terenuri, cu 1,35 milioane euro

Actionarii MAM Bricolaj MAM) sunt convocati, in data de 16 martie, in vederea aprobarii achizitionarii de catre companie a doua terenuri si constructiile aferente, contra sumei de 1,35 milioane de euro, conform unui contract perfectat la finele lunii octombrie a anului trecut, se arata intr-un raport al retailerului de materiale de constructii publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti BVB).

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2099 seconds )