Libnet.ro
UNICEF

00:07

13% dintre romani nu intentioneaza sa se vaccineze, cei mai multi fiind tineri de 16-24 ani Controverse si convingeri despre vaccinarea anti-COVID-19 in Romania (studiu)

Hotnews Hotnews,
 13% dintre romani nu intentioneaza sa se vaccineze, cei mai multi fiind tineri de 16-24 ani Controverse si convingeri despre vaccinarea anti-COVID-19 in Romania (studiu)

Un nou studiu realizat de Ipsos la inceputul lunii februarie 2021 indica faptul ca intentia de vaccinare a crescut semnificativ. E drept, 13% dintre romani nu intentioneaza sa se vaccineze, aceste persoane provenind in special din randul tinerilor de 16-24 ani 23%). Alti 7% dintre romanii cu varsta de cel putin 16 ani din mediul urban s-au vaccinat deja iar 51% intentioneaza sa se vaccineze in momentul in care vor avea posibilitatea sa se programeze pentru vaccin. Intentia de vaccinare e mai mare fata de septembrie 2020, cand, inca inainte de lansarea primulul vaccin anti-COVID-19, Ipsos a realizat in premiera locala un studiu care a aratat ca doar 29% dintre romanii de la oras erau ferm hotarati sa se vaccineze. continuă pe Hotnews

Business report Patinoar de un milion de euro, finantat de Guvernul Ungariei, in Mures. Cel mai complicat buget din ultimii 30 de ani. Autostrazile care primesc cei mai multi bani in 2021. De cand se trec copiii mici la intretinere?

Patinoar acoperit de 1. 000 de euro, finantat de Guvernul Ungariei, in Mures * Spitalul Sf. Vasile din Sectorul 1, proiect abandonat. Fantasmagoria lui Dan Tudorache a costat 34 de milioane de lei din banii bucurestenilor. Cel mai complicat buget din ultimii 30 de ani * Vor creste preturile pe piata imobiliara in 2021? * Autostrazile care primesc cei mai multi bani in 2021: Transilvania, Ford si A0 Centura Sud a Bucurestiului * Divizia de investitii a Morgan Stanley se gandeste sa adauge bitcoin la lista sa de pariuri * De cand se trec copiii mici la intretinere? * Nu ne vindem tara sau cum platitorii de taxe subventioneaza niste companii care inregistreaza pierderi * Tintele cheltuielilor de personal din Strategia fiscal bugetara pana in 2023 * Schema HoReCa are alocat 1 miliard de lei in proiectul de buget, sub nivelul initial.

Peste jumatate dintre romani spun ca facturile lor cresc mai rapid decat veniturile, iar trei cupluri din 10 declara ca relatia lor ar putea fi mult mai buna daca si-ar gestiona mai bine banii (studiu)

In Romania, categoria cea mai afectata de scaderea veniturilor in 2020 este reprezentata de tinerii intre 18-21 ani si apoi de categoria intre 22-37 ani, arata datele unui studiu realizat de Intrum Romania, parte a Intrum Grup, activ pe piata de credit management si colectare de creante. O parte dintre ei sunt la primul loc de munca dupa terminarea facultatii sau tocmai si-au intemeiat o familie. Acestia afirma ca, inca din martie 2020, veniturile lor au inceput sa scada si nici pana la momentul efectuarii studiului nu s-au stabilizat. Desi pentru 41% dintre respondenti venitul a fost dezechilibrat la un moment dat pe parcursul anului, pentru 38% dintre acestia, venitul nu s-a modificat sau chiar s-a consolidat. insa 34% din esantionul intervievat ramane inca pragmatic cu privire la venitul gospodariei, pregatindu-se pentru inca o scadere.

Numarul romanilor care se tem de pierderea locului de munca s-a dublat fata de anul trecu Jumatate dintre romani isi pot acoperi nevoile financiare, dar nu reusesc sa puna ceva deoparte (studiu)

Numarul romanilor care se tem de pierderea locului de munca s-a dublat fata de anul trecut: de la 11% cat era la inceputul anului 2020, la 28% in 2021 si este mentionata in topul situatiilor care pun in dificultate bugetul personal, alaturi de cheltuielile neprevazute, arata rezultatele unei cercetari facute de Reveal Marketing Research la solicitarea Raiffeisen Bank. Incertitudinea economica provocata de pandemie a facut ca jumatate dintre romani sa aiba o abordare mai precauta fata de cheltuielile care nu erau necesare, 1 din 3 romani a ales sa isi planifice bugetul lunar, iar un roman din 5 a economisit mai mult.

Qreator by IQOS a fost unul dintre cei mai importanti sustinatori ai creativitatii si artistilor in 2020

Qreator by IQOS este unul dintre cei mai activi promotori si sustinatori ai creativitatii din zona culturala bucuresteana. in 2020, un an care a schimbat dramatic scena culturala si creativa, dar si societatea, in general, Qreator by IQOS a continuat sa fie alaturi de comunitatile artistice si de public prin evenimentele organizate.

MARIUS BUDAI: Pensionarii si reprezentantii HORECA au fost cei mai mintiti si umiliti de catre Guvernarea Dreptei Unite

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Marius Constantin Budai, a afirmat pe pagina de Facebook ca in mai putin de 1 an de zile pensionarii au fost mintiti si inselati de sase ori de guvernarea Dreptei.

Universitatea Standford: Un medic galatean, printre cei mai influenti oameni de stiinta din lume

Cercetatorii de la Universitatea Standford au facut public un clasament al celor mai influenti oameni de stiinta din lume, in diverse domenii. in acest top se afla si medicul galatean Alin Laurentiu Tatu, cadru didactic la Facultatea de Medicina si Farmacie, care este cotat cu nu mai putin de 150 de articole.

Doar 3% dintre romani stiu ca analizele de sange, precum hemoleucograma, ajuta la depistarea cancerelor de sange

Analizele de sange sunt unele dintre cele mai uzuale teste medicale de laborator si sunt recomandate de medic, fie pentru un control de rutina al starii de sanatate, fie pentru a diagnostica si a urmari evolutia unor boli.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2148 seconds )