Libnet.ro
UNICEF

01:05

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADING BET - de la socul Covid-19 la noi recorduri istorice

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADING BET - de la socul Covid-19 la noi recorduri istorice

Indicele BET, ce reflecta evolutia celor mai tranzactionate actiuni de la Bursa de Valori Bucuresti BVB), cu exceptia SIF-urilor, a trecut printr-o perioada marcata de o volatilitate salbatica in ultimele mai bine de paisprezece luni cand, dupa ce a pierdut circa o treime din capitalizare, a dezvoltat un trend ascendent pe parcursul caruia a recuperat integral caderea suferita in urma socului Covid-19 si a atins, in data de 16 martie, un nou record istoric, de 10. 844,45 puncte. continuă pe Ziarul Bursa

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADING Crestere consistenta a investitorilor la BVB, in anul pandemiei Covid

Circa 12. 000 de investitori si-au deschis conturi in 2020, reiese din datele Fondului de Compensare a Investitorilor * Marcel Murgoci, Estinvest: Statul a contribuit la cresterea numarului investitorilor prin faptul ca a oferit populatiei posibilitatea de a achizitiona titluri de stat prin bursa Numarul investitorilor la Bursa de Valori Bucuresti BVB) a avut o crestere consistenta anul trecut, releva datele culese de noi din rapoartele Fondului de Compensare a Investitorilor FCI) si Autoritatii de Supraveghere Financiara ASF).

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADING ANALISTI: Administrarea pasiva si tehnologiile de mediu, tendintele investitionale ale anilor urmatori

Andre Cappon, CBM Group: in Statele Unite, jumatate din banii existenti in piata bursiera sunt in investitii pasive Predispozitia investitorilor catre companiile de crestere, indeosebi din domeniul tehnologic, in detrimentul celor de tip value, a fost o tendinta globala care s-a conturat in anul pandemic 2020. Trendul s-a vazut inclusiv in piata locala, unde companiile noi listate pe piata AeRO au fost intre preferintele investitorilor de retail inca de la primul pas in arena bursiera, actiunile acestor companii generand, de altfel, randamente ridicate comparativ cu cele din piata principala.

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADING ADRIAN MITROI, INSTRUCTOR DE FINANTE COMPORTAMENTALE: Cash-ul simplu si depozitele in euro - modalitati sigure de erodare a economiilor

Responsabilitatea individuala, pensia privata, asigurarea si investitia sunt pilonii spre Independenta Financiara * Cu atat de multa lichiditate in piata, perdantul de serviciu este obligatiunea, care ofera mai nimic investitorului * Evitarea pierderilor debilitante chiar la inceput de investitie si evitarea achizitiilor scumpe - reguli ale finantelor comportamentale Cash-ul simplu si depozitul in euro sunt modalitati sigure de erodare a puterii de cumparare a economiilor, ne-a spus Adrian Mitroi, instructor de finante comportamentale si analist CFA, care a avut amabilitatea sa ne ofere cateva opinii despre economii, investitii si piete financiare.

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADING Piata AeRO - cel mai dinamic segment de la BVB

Dragos Mesaros, Goldring: Potentialul de crestere este motivul pentru care tot mai multi clienti vor sa investeasca in companiile din AeRO * Adrian Codirlasu, CFA Romania: Apetitul investitorilor pentru companiile din AeRO arata ca este o perioada buna pentru listari La peste sase ani de la lansare, Piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti BVB) cunoaste cea mai intensa activitate de la debutul din februarie 2015 cand, inspirat de modelul polonez New Connect, Sistemul Multilateral al bursei noastre pleca la drum cu o noua identitate.

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADING Anul 2020 a adus o noua revolutie pe piata de capital - este acum momentul sa investim?

Natura crizei financiare cauzate de pandemia de coronavirus a accelerat procesul de democratizare a pietei in 2020. Rezultatul a fost unul la care nu multi s-ar fi gandit: piata moderna de capital a devenit accesibila unei palete foarte largi de investitori, majoritatea de dimensiuni mici, iar accesul la tranzactionarea online a devenit mult mai rapid, mai facil si mai ieftin, datorita progreselor tehnologice si a schimbarii paradigmei globale.

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADING DRAGOS CABAT, CFA ROMANIA: Cu cat persoana este mai tanara, cu atat trebuie sa aiba mai multe instrumente riscante

Putina lume face comparatii relevante in ceea ce priveste randamentele investitiilor Cu cat o persoana este mai tanara, cu atat ar trebui sa aiba mai multe instrumente riscante in portofoliu, cum sunt actiunile, dar care au un randament potential mai mare, spune Dragos Cabat, membru CFA Romania.

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADING ADRIAN CODIRLASU, CFA ROMANIA: Fara cunostinte si experienta, sansele de castig constant din derivate sunt foarte mici

Un trader trebuie sa aiba o strategie care sa-i arate cum actioneaza daca pozitia merge in favoarea sa si cum actioneaza daca merge in defavoarea sa Fara cunostinte si experienta semnificativa, sansele ca cineva sa castige constant din tranzactionarea instrumentelor financiare derivate sunt foarte mici, spune Adrian Codirlasu, vicepresedinte al CFA Romania, care a activat si ca dealer de optiuni in cadrul unei banci importante.

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADING LA FEL CA DEPOZITELE GOSPODARIILOR SI COMPANIILOR Rata economisirii din tara noastra a atins recordul istoric, anul trecut

La fel ca in cazul oricarei recesiuni si ca in mare parte din tari, criza sanitara si economica Covid-19 a afectat disproportionat categoriile sociale din tara noastra, cu precadere categoria persoanelor cu venituri mici.

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADING ANDRE CAPPON, FONDATOR CBM GROUP: Platformele bursiere tind sa devina servicii de utilitate publica

Platformele bursiere tind sa devina, in general, servicii de utilitate publica, este de parere Andre Cappon, fondatorul grupului CBM din New York, care ne-a transmis cateva opinii despre structura pietei americane de capital, pluritatea platformelor de tranzactionare si unele practici ale brokerilor din SUA.

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADING Uniunea Europeana, inca departe de o piata de capital integrata si eficienta

Uniunea Pietelor de Capital UPC) este un vis destul de vechi al Uniunii Europene care ramane inca foarte indepartat, dupa cum a aratat la finalul anului trecut un raport al Curtii de Conturi a UE. Potrivit consilierilor de conturi europeni, in pofida eforturilor depuse de Comisia Europeana pentru atingerea acestui obiectiv ambitios, cum este a fost el denumit, rezultatele inca sunt departe de a se concretiza.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2276 seconds )