Libnet.ro
UNICEF

18:00

Inflatia ar putea cobor la 3.6% la finalul anului / Dobnda cheie ar putea ajunge la 2,75% la sfrsitul anului / Cresterea PIB poate atinge 4,0% n acest an, dar va ncetini n 2019 (raport OTP AM)

Hotnews Hotnews,
 Inflatia ar putea cobor la 3.6% la finalul anului / Dobnda cheie ar putea ajunge la 2,75% la sfrsitul anului / Cresterea PIB poate atinge 4,0% n acest an, dar va ncetini n 2019 (raport OTP AM)

Dupa dezamagirea inregistrata in trimestrul I, se asteapta ca economia Romaniei sa isi revina mai tarziu in acest an, deoarece conditiile pietei fortei de munca ofera sprijin pentru consum; dar rezultatele stelare ale anului 2017 sunt greu de atins, se arata in Raportul macroeconomic lansat joi de OTP Asset Management. Argumentele bancherilor de investitii tin de conditiile economice externe care au devenit mai putin favorabile, de impactul masurilor de stimulare fiscala care se estompeaza, politica monetara care devine mai stricta, iar recolta excelenta a agriculturii de anul trecut este putin probabil sa se repete. Cresterea PIB-ului in Romania in anul 2018 poate atinge nivelul de 4% si este de asteptat sa incetineasca usor in anul 2019, mai spun autorii Raportului. Citeste aici Raportul integral al OTP Asset Management. continuă pe Hotnews

ROBOR-ul la trei luni ar putea scadea spre finalul anului la 3,1%, dar, pe termen lung, trendul este de crestere, putnd ajunge la 3,5% - 3,6% anul viitor

ROBOR-ul la trei luni ar putea scadea spre finalul anului la 3,1%, dar, pe termen lung, trendul este de crestere, putand ajunge la 3,5% - 3,6% anul viitor si spre 4% in 2020, sustine Csaba Balint, analist macroeconomic la OTP Bank Romania. ROBOR-ul a crescut foarte mult din mai multe motive: lichiditatea a disparut, conditiile externe s-au inrautatit, de aceea ne asteptam sa vedem pe termen scurt corectii. Putem sa vedem scaderi. Pentru decembrie, avand in vedere ca statul cheltuieste mai mult, s-ar putea ca ROBOR-ul la trei luni sa scada chiar si la 3,1%, a explicat Csaba Balint, la o conferinta de presa.

UniCredit Bank: Inflatia este estimata la 5,6% in iunie! Unde va ajunge la finalul anului?

Inflatia anuala a continuat sa creasca si in luna iunie, la 5,6%, de la 5,4% in luna mai, estimeaza aconomistii UniCredit Bank. Acestia sustin ca saptamana aceasta este bogata in evenimente care pot influenta piata financiara, printre care se numara si.

Rezultatele financiare - reperul investitorilor, pana la finalul anului

De la inceputul lui 2018, BET-TR afiseaza o rentabilitate de 9,9%, cu mult peste avansul indicelui BET, care a urcat cu 1,4% Rezultatele financiare pe care urmeaza sa le publice emitentii importanti listati la Bursa de Valori Bucuresti BVB), respectiv cele pentru primul semestru al lui 2018 si pentru cel de-al treilea trimestru, reprezinta reperul principal care va sta la baza deciziilor pe care le vor lua investitorii la BVB, in cea de-a doua parte a anului, sunt de parere brokerii activi in piata de capital consultati de Ziarul BURSA.

ştiri din Economie

actualitate, 18:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,215 seconds )