Libnet.ro
UNICEF

12:15

Comisia Europeana a redus drastic estimarile pentru economia Romaniei

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Comisia Europeana a redus drastic estimarile pentru economia Romaniei

Prognoza de toamna a Comisiei Europene include estimari care pun sub un mare semn de intrebare atat politica monetara a BNR cat si politica fiscala si bugetara a guvernului. Pe fondul unei reduceri a estimarii cresterii economice din zona euro pana la 2,1% in 2018, de la 2,3% in prognoza de primavara, cresterea PIB-ului tarii noastre a fost redusa pana la 3,6%, de la 4,5% vezi tabelul). Temperarea consumului privat si adancirea deficitelor externe sunt principalii factori care influenteaza negativ performanta economiei, conform analizei de la CE. in 2019, CE estimeaza ca economia va accelera pana la 3,8%, o estimare cu 0,1 puncte procentuale sub cea din primavara, pentru a reveni la 3,6% in 2020. Temperarea semnificativa a cresterii economice va avea loc in conditiile unei reduceri a somajului, dar si a presiunilor inflationiste. continuă pe Ziarul Bursa

Comisia Europeana revizuieste drastic, n scadere, estimarile privind cresterea economica a Romniei pentru acest an /Un risc principal este ca majorarea salariilor ar putea continua sa depaseasca cresterea productivitatii

Comisia Europeana CE) a revizuit, joi, semnificativ in scadere, estimarile referitoare la cresterea economiei Romaniei in 2018, de la 4,5% la 3,6%, in timp ce in 2019 mizeaza pe un avans de 3,8%, fata de 3,9% cat estima in primavara, potrivit previziunilor economice de toamna publicate joi de Executivul comunitar.

Economia Romaniei, in cadere libera: Comisia Europeana a revizuit in scadere estimarile privind avansul economiei in 2018

Comisia Europeana CE) a revizuit in scadere estimarile cu privire la cresterea economiei romanesti in 2018, de la 4,5% la 3,6%, informeaza Agerpres. Cat despre estimarile pentru anul 2019, oficialii europeni.

Parlamentarii europeni, lobby pentru primirea Romaniei in Schengen

Ministrii UE ar trebui sa admita Bulgaria si Romania in spatiul Schengen lipsit de controale la frontiere, indeamna deputatii din Comisia pentru libertati civile, potrivit unui comunicat dat publicitatii lu.

Comisia Europeana cere Romniei sa aplice integral normele privind confiscarea extinsa a prejudiciilor din dosarele penale

Comisia Europeana cere Romaniei si Bulgariei sa aplice integral legislatia Uniunii Europene privind blocarea temporara inghetarea) si confiscarea extinsa a prejudiciilor in dosarele penale si da un termen de doua luni celor doua state pentru a raspunde ce masuri iau. in caz contrar, Comisia poate decide sa sesizeze Curtea de Justitie a UE.

Comisia Europeana solicita Romaniei sa puna capat mecanismului de plata defalcata a TVA

Comisia Europeana a decis astazi, 8 noiembrie, sa trimita Romaniei o scrisoare de punere in intarziere pentru aplicarea unui mecanism de plata defalcata a TVA si solicita tarii noastre sa puna capat acestuia.

20.000 de platitori de TVA pot respira usurati: Comisia Europeana solicita Romaniei sa puna capat mecanismului de plata defalcata a TVA

Comisia Europeana a decis astazi, 08 noiembrie 2018, respingerea cererii de derogare in vederea aplicarii mecanismului de plata defalcata a TVA inaintata de Romania. Comisia isi manifesta astfel ingrijorarea cu privire la nerespectarea principiului.

Comisia Europeana deschide o procedura impotriva Romaniei: Complexul Energetic Hunedoara a primit ajutor de stat ilegal

Comisia Europeana deschide o procedura impotriva Romaniei! Comisia arata ca producatorul de energie Societatea Complexul Energetic Hunedoara CE Hunedoara) a primit din partea Romaniei un ajutor de stat.

Comisia Europeana deschide o procedura impotriva Romaniei privind normele de eficienta energetica

Comisia Europeana a decis, in 8 noiembrie, sa trimita scrisori de punere in intarziere Romaniei, Austriei, Finlandei, Germaniei, Ungariei, Slovaciei si Spaniei din cauza faptului ca aceste tari au transpus sau au pus in aplicare in mod incorect anumite cerinte ale Directivei privind eficienta energetica.

Comisia Europeana cere Guvernului Romniei sa elimine sistemul Split TVA

Comisia Europeana a deschis o procedura de sanctionare a Romaniei si cere guvernului sa renunte la mecanismul platii defalcate a taxei pe valoarea adaugata - Split TVA - impus unor firme de la 1 ianuarie 2018.

20.000 de platitori de TVA pot respira usurati: Comisia Europeana solicita Romniei sa puna capat mecanismului de plata defalcata a TVA

Comisia Europeana a decis astazi, 08 noiembrie 2018, respingerea cererii de derogare in vederea aplicarii mecanismului de plata defalcata a TVA inaintata de Romania. Comisia isi manifesta astfel ingrijorarea cu privire la nerespectarea principiului proportionalitatii si compatibilitatii cu Tratatul de Aderare considerand acest mecanism ca fiind contrar atat prevederilor Directivei Europene de TVA cat si libertatii furnizarii de servicii.

actualitate, 12:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2236 seconds )