Libnet.ro
UNICEF

09:15

SP GLOBAL RATINGS: Majorarea pensiilor va impinge deficitul bugetar al Romaniei la peste 10% din PIB in 2021

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
SP GLOBAL RATINGS: Majorarea pensiilor va impinge deficitul bugetar al Romaniei la peste 10% din PIB in 2021

Agentia de evaluare S and P Global Ratings a avertizat Romania ca decizia Parlamentului de a reintroduce o majorare a pensiilor cu 40% ar declansa o corectie fiscala dezordonata, tocmai intr-un moment in care economia se confrunta cu impactul pandemiei de coronavirus. continuă pe Ziarul Bursa

Avertisment SP despre majorarea pensiilor cu 40%: Ar fi in detrimentul performantei fiscale si externe a Romaniei

SP Global Ratings a avertizat marti Romania ca decizia Parlamentului privind o crestere masiva de 40% a pensiilor ar determina o corectie fiscala dezordonata, in timp ce economia se lupta cu impactul.

Cat de jos putem ajunge?! Unde a ajuns deficitul bugetar in Romania in acest an

Potrivit unui raport al Ministerului Finantelor, bugetul general consolidat in primele opt luni ale anului curent a inregistrat un deficit de 54,77 de miliarde de lei. Mai mult de jumatate din acesta este rezultat din masurile de combatere a crizei cauzate de pandemia de coronavirus. Unde a ajuns deficitul bugetar in Romania in acest an .

Deficitul bugetar urca ametitor: 5,18 la suta in opt luni, fata de 4,7 la suta anul trecut

Deficitul bugetar a ajuns in Romania la 5,18 la suta din PIB dupa primele opt luni ale anului curent.

Deficitul bugetar dupa primele opt luni a ajuns la 5,18% din PIB

Deficitul bugetar s-a situat dupa primele opt luni ianuarie-august) la 54,77 miliarde lei 5,18% din PIB), fata de21,92 miliarde lei 2,07% din PIB) in perioada similara a anului trecut, potrivit datelor.

IN PRIMELE OPT LUNI DIN AN DE LA PERIOADA SIMILARA DIN 2019 Deficitul bugetar a urcat la 5,18% din PIB, de la 2,3%

Executia bugetului general consolidat s-a incheiat pe primele opt luni ale anului 2020 cu un deficit de 54,77 miliarde de lei, cu aproximativ 33 de miliarde de lei mai mare comparativ cu perioada similara din 2019. Ca procent din PIB, deficitul a fost de 5,18%, cu aproape 3 puncte procentuale peste prioada ianuarie-august 2019. Deficitul vine pe fondul crizei economice Covid care a lovit incasarile si a dus la cheltuirea mai multor bani de catre stat si ca sprijjn pentru economie. Potrivit MFP, mai mult de jumatate din deficit este rezultat din masurile de combatere a crizei cauzate de epidemia COVID-19.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 09:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2164 seconds )