Libnet.ro
UNICEF

08:15

LUINA MAI FINANCIARA IRCC - un nou motiv de ingrijorare pentru debitori?

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
LUINA MAI FINANCIARA IRCC - un nou motiv de ingrijorare pentru debitori?

Noul indice de referinta trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor IRCC), care a inlocuit ROBOR si in functie de care sunt calculate dobanzile la creditele in lei cu dobanda variabila a fost publicat pentru prima data de Banca Nationala a Romaniei BNR) in data de 2 mai. continuă pe Ziarul Bursa

LUNA MAI FINANCIARA / POLITICA LUNII MAI: Dragnea - condamnat definitiv, PSD - in degringolada

Mai a fost o luna fierbinte pentru clasa politica din tara noastra. Daca cel mai important eveniment de calibru international a fost Summit-ul informal al Consiliului European, desfasurat la Sibiu, pe plan intern, de departe capul de afis este tinut de condamnarea definitiva a lui Liviu Dragnea, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Publica si Protectia Copilului.

Cutremurele influenteaza marile si oceanele mai rapid decat schimbarile climatice

Exista un nou motiv de ingrijorare pentru mediul inconjurator: efectele pe termen lung ale cutremurelor. Seis-mele majore pot determina cresterea nivelului marii intr-un ritm mult mai rapid decat o fac modificarile climatice si ar trebui sa fie considerate un motiv mai important de ingrijorare pentru unele dintre natiunile care locuiesc pe insulele din Oceanul Pacific.

LUNA MAI FINANCIARA PSD batut, Dragnea intemnitat, blagoslovenia Papei

Luna mai a fost una plina, atat din punct de vedere economic, cat mai ales din perspectiva politica, dar si spirituala. Daca prima parte a lunii a decurs sub semnul noului indice care intra in calculul dobanzilor aferente creditelor in lei, fiind marcata de adancirea deficitului de cont curent si de majorarea prognozei asupra inflatiei pentru acest an, finalul intervalului analizat s-a evidentiat prin rezultatul alegerilor europarlamentare si prin arestarea liderului PSD Liviu Dragnea, ultima zi decurgand sub aura vizitei papale in tara noastra.

LUNA MAI FINANCIARA Cifrele lunii

1 mai - Pretul maxim al energiei electrice tranzactionate pe Piata pentru Ziua Urmatoare PZU), administrata de OPCOM, atinge cel mai scazut nivel al lunii mai - 178 de lei/MWh, potrivit OPCOM.

LUNA MAI FINANCIARA BET-TR - la maxim istoric

Rulaj de 1,06 miliarde de lei, cu 84,1% peste cel din aprilie * Discount-uri de tranzactionare intre cotatia actiunii si VUAN de 29,47% pentru SIF Moldova si 64,59% in cazul SIF Banat - Crisana Propulsat de dividendele acordate de OMV Petrom SNP) si Romgaz SNG), indicele BET-TR incheie luna mai pe un un maxim istoric, la capatul unei perioade in care cosul de actiuni ce include in structura sa si dividendele distribuite de emitentii componenti ai indicelui BET a urcat cu 4,67%, pana la 13. 029,68 de puncte.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 08:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2391 seconds )