Libnet.ro
UNICEF

05:30

Daea, la Bruxelles: Pesta porcina este un monstru care a trecut granitele statale. Mecanismele de eradicare nu sunt suficiente

Adevărul Adevărul,
Daea, la Bruxelles: Pesta porcina este un monstru care a trecut granitele statale. Mecanismele de eradicare nu sunt suficiente

Mecanismele de combatere si eradicare a pestei porcine africane nu sunt suficiente, a afirmat vineri ministrul Daea, sugerand ca trebuie alocate sume consistente pentru cercetare. continuă pe Adevărul

Pesta porcina si 10 august, problemele liderilor PSD

Extinderea epidemiei de pesta porcina africana nu a trecut neobservata de institutiile cu atributii de verificare si de control a modului in care au actionat autoritatile statului pentru prevenirea si combaterea raspandirii acestei boli, in urma careia au fost inchise 11 ferme si au fost sacrificati peste 140. 000 de porci.

Ce patesti daca mananci carne de porc bolnav de pesta porcina

Pesta porcina a facut ravagii in Romania atat in inventarul proprietarilor care vand in magazine, cat si in gospodarii. Ce efecte are insa carnea infestata cu pesta porcina? in momentul in care un focar de pesta porcina africana a fost confirmat in apropierea unei ferme sau unei gospodarii cu porci, acestia trebuie ucisi. Cel mai [] .

VIDEO Ferma din Puiesti in care a fost depistata pesta porcina africana a fost izolata. Masinile care ies din sat sunt controlate de politisti si jandarmi

Al treilea focar de pesta porcina africana a fost confirmat, joi seara, in judetul Buzau. Dupa existentei bolii la unul dintre cei patru porci morti, dintr-o ferma aflata in Puiestii de Jos, au fost sacrificati azi-noapte 90 de porci. Vineri au fost luate masuri de dezinfectie completa a fermei afectate si a vecinatatilor, izolarea perimetrului, interzicerea transportului de carne sau semipreparate din carne in zona si avertizarea locuitorilor.

Focarele de pesta porcina din judet, provocate de neglijenta

Autoritatile sanitar veterinare din Buzau sustin ca nu exista nicio legatura intre focarele de pesta porcina africana confirmate saptamana trecuta si cel confirmat ieri noaptea, la Puiesti, cele trei situatii apartnd din cauza neglijentei umane. Potrivit directorului DSVSA Buzau, Ciprian Botezatu, intre focarul confirmat ieri noapte, la o microferma din localitatea Puiestii de Jos, comuna Puiesti, si cele doua focare de pesta porcina africana de la Panatau si Lunca nu exista nicio legatura.

Pesta porcina africana provoaca intalnirea de urgenta a ONU

Organizatia Natiunilor Unite ONU) avertizeaza ca o serie de focare de pesta porcina africana, care au determinat oficialii chinezi sa sacrifice zeci de mii de porci in aceasta vara, s-ar putea raspandi in tarile vecine din Asia, scrie Financial Times.

PANDEMIE? Pesta porcina loveste CHINA! Cel mai mare producator al lumii, MASURI DRASTICE de limitare a epidemiei

Peste 38. 000 de porci au fost sacrificati in China, au anuntat duminica autoritatile de la Beijing, care incearca din rasputeri sa limiteze efectele epidemiei de pesta porcina africana care a lovit aceasta.

Pesta porcina africana, o epidemie greu de controlat

Buzau, cel mai recent judet afectat. Conform hartii OIE ar urma Vrancea si Vaslui * Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc, si Sorin Minea, presedintele ROMALIMENTA: Omul, principalul vinovat pentru raspandirea rapida a pestei. Autoritatile statului au actionat prea tarziu Crescatorii de porci si producatorii de carne din acest domeniu acuza autoritatile ca au actionat prea tarziu cu privire la intrarea in tara noastra a virusului care declanseaza pesta porcina africana PPA).

ANSVSA: Aproximativ 160.000 de porci afectati de pesta porcina africana, eliminati. in Romania exista 826 de focare

Pesta porcina afecteaza 11 judete din tara, unde in total exista 826 de focare, potrivit datelor actualizate publicate joi de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Nou focar de pesta porcina in Buzau. Au fost gasiti morti patru porci dintr-o ferma

Pesta porcina se extinde si in zona de campie a judetului Buzau. Patru porci dintr-o microferma de la Puiesti au murit, doi azi-noapte si doi astazi. Medicul veterinar a fost sesizat de proprietar, iar apoi la fata locului s-a deplasat echipa de interventie rapida de la DSVSA Buzau.

Cazuri noi de pesta porcina africana in raioanele Stefan Voda si Cahul

In localitatile Crocmaz si Olanesti din raionul Stefan Voda si in satul Giurgiulesti, raionul Cahul, au fost inregistrate cazuri noi de pesta porcina africana. Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor mentioneaza ca pesta a fost confirmata de Centrul Republican de Diagnostica Veterinara prin incercarile de laborator din data de 27 si 28 august la porci domestici.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2045 seconds )