Libnet.ro
UNICEF

10:46

Uniunea Practicienilor n Insolventa: Proiectul OUG de modificare a legii insolventei este neconstitutional. Vezi toate problemele identificate

Hotnews Hotnews,
 Uniunea Practicienilor n Insolventa: Proiectul OUG de modificare a legii insolventei este neconstitutional. Vezi toate problemele identificate

Proiectul OUG de modificare a legii insolventei face imposibila verificarea unui posibil conflict de interese, creeaza posibilitatea unei stari de insolventa continua cu acumulare constanta de datorii si omite sa mentioneze de unde ar fi remunerat evaluatorul la care ar putea apela organul fiscal, sustine Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania UNPIR), structura care la nivel national reprezinta si reglementeaza profesia de practician in insolventa. continuă pe Hotnews

Uniunea Practicienilor in Insolventa: Modificarile aduse Legii insolventei nu au avizul Ministerului Justitiei

Modificarile aduse legii insolventei, despre care ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, spunea ca vor fi aprobate in sedinta de astazi a Guvernului, nu au fost rezultatul niunei consultari cu administratorii judiciari si nu au avizul Ministerului Justitiei, in ciuda faptului ca procedura insolventei este derulata exclusiv cu acordul judecatorilor.

Modificarile aduse legii insolventei. Lista principalelor nereguli semnalate de practicienii in insolventa

Un proiect de modificare a Legii Insolventei, lansat de Ministerul Finantelor Publice, ridica semne de intrebare in legatura cu scopul acestor modificari, maniera in care ele au fost concepute si implementate, precum si masura in care sunt sustenabile constitutional, juridic si economic masurile avute in vedere.

DOCUMENT UPDATE Guvernul ar putea adopta un proiect de modificare a legii insolventei, n perioada urmatoare. Vezi principalele modificari

Guvernul ar putea adopta, in perioada urmatoare, prin Ordonanta de Urgenta, un proiect de modificare a legii insolventei, conform unor informatii din piata. Vezi documentul obtinut de HotNews. ro.

Autoritatile nu au consultat expertii cu privire la modificarea legii insolventei

Uniunea Profesiilor Liberale din Romania UPLR) atrage atentia Guvernului, Ministerului Finantelor Publice si Ministerului de Justitie asupra faptului ca proiectul Ordonantei de urgenta a Guvernului privind modificarea Legii insolventei 85/2014) si Ordonantei de urgenta privind organizarea activitatii practicienilor in insolventa 86/2006) nu a fost transmis spre consultare asociatiilor profesionale legal constituite ai caror membrii desfasoara activitati in domeniu, in speta Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa si Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania.

Borza, despre modificarile aduse legii insolventei: e o nationalizare mascata diferita de cea a comunistilor. Sunt multe insolvente frauduloase

Modificarile aduse legii insolventei au multe parti bune a caror aplicare pot elimina insolventele frauduloase, puse la cale de baietii destepti, a declarat pentru Adevarul deputatul Remus Borza, fost administrator judiciar al Hidroelectrica.

Gabriel Biris, despre proiectul de modificare a Legii insolventei: Fiscul va nenoroci companii romnesti, chiar daca nu are dreptate

Agentia Nationala de Administrare Fiscala ANAF) emite, de obicei, decizii de impunere pe sume atronomice, pe care contribuabilii le contesta, iar in urma noilor modificari Fiscul va bloca conturile, va executa silit firmele, iar daca in instanta castiga contribuabilul, este prea tarziu, reiese din declaratiile lui Gabriel Biris, partener Biris-Goran.

CITR, despre modificarea legii insolventei: Nu se va face diferentierea intre frauda si buna-credinta

Modificarile aduse la legea insolventei pot afecta semnificativ sansele de redresare ale companiilor aflate in dificultate, fara sa se faca diferentierea intre frauda si buna-credinta, iar promovarea ordonantei in procedura de urgenta ridica probleme de neconstitutionalitate, arata specialistii in insolventa ai CITR.

Modificarile legii insolventei: o nationalizare mascata a firmelor private

Specialistii in insolventa spun ca modificarile aduse legii de resort sunt de fapt o nationalizare mascata a firmelor private aflate in dificultate financiara, prevederi absolut neconstitutionale, avand in vedere ca incalca dreptul la proprietate.

Modificarile legii insolventei. Biris: Se va alege praful de afacerile antreprenorilor onesti

Companiile care vor avea conturile blocate de ANAF pentru sume exorbitante vor fi bagate direct in faliment si vor fi executate silit inainte sa poata dovedi in instanta ca sunt contribuabili onesti, potrivit modificarilor planuite la legea insolventei, atrage atentia avocatul specializat in fiscalitate Gabriel Biris.

Avocat: Modificarile aduse legii insolventei sunt neconstitutionale. Nu poti nationaliza firmele falite

Noua lege a insolventei, care ar putea fi aprobata in sedinta de astazi a Executivului, contine prevederi care pot fi declarate neconstitutionale, a declarat pentru Adevarul av. Dr. Adrian Cuculis.

ştiri din Economie

actualitate, 10:46

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2125 seconds )