Libnet.ro
UNICEF

08:45

Finantele s-au mprumutat mai scump de pe pietele externe. Au luat 70% din suma anuntata

Hotnews Hotnews,
 Finantele s-au mprumutat mai scump de pe pietele externe. Au luat 70% din suma anuntata

Ministerul Finantelor Publice MFP) s-a imprumutat joi la costuri mai mari de pe pietele externe, daca facem comparatia cu emisiunea din februarie, care a fost tot in euro. in conditiile in care atunci a existat o serie de obligatiuni la 12 ani, dar la un cost de 2,5%, si inca una la 20 de ani de 3,375%, acum avem una la 10 ani cu dobanda de 2,875%, si cealalta tot la 20 de ani, dar cu 4,4125%. Trebuie luat in considerare faptul ca, cu cat maturitatea e mai mare, cu atat creste costul. Astfel, daca ne uitam la comparatia dintre cea la 12 ani din februarie) si cea de acum, la 10 ani, diferenta este mare. Mai mult, desi Ministerul spune ca oferta a fost suprasubscrisa de 1,6 ori, a acceptat mai putin decat si-a propus, probabil din cauza costului. Doar 70% din suma programata a fost atrasa. continuă pe Hotnews

Romania, in DATORII pana la gat! Ministerul de Finante imprumuta o SUMA EXORBITANTA de pe pietele externe

Ministerul Finantelor Publice MFP), condus de Eugen Teodorovici, a iesit joi pe pietele externe pentru contractarea unor imprumuturi prin lansarea a una sau doua serii de obligatiuni, potrivit unui ordin publicat.

Romania a atras 1,75 MLD euro de pe pietele externe printr-o emisiune de euroobligatiuni. Managerii de fonduri, cei mai interesati

Ministerul Finantelor Publice MFP) a atras in 4 octombrie de pe pietele financiare internationale 1,75 miliarde euro printr-o emisiune de euroobligatiuni in doua serii, din care 1,15 miliarde euro cu maturitatea de 10 ani lung si cu o dobanda 2,875%.

Romania a atras 1,75 miliarde euro de pe pietele externe

Ministerul Finantelor Publice a anuntat astazi ca a atras pe 4 octombrie, de pe pietele financiare internationale, 1,75 miliarde euro printr-o emisiune de euroobligatiuni in doua serii, din care 1,15 miliarde euro cu maturitatea de zece ani si cu o dobanda 2,875% si 600 milioane euro cu maturitatea de 20 ani si cu o dobanda de 4,125%.

Cu cat s-a vandut cel mai scump whiskey din lume. Este o suma uriasa

Cea mai scumpa sticla de whiskey din lume a fost vanduta la o licitatie in Edinburgh pentru fabuloasa suma de 848,000de lire sterline. Is the Holy Grail of whisky the 60-year-old The Macallan Valerio Adami.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 08:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2194 seconds )