Libnet.ro
UNICEF

22:45

BOGDAN CHIRITOIU, PRESEDINTELE CONSILIULUI CONCURENTEI: Vrem sa tinem preturile la RCA cat de jos se poate

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
BOGDAN CHIRITOIU, PRESEDINTELE CONSILIULUI CONCURENTEI: Vrem sa tinem preturile la RCA cat de jos se poate

Dubiul cel mai mare la decontarea directa la RCA este cresterea pretului, spune Chiritoiu Dubiul cel mai mare cu privire la eficacitatea decontarii directe la asigurarea obligatorie RCA provine din posibilitatea cresterii pretului politei, a spus, ieri, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, in cadrul unei conferinte. Amintim ca ASF a venit recent in spatiul public cu o OUG privind decontarea directa. continuă pe Ziarul Bursa

BOGDAN CHIRITOIU, PRESEDINTELE CONSILIULUI CONCURENTEI: Exista o OUG de rezerva pentru a obliga furnizorii sa ofere preturi mai mici consumatorilor casnici

Singura componenta a facturii de energie electrica care poate sa scada prin liberalizarea pietei la consumatorii casnici este marja furnizorului, a spus ieri Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, in cadrul unei conferinte de presa.

Chiritoiu: Viciul pietei RCA este faptul ca eu cumpar ceva pentru altcineva si de asta ma uit numai la pret Decontarea directa obligatorie ar echilibra piata, dar mi-e frica de cresterea preturilor

Viciul pietei de RCA este acesta: eu cumpar ceva pentru altcineva. Eu cand cumpar ceva deschid ochii, dau banii pentru mine si ma gandesc la raportul calitatepret - iau ceva mai ieftin si poate nu asa bun sau ceva mai scump dar mai bun. Necazul este ca la RCA nu decid pentru mine, ci decid pentru un tert si atunci evident ca nu ma mai intereseaza calitatea, ci ma uit numai la pret, a declarat miercuri Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. Acesta sustine ca introducerea decontarii directe obligatorii ar transforma RCA intr-un fel de CASCO, ar putea rezolva anumite probleme din piata, temerea fiind insa de cat de mult vor creste preturile.

Avertisment de la seful Concurentei: RCA se va scumpi, dupa ce decontarea directa va fi obligatorie

Preturile politelor RCA vor creste, dupa ce decontarea directa va fi obligatorie, deoarece firmele de asigurari nu au incredere ca-si vor recupera banii unele de la altele, a declarat, miercuri, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, intr-o conferinta de presa.

DANIEL DAIANU, PRESEDINTELE CONSILIULUI FISCAL: Tinta de deficit de 7% este foarte ambitioasa, mai ales ca epidemia inca bantuie

Tinta de deficit bugetar de 7% fixata de Guvern pentru anul acesta este una foarte ambitioasa, in conditiile in care anul 2020 s-a incheiat cu un deficit de 9,79% din PIB pe cash, iar o reducere de 3% a deficitului intr-un singur an este foarte greu de realizat, mai ales in conditiile in care ca epidemia inca bantuie, considera Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal.

Peste 6 milioane de romani vor scoate mai multi bani din buzunar. Cum s-a ajuns la preturi mai mari

Se pregateste o schimbare importanta pe piata asigurarilor obligatorii. Pretul pentru RCA va creste considerabil. Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a oferit cateva.

IN 2020 Consiliul Concurentei a dat amenzi de peste 82 milioane euro

Consiliul Concurentei a aplicat amenzi in valoare totala de 400,2 milioane lei 82,7 milioane euro) anul trecut, valoare care situeaza anul 2020 pe locul al treilea in clasamentul amenzilor totale aplicate de autoritate, a anuntat ieri Bogdan Chiritoiu, presedintele institutiei, in cadrul unei conferinte de presa. Peste 40% din valoarea totala a amenzilor a fost recunoscuta de companii, ceea ce inseamna ca acestea nu vor mai ajunge in instanta.

Amenzi record aplicate in 2020 de Consiliul Concurentei - peste 80 milioane de euro: Investigatii pe energie, pharma si asigurari vor fi finalizate in acest an

Consiliul Concurentei a aplicat anul trecut amenzi de peste 400,2 milioane de lei 82,7 milioane de euro), valoare care situeaza anul 2020 pe locul 3 in clasamentul amenzilor totale aplicate de autoritate. Spre deosebire de alti ani, peste 40% din valoarea totala a amenzilor a fost recunoscuta de companii, ceea ce inseamna ca unele companii si-au recunoscut faptele si au primit reduceri de amenzi si ne asteptam astfel sa nu fie multe contestate in instanta, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele autoritatii.

Presedintele Consiliului Judetean a fost ales si presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Vranceaqua

Totodata, in cadrul intalnirii de marti la care au participat 35 de primari din cei 40 cat sunt prezenti in Asociatie au fost alesi vicepresedintele si membrii Consiliului Director.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 22:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2726 seconds )