Libnet.ro
UNICEF

14:15

Cererea de energie electrica a scazut cu 9% ca urmare a crizei sanitare

Adevărul Adevărul,
Cererea de energie electrica a scazut cu 9% ca urmare a crizei sanitare

Cererea de energie electrica din Romania a scazut cu 9. 3%, in timp ce productia a crescut cu 30%, iar preturile pe bursa de electricitate PZU) au scazut cu 34% in perioada 2 Martie 25 Mai 2020 comparat cu perioada similara a anului 2019. continuă pe Adevărul

Umbra poate genera energie electrica. Un dispozitiv dezvoltat de cercetatorii din Singapore produce energie pura chiar si in spatiul interior (presa)

Asa-numitul generator de energie cu efect de umbra shadow-effect energy generator, SEG), dezvoltat de cercetatorii de la Universitatea din Singapore NUS), produce energie electrica cu ajutorul contrastului de lumina intre zonele iluminate si cele umbrite, scrie 365 Reblog, citat de ziarul ungar Nepszava. Rezultatele cercetarilor au fost publicate in revista Energy Environmental Science, scrie cotidianul maghiar Nepszava. in sistemele traditionale, sursa de energie este lumina care se disperseaza uniform, in timp ce umbra este evitata in mod special, deoarece deterioreaza eficienta sistemului. Noi am obtinut indirect o sursa de energie din contrastul de iluminare cauzata de umbra. Contrastul induce o diferenta de tensiune intre zonele iluminate si cele aflate in umbra, generand astfel energie electrica. Acesta este un concept revolutionar pentru productia de energie, a explicat coordonatorul cercetarilor, Tan Swee Ching, intr-un comunicat dat publicitatii de Universitatea din Singapore.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 14:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2175 seconds )