Libnet.ro
UNICEF

12:30

SUPLIMENT CRYPTO BIS: 20% din lume, posibil sa treaca la bani digitali in urmatorii trei ani

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
SUPLIMENT CRYPTO BIS: 20% din lume, posibil sa treaca la bani digitali in urmatorii trei ani

Bancile centrale au in vedere sa emita propriile monede digitale in urmatorii trei ani, potrivit unui sondaj realizat de Banca pentru decontari internationale BIS), o institutie financiara internationala detinuta de bancile centrale care incurajeaza cooperarea monetara si financiara internationala si serveste ca banca pentru bancile centrale. continuă pe Ziarul Bursa

Olanda, a doua tara din lume care denunta genocidul din China prin motiune adoptata de Parlament

Parlamentul olandez a adoptat joi o motiune prin care acuza tratamentul aplicat de regimul de la Beijing minoritatii musulmane a uigurilor, calificandu-l drept genocid. Olanda devine astfel prima tara a UE care voteaza o astfel de rezolutie si al doilea stat din lume, dupa Canada, care recurge la acest gest in decurs de doar o saptamana.

SUPLIMENT CRYPTO ADRIAN VASILESCU, BNR: O moneda digitala, intr-o epoca a digitalizarii, este posibil sa apara si in Romania

O moneda digitala, intr o epoca a digitalizarii, este posibil sa apara si in Romania, mai ales ca de cativa ani exista si o lege privind moneda electronica, este de parere Adrian Vasilescu, consultant de strategie in cadrul Bancii Nationale a Romaniei BNR), care ne-a vorbit in nume personal.

SUPLIMENT CRYPTO CLAUDIU CAZACU, CONSULTING STRATEGIST XTB ROMANIA: Bitcoin poate avea un rol de diversificare in portofolii, dar nu putem afirma hotarat ca ar fi un activ de refugiu

Deciziile de investiredezinvestire in criptomonede sunt luate deseori sub influenta unor stiri de ultima ora, generand reactii emotionale * Daca autoritatile de reglementare vor merge pe o linie dura, valoarea bitcoin si, mai ales, a altor monede virtuale ar putea fi foarte sever afectata * Daca se va reusi evitarea unui scenariu de interzicere a bitcoin si altor monede similare in marile economii ale lumii, rolul acestora ar putea fi unul in crestere in diferite zone ale ecosistemului financiar Reporter: Care sunt factorii care explica volatilitatea puternica a criptomonedelor in general, in comparatie cu alte clase de active? Claudiu Cazacu: Monedele virtuale au caracteristici diferite de alte clase de active: un calcul in stil clasic al valorii intrinseci nu este posibil, lichiditatea este deosebit de fluctuanta in timp, participantii la piata nu au intotdeauna un plan bine stabilit, iar deciziile de investiredezinvestire sunt luate deseori sub influenta unor stiri de ultima ora, generand reactii emotionale.

SUPLIMENT CRYPTO Utilizatorii de criptomonede au depasit 100 de milioane, la nivel mondial

Peste 100 de milioane de oameni din intreaga lume folosesc in prezent criptomonede, potrivit unor rapoarte ale Crypto. com.

SUPLIMENT CRYPTO Criptomonedele - sirene ale sistemului financiar

Criptomonedele precum Bitcoin, Ethereum sau Litecoin au atras, in ultimii ani, atentia profesionistilor din tehnologia informatiei, economistilor, investitorilor, bancilor, guvernelor si chiar politiei. Definitia exacta a acestora este inca in discutie. Nu exista un acord daca monedele virtuale pot fi considerate bani sau nu, dar cercetatorii incearca sa le incadreze in teoriile banilor.

SUPLIMENT CRYPTO ADRIAN MITROI, INSTRUCTOR DE FINANTE COMPORTAMENTALE: Avatarul bitcoin seamana cu petrecerea oferita de Stephen Hawking pentru calatorii in timp

Spalarea banilor si impozitarea par sa fie doua dintre riscurile pe care le prezinta criptomonedele, subliniaza Adrian Mitroi, instructor de finante comportamentale. Acesta ne-a transmis: Doua dintre cele mai puternice femei lider ale momentului Christine Lagarde, presedintele Bancii Centrale Europene si Janet Yellen, secretarul Trezoreriei SUA), dar si altele doua, la fel de puternice dar mai ocupate acum cu pandemia Kamala Harris, vicepresedintele SUA si Ursula von der Leyen, presedintele CE), au comentat premonitoriu si deloc prietenos despre criptoactive, din punctul de vedere al riscului de spalarea banilor.

SUPLIMENT CRYPTO GEORGE ROTARIU, CEO BITCOIN ROMANIA: Bitcoin va ajunge la un milion de dolari, in urmatorii cinci ani

Astazi, cel mai bun mod de a stoca valorile este bitcoinul * Asteptam cu optimism reglementarea pietei criptomonedelor * Pana acum, tehnologia blockchain nu a avut nicio bresa Reporter: Ce impact a avut pentru Bitcoin Romania dinamica din ultimele luni a monedei virtuale Bitcoin? George Rotariu: Orice crestere din orice piata aduce cu sine mai multa activitate.

BURSELE DIN LUME Sectorul bancar sustine avansul burselor din Europa

Pietele actiunilor din Europa au crescut ieri, sustinute de evolutiile din sectorul bancar, care este impulsionat de avansul randamentelor obligatiunilor.

ştiri din Economie

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1999 seconds )