Libnet.ro
UNICEF

01:05

Greenpeace: Romania risca sa nu primeasca cele 80 de miliarde de euro de la UE. Planul de Relansare rateaza orice tinta relevanta din mediu si energie

Adevărul Adevărul,
Greenpeace: Romania risca sa nu primeasca cele 80 de miliarde de euro de la UE. Planul de Relansare rateaza orice tinta relevanta din mediu si energie

Greenpeace si grupul ONG-urilor Maine se decide azi a analizat componentele de mediu si energie din Planul National de Investitii si Relansare Economica pregatit de Guvernul Romaniei si a ajuns la concluzia este ca acest plan reuseste sa rateze complet orice tinta relevanta in cele doua domenii enutate. continuă pe Adevărul

Nu am primit 80 de miliarde de euro, ni s-au aratat 80 de miliarde de euro si nu ni s-au dat, erau ai nostri

Partidele politice s-au intrecut in a vorbi despre cele 80 de miliarde de euro ce ar reveni Romaniei in urmatorii ani din bugetul european. Dar acesti bani nu reprezinta un castig deoarece nimeni nu a pierdut, distributia este una pur tehnica cu un criteriu principal: numarul de cetateni. Asa ca Iohannis nu a castigat si nu a pierdut absolut nimic pentru Romania.

Victor Negrescu (PSD) raspunde la o intrebare-cheie: UE ne da 80 de miliarde de euro. Cum facem sa nu pierdem aceste fonduri?

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu sustine ca Romania putea obtine mai mult la negocierile de la Bruxelles pe tema bugetului multianual al UE si a Planului de redresare pentru Europa. Ceea ce conteaza acum si ce ar trebui sa ne intereseze pe toti este cum folosim mai bine acesti bani, cum atragem aceste fonduri si cum ne organizam pentru a nu rata cele aproape 80 de miliarde de euro pe care UE le pune la dispozitia Romaniei, adauga Negrescu.

Avem un plan al Guvernului de 100 de miliarde de euro investitii pe 10 ani si putem accesa 80 de miliarde de euro de la Uniunea Europeana. Cat credem din aceste valori?

Privita ca medie anuala, o valoare a investitiilor publice de 10 miliarde de euro in fiecare an din urmatorului deceniu nu pare de nerealizat: ar insemna undeva spre 5% din PIB-ul nostru anual de peste 200 miliarde de euro. Am mai avut investitii publice de peste 5% din PIB in 2011 sau in 2015, insa apoi s-a apasat in mod excesiv pedala cresterii veniturilor, in detrimentul investitiilor majore.

Bruxelles, 80 de miliarde de euro. Bilantul de sase ani al diplomatiei Iohannis

Planul economic stabilit de Uniunea Europeana in contextul crizei Covid, in cadrul summit-ului de la Bruxelles reprezinta, in fond, o materializare a valorilor europene, o convertire fericita a principiilor comune in cash, asadar un act ce va deveni un reper al solidaritatii si coordonarii intercomunitare: pentru prima oara, Uniunea Europeana ca institutie colectiva se imprumuta, nu statele membre luate in parte.

Tara noastra va dispune de 24 miliarde euro pentru proiecte verzi

Dintr-un total de aproape 80 de miliarde de euro obtinut in urma negocierilor din Consiliul European, tara noastra va avea la dispozitie 24 de miliarde de euro pentru proiecte verzi, sustine ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, potrivit Agerpres.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2102 seconds )