Libnet.ro
UNICEF

06:45

Nu putem vorbi de aderarea Romaniei la zona euro pana nu sunt finalizate reformele structurale

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Nu putem vorbi de aderarea Romaniei la zona euro pana nu sunt finalizate reformele structurale

Romania s-a angajat la indeplinirea unor reforme structurale extrem de importante si nu se va putea vorbi de aderarea tarii noastre la zona euro pana ce aceste reforme nu vor fi indeplinite, a declarat ieri, la Alba Iulia, Angela Cristea, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. continuă pe Ziarul Bursa

Cehia propune ca statele ce nu sunt in zona euro sa fie primite ca observatori la reuniunile Eurogrupului

Premierul ceh, Bohuslav Sobotka, a propus luni ca statele Uniunii Europene care nu fac parte din zona euro sa poata participa cu titlu de observator la reuniunile ministrilor de finantele din tarile Eurogrupului, pentru a 'spori increderea reciproca' in interiorul blocului comunitar, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Teodor Melescanu: Romania ar putea adera la zona euro in 2022

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat, intr-un interviu acordat unui cotidian polonez, ca Romania ar putea adera la zona euro in anul 2022, cu toate ca indeplineste deja criteriile formale.

Cand ar putea adera Romania la zona euro? Anuntul facut de un ministru din Guvernul Tudose

Romania, economia cu cel mai puternic ritm de crestere din Uniunea Europeana, ar putea adera la zona euro in anul 2022, dupa cresterea veniturilor celor mai saraci cetateni, a declarat duminica.

Melescanu: Romania ar putea adera la zona euro in 2022. Dupa 2012 si 2019, este a treia data livrata de Romania pentru aderarea la moneda unica

Consider ca Romania ar putea adopta moneda euro in cinci ani, adica in 2022, a declarat luni ministrul roman de Externe pentru cotidianul polonez Rzeczpospolita, potrivit Reuters. Este pentru a treia oara cand oficiali ai tarii noastre avanseaza o data certa privind aderarea la Euroland, fara sa existe un proiect asumat in acest sens la nivelul intregii societati clasa politica si societate civila). Datele asumate anterior- anul 2012 si apoi 2019 s-au dovedit a fi nerealiste, economia noastra necesitand inca reforme pentru a face fata cu succes adoptarii monedei europene.

Cehia propune ca statele care nu fac parte din zona euro sa fie primite ca observatori la reuniunile Eurogrupului

Premierul ceh, Bohuslav Sobotka, a propus luni ca statele Uniunii Europene care nu utilizeaza euro ca moneda nationala sa poata participa cu titlul de observator la reuniunile ministrilor de Finante din tarile Eurogrupului, pentru a incuraja increderea reciproca in cadrul blocului comunitar, relateaza Le Figaro.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 06:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2184 seconds )