Libnet.ro
UNICEF

25 Apr.

CCR: Legea privind plafonarea dobanzilor - neconstitutionala in integralitatea sa

Adevărul Adevărul,
CCR: Legea privind plafonarea dobanzilor - neconstitutionala in integralitatea sa

Curtea Constitutionala a apreciat ca Legea pentru completarea OG 13/2011 privind dobanda legala si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar este neconstitutionala in integralitatea sa, deoarece nu a fost realizata o fundamentare a solutiilor adoptate si nu a fost solicitat avizul Consiliului Economic si Social, scrie Agerpres. continuă pe Adevărul

CCR: Legea privind plafonarea dobanzilor - neconstitutionala in integralitatea sa; nu a fost realizata fundamentarea solutiilor adoptate (motivare)

Curtea Constitutionala a apreciat ca Legea pentru completarea OG 13/2011 privind dobanda legala si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar este neconstitutionala in integralitatea sa, deoarece nu a fost realizata o fundamentare a solutiilor adoptate si nu a fost solicitat avizul Consiliului Economic si Social, scrie Agerpres. Curtea constata ca legea, in integralitatea sa, este neconstitutionala, . ) intrucat nu a fost realizata motivarea si fundamentarea economica, sociala si juridica a solutiilor adoptate si nu a fost solicitat avizul CES. Curtea nu va mai proceda la analiza celorlalte critici formulate de autorii obiectiei de neconstitutionalitate, se arata in motivarea publicata joi pe site-ul CCR.

PNL anunta ca va ataca la CCR legea privind repatrierea rezervei de aur

Deputatul PNL Pavel Popescu a anuntat, miercuri, ca liberalii vor sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu proiectul initiat de Liviu Dragnea si Serban Nicolae, adoptat miercuri de Parlament, care prevede ca Banca Nationala a Romaniei sa repatrieze 91,5% din aurul depozitat de Romania in strainatate.

PNL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la legea privind repatrierea rezervei de aur

PNL a inaintat Curtii Constitutionale sesizare de neconstitutionalitate cu privire la Legea privind repatrierea rezervei de aur a Romaniei din seifurile londoneze. Desi a transmis Parlamentului, la data de 25. 2019, un aviz favorabil cu privire la propunerea legislativa pentru modificarea articolului 30 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Consiliul Legislativ a evidentiat faptul ca initiatorii nu au consultat in prealabil, Banca Centrala Europeana, iar proiectul de lege nu este fundamentat pe un studiu de impact care sa justifice solutiile legislative preconizate in privinta costurilor si a beneficiilor economice aduse prin adoptarea acestei propuneri legislative, se arata in preambulul sesizarii CCR.

ORBAN: Vom ataca la CCR legea privitoare la aducerea aurului in tara

Partidul National Liberal PNL) va ataca la Curtea Constitutionala a Romaniei CCR), astazi, legea privind aducerea in tara a rezervelor de aur ale Bancii Nationale a Romaniei, a declarat liderul liberal, Ludovic Orban, intr-o conferinta de presa sustinuta la Botosani.

PNL va contesta la CCR proiectul privind rezervele de aur

Liberalii vor contesta la Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) proiectul initiat de parlamentarii PSD Liviu Dragnea si Serban Nicolae care vizeaza limitarea rezervelor de aur ale tarii din strainatate, adoptat miercuri de Camera Deputatilor.

PNL a sesizat la CCR legea de modificare a Codului de procedura penala

PNL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la legea pentru modificarea Codului de procedura penala, precum si pentru modificarea si completarea Legii privind organizarea judiciara. Liberalii argumenteaza ca legea incalca principiul bicameralismului din Constitutia Romaniei, Regulamentul de functionare a Camerei Deputatilor si ca nu au fost intocmite studiile de impact in legatura cu modificarile propuse pentru Codul de procedura penala. Printre prevederile sesizate sunt termenul de un an in care poate fi facut un denunt, precum si cea potrivit careia inregistrarea realizata de un martor intr-un loc neaccesibil publicului nu va putea constitui mijloc de proba.

CCR, motivare privind initiativa Fara penali in functii publice

Curtea Constitutionala a Romaniei arata, in motivarea deciziei prin care s-a stabilit ca initiativa Fara penali in functii publice indeplineste prevederile constitutionale, ca interdictia speciala.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 25 Apr.

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2074 seconds )