Libnet.ro
UNICEF

18:45

CRESTERE ANUALA DE 277%, IN PRIMELE DOUA LUNI DIN 2021 FATA DE ACEEASI PERIOADA A ANULUI TRECUT Deficitul de cont curent al Romaniei a explodat in primele luni ale lui 2021

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
CRESTERE ANUALA DE 277%, IN PRIMELE DOUA LUNI DIN 2021 FATA DE ACEEASI PERIOADA A ANULUI TRECUT Deficitul de cont curent al Romaniei a explodat in primele luni ale lui 2021

Inflatia decelereaza in martie, productia industriala continua evolutia slaba * BCR: Nu vedem o schimbare a politicii monetare a bancii centrale in urmatorii doi ani Deficitul contului curent al balantei de plati s-a majorat cu 277,49% in primele doua luni ale acestui an, la 1,627 miliarde de euro, comparativ cu cel din perioada similara din 2020, de 431 de milioane de euro, potrivit statisticilor publicate ieri de Banca Nationala a Romaniei BNR). continuă pe Ziarul Bursa

Lucrul de acasa si scoala online au crescut vanzarile IT si de echipamente de birou si in primele luni din 2021 - studiu GFK

Restrictiile de deplasare, care au dus la cresterea numarului de persoane care au lucrat de acasa, alaturi de inchiderea scolilor si mutarea cursurilor online, au generat cresteri substantiale ale vanzarilor de echipamente IT si de birou si in primele doua luni din 2021, arata un studiu GFK publicat miercuri.

Datoria externa totala a Romaniei a scazut cu 2,31 miliarde euro, in primele doua luni din 2021

Datoria externa totala a Romaniei a scazut in februarie cu 2,31 miliarde euro, la 123,61 miliarde euro, de la 125,92 miliarde euro la finalul lunii ianuarie, arata datele publicate, marti, de Banca Nationala a Romaniei BNR).

Importurile de bunuri au adancit deficitul balantei comerciale la 1,62 miliarde de euro in primele doua luni

In perioada ianuarie - februarie 2021 contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 1,62 miliarde de euro, comparativ cu 431 milioane euro in perioada ianuarie - februarie 2020, arata datele transmise marti de Banca Centrala. in structura acestuia, balanta bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 485 milioane euro, balanta serviciilor a inregistrat un excedent mai mare cu 265 milioane euro, balanta veniturilor primare si-a redus excedentul cu 463 milioane euro. Balanta veniturilor secundare care prezinta transferurile curente dintre rezidenti si nerezidenti) s-a incheiat cu un deficit de 358 milioane euro, comparativ cu un excedent de 155 milioane euro in perioada similara a anului 2020.

Regal fotbalistic: Aflam, diseara, primele doua echipe din semifinalele Ligii Campionilor

Daca partida de la Sevilla e decisa, in mare parte, dupa mansa-tur, in schimb, la Paris se va juca un meci pe viata si pe moarte.

Campania de vaccinare din UE ar putea fi intarziata cu peste doua luni fara vaccinul Johnson Johnson

O eventuala suspendare a vaccinului anti-COVID-19 produs de compania americana Johnson Johnson ar putea sa intarzie cu mai mult de doua luni eforturile ce vizeaza vaccinarea majoritatii cetatenilor din Uniunea Europeana, au anuntat miercuri reprezentantii companiei Airfinity, specializata in analiza si informatii stiintifice, relateaza Reuters, potrivit Agerpres.

Cleopatra Stratan, primele declaratii despre BAC 2021. I-a facut marturisirea lui Catalin Maruta

Cleopatra Stratan vine cu noi marturisiri din viata sa. Cunoscuta cantareata vorbeste despre cele mai mari curiozitati ale fanilor ei examenul de Bacalaureant si relatia cu Edward Sanda. Ce dezvaluiri i-a facut lui Catalin Maruta? Cleopatra Stratan, declaratii despre BAC Iubita cantareata a crescut in ochii publicului din Romania, dar si din Republica Moldova.

Vlad Voiculescu, cele mai mari cheltuieli de personal pe primele doua luni la Ministerul Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, are cele mai mari cheltuieli de personal pe primele doua luni ale acestui an, potrivit unor surse citate de Antena 3. Mai exact, este vorba despre suma de aproximativ 200 de milioane de lei pe luna, cheltuieli personale.

Mitul ca lockdownul ajuta cuplurile sa procreeze se spulbera de la luna la luna. Si nu doar in Romania, ci in aproape intreaga Europa

Mitul potrivit caruia blocajele instituite pentru a ne proteja de extinderea pandemiei ar duce la o crestere a numarului de nasteri se spulbera de la o luna la alta si nu doar in Romania. Prima tara care a raportat o scadere a natalitatii a fost Franta, unde nasterile au scazut cu 13%. Situatii similare s-au intalnit in Spania, Italia, Regatul Unit dar si in SUA. in Europa, doar Germania si-a pastrat pe plus natalitatea, dar cu un foarte fragil avans putin peste 0%). Luni, Institutul National de Statistica a publicat datele pe primele doua luni din acest an. Nu numai ca decesele sunt mai numeroase, dar si nasterile se imputineaza. Scaderea numarului de nasteri este de circa 10%, in vreme ce decesele au urcat cu 15%.

INS: Consumul final de energie electrica a scazut cu 2,9% in perioada ianuarie-februarie

Consumul final de energie electrica a scazut cu 2,9% in perioada ianuarie-februarie 2021, la 9. 262,7 milioane kWh, iar exportul de energie electrica a crescut cu 8,58%, la 1. 096,4 milioane kWh, fata de perioada similara din 2020, potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica INS), care mai arata ca in primele doua luni din 2021 consumul populatiei a crescut cu 13,1%.

RAPORT EY PENTRU PERIOADA IANUARIE-MARTIE 2021 Cel mai bun trimestru din ultimii 14 ani pentru Bursa din Londra, in privinta listarilor

Piata londoneza a atras peste cinci miliarde de lire sterline prin IPO-uri, in primele trei luni din anul curent * in acelasi interval din 2020, companiile listate la Londra au strans doar 615 milioane de lire Bursa de Valori din Londra London Stock Exchange - LSE) a inregistrat, in intervalul ianuarie-martie 2021, cel mai bun prim trimestru dintr-un an de dupa 2007 in privinta ofertelor publice initiale IPO) care au avut loc pe aceasta piata, conform unui raport EY.

ştiri din Economie

actualitate, 18:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2271 seconds )