Libnet.ro
UNICEF

12:45

Exporturile romanesti au scazut in luna martie din cauza restrictiilor legate de coronavirus. Pe ansamblu, presiunea asupra balantei comerciale a mai slabit (cercetare INS)

Hotnews Hotnews,
 Exporturile romanesti au scazut in luna martie din cauza restrictiilor legate de coronavirus. Pe ansamblu, presiunea asupra balantei comerciale a mai slabit (cercetare INS)

Reducerea capacitatilor de productie, problemele legate de transport, lipsa materiilor prime din import si anularile contractelor comerciale sunt principalele motive invocate de exportatorii si importatorii romani pentru contractia comertului exterior din luna martie 2020, arata o cercetare ad-hoc efectuata de Institutul National de Statistica publicata joi dimineata. Din calculele proprii efectuate pe baza datelor furnizate de INS, exporturile din martie au scazut cu circa 22%, dar contractia a fost mai mare la importuri, ceea ce mai reduce din deficitul comertului exterior. continuă pe Hotnews

Cu activitatea suspendata temporar de luna trecuta din cauza pandemiei COVID-19, Loteria Romana pregateste implementarea jocurilor loto online

Loteria Romana, companie de stat care si-a suspendat activitatea luna trecuta, a anuntat luni ca lucreaza, in colaborare cu Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, pentru implementarea, in cel mai scurt timp posibil, a jocurilor loto online. in contextul actualei crize provocata de epidemia de COVID-19, cu consecinte importante asupra intregii economii romanesti, Loteria vrea sa urgenteze implementarea jocurilor loto online, proiect care facea parte din strategia managementului actual al companiei inca dinaintea aparitiei acestei situatii fara precedent, se arata in comunicatul de presa.

IN LUNA MARTIE 2020: Indicatorul de incredere Macroeconomica a scazut cu 27,7 puncte

Indicatorul de incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Society Romania a scazut, in luna martie a acestui an, fata de luna anterioara cu 27,7 puncte pana la valoarea de 20,8 puncte, cea mai mica valoare din iulie 2012, se arata intr-un comunicat remis Redactiei noastre.

HPDI: Piata serviciilor de training, teambuilding si consultanta in resurse umane a scazut alarmant in luna martie

HPDI, firma de training si consultanta, arata ca piata serviciilor de training, teambuilding si consultanta in resurse umane a scazut alarmant in luna martie, inregistrand cu trei sferturi mai putine proiecte.

Piata masinilor noi a scazut cu 32% in martie

Criza sanitara se vede si in cifrele pentru inmatricularile de masini noi, piata scazand cu 32% in martie si cu 22% pentru primul trimestru. A fost cea mai slaba luna martie din ultimii cinci ani, cu 6. 654 de masini, maximul istoric fiind in martie 2008 cand s-au inmatriculat peste 23. 000 de masini noi. Cea mai slaba luna martie a fost in 2013, cu sub 3. 400 de masini.

RAPOARTELE PMI INDICA O PRABUSIRE DRAMATICA A ACTIVITATII ECONOMICE DIN CAUZA COVID-19 Contractii economice record pe zona de servicii in Europa si SUA, revenirea se lasa asteptata in China

Concedieri record in toate marile economii regionale ale lumii * Activitatea economica in majoritatea economiilor va continua contractia in aprilie * De durata pandemiei depind si scenariile ce privesc revenirea economica * Analistii ING preconizeaza ca economiile se vor intoarce la nivelurile pre-criza abia in 2022 * 3 miliarde de oameni locuiesc in tari care si-au inchis granitele pentru non-cetateninon-rezidenti Sectoarele de servicii din Zona Euro si din Statele Unite au consemnat contractii istorice ale activitatii in luna martie, in timp cei industria de servicii din China, cea mai importanta economie din regiunea asiatica si prima tara care a pus sub control coronavirusul, a continuat sa evolueze mult sub potential, scazand pentru a doua luna consecutiv, companiile efectuand concedieri record pentru a-si reduce costurile operationale.

Actiunile Zoom scad semnificativ, din cauza temerilor legate de securitate

Actiunile Zoom au scazut luni cu 9% la Bursa de la New York, adaugandu-se declinului semnificativ din ultimele zile, din cauza temerilor privind protectia vietii private legate de aplicatia Zoom si a sporirii concurentei din partea firmelor rivale, transmite Reuters.

Treisprezece noi decese din cauza coronavirusului Bilantul urca la 197 8 dintre pacienti erau internati la Arad, iar decesele au fost raportate dupa cateva zile

Treisprezece noi decese din cauza coronavirusului au fost anuntate marti dupa-amiaza. Bilantul urca astfel in Romania la 197. Opt dintre pacienti erau internati la Spitalul Judetean din Arad, iar alti patru erau spitalizati la Suceava. Majoritatea celor spitalizati la Arad au murit in perioada 28-31 martie, iar autoritatile sustin ca pentru a elucida situatia infectiei din judetul Arad si a raportarilor intarziate la fata locului a fost trimisa o echipa de medici de la Timisoara.

Emisiunea Romanii au Talent se opreste din cauza pandemiei. Cand vor fi live-urile?

La fel cum s-a intamplat si cu multe alte show-uri de televiziune in aceasta perioada, emisiunea Romanii au Talent se opreste din cauza pandemiei. Cand vor fi live-urile? .

DIN CAUZA IMPACTULUI ECONOMIC AL CORONAVIRUSULUI Americanii se tem pentru locurile lor de munca si plata ratelor bancare

Americanii se pregatesc pentru pierderea locurilor de munca si reducerea cheltuielilor si sunt mai pesimisti in privinta capacitatii lor de a-si plati facturile, din cauza impactului economic al pandemiei de coronavirus, potrivit datelor publicate, luni, de Rezerva Federala din New York Fed NY).

inca 8 persoane, intre care 5 pacienti internati la Suceava, au murit din cauza coronavirusului. Bilantul deceselor a ajuns la 176

Inca 8 persoane, intre care 5 internate la Spitalul Judetean Suceava, au murit din cauza coronavirusului. Bilantul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns la 176. Luni, in Romania au fost anuntate 25 de decese din cauza coronavirusului.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 12:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2188 seconds )