Libnet.ro
UNICEF

21:32

Eurostat: Scaderi istorice pentru economia UE si a zonei euro, in al doilea trimestru

Adevărul Adevărul,
Eurostat: Scaderi istorice pentru economia UE si a zonei euro, in al doilea trimestru

In trimestrul doi din 2020, marcat de masurile de izolare din majoritatea statelor membre UE pentru a stopa raspandirea pandemiei coronavirus COVID-19), PIB-ul a inregistrat un declin de 12,1% in zona euro si de 11,9% in UE, comparativ cu precedentele trei luni, arata datele preliminare publicate vineri de Eurostat, citate de Agerpres. Sunt cele mai semnificative scaderi de cand se publica aceste date, respectiv 1995. continuă pe Adevărul

IN AL DOILEA TRIMESTRU DIN 2020 Economia UE si a zonei euro au inregistrat scaderi istorice

In trimestrul doi din 2020, marcat de masurile de izolare din majoritatea statelor membre UE pentru a stopa raspandirea pandemiei coronavirus COVID-19), PIB-ul a inregistrat un declin de 12,1% in zona euro si de 11,9% in UE, comparativ cu precedentele trei luni.

Economia UE si a zonei euro au inregistrat scaderi istorice pe fondul pandemiei de coronvirus

PIB-ul a inregistrat un declin de 12,1% in zona euro si de 11,9% in UE in trimestrul doi din 2020, in contextul masurilor de izolare din majoritatea statelor membre pentru a stopa raspandirea pandemiei.

Contractie de 10,1% din PIB pentru economia germana

Germania, cea mai mare economie a zonei Euro si principalul partener comercial al Romaniei, a inregistrat o contractie a PIB de 10,1% in trimestrul al doilea din 2020, comparativ cu trimestrul intai, usor sub estimarile analistilor dar in linie cu estimarile guvernamentale. Conform datelor publicate ieri de biroul german de statistica, acesta este cel mai abrupt ritm de declin pentru economia germana anii 1970 incoace.

Bulgaria poate sta si pana la 15 ani in anticamera zonei euro. Bulgaria este departe de convergenta reala a veniturilor si de stabilitatea macroeconomica (presa)

Exista probabilitatea ca Bulgaria sa ramana destul de mult timp in anticamera zonei euro, pana devine membru real al acesteia, scrie publicatia Suma, citata de Rador. Aceasta depinde de factori geopolitici, dar in functie de conditiile economice aceasta perioada poate fi de 10-15 ani. Acest lucru a fost pronosticat pe Bloomberg TV Bulgaria de catre dr. Shteryo Nozharov, economist si lector la Universitatea de Economie Nationala si Mondiala de la Sofia. El a anuntat ca in cel mai recent raport de convergenta al Bancii Centrale Europene BCE) se vede ca criteriile legate de cifre nu vor mai fi importante. Potrivit acestuia, criterii precum sustenabilitatea convergentei si apropierea veniturilor sunt mai importante.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 21:32

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2242 seconds )