Libnet.ro
UNICEF

10:15

Cele mai mari banci din Romnia spun ca se confrunta cu 6 riscuri ridicate. La rndul lor, bancherii din strada Doamnei se uita cu ngrijorare spre ROBOR si spre gradul de ndatorare

Hotnews Hotnews,
 Cele mai mari banci din Romnia spun ca se confrunta cu 6 riscuri ridicate. La rndul lor, bancherii din strada Doamnei se uita cu ngrijorare spre ROBOR si spre gradul de ndatorare

Cele mai mari banci din Romania au identificat sase riscuri ridicate si trei moderate cu care se confrunta in activitatea lor, potrivit unui raport publicat de Banca Centrala. Riscul de scumpire a finantarii ca urmare a majorarii ratei dobanzii si/sau a deprecierii leului) devine primul risc sistemic, fiind urmat de riscul privind cadrul legislativ incert si impredictibil in domeniul financiar-bancar. Bancherii mai spun ca le va fi relativ dificil sa gestioneze posibilele efecte negative care decurg din aceste riscuri. Bancherii din strada Doamnei sunt si ei ingrijorati ca o crestere a dobanzii ROBOR poate genera presiuni asupra capacitatii clientilor vulnerabili de a-si achita ratele. Nu ar fi deloc exclus sa asistam in prioada urmatoare la masuri privind limitarea gradului de indatorare, despre care oficiali din BNR au tot vorbit in ultima perioada. continuă pe Hotnews

Top 10 cele mai mari companii din lume in ultimele cinci decenii

Amazon a ajuns saptamana trecuta sa valoreze peste 1 trilion de dolari, devenind a doua companie din lume, dupa Apple, care depaseste acest prag. Cititi in continuare care au fost cele mai mari 10 companii din lume in fiecare din ultimele cinci decenii.

Rusia si etaleaza forta militara, prin cele mai mari manevre din istoria sa / Expert: O pregatire pentru un viitor razboi mondial / NATO: Moscova se concentreaza pe un conflict de mare amploare

Aproape 300. 000 de oameni, toate componentele armatei implicat si soldati chinezi in sprijin: Rusia lanseaza marti cele mai mari manevre militare din istoria sa, denuntate de NATO drept o repetitie a unui conflict de mare amploare, scrie AFP.

Romanii, cei mai mari fumatori din UE

Romania si Bulgaria au cel mai mare numar de fumatori, raportat la numarul populatiei, in timp de Suedia are cea mai redusa rata din Europa privind numarul fumatorilor, a declarat Head of Programmes la Adam Smith Institute, Daniel Pryor, in cadrul unei dezbateri de specialitate ce a avut loc la Londra.

Faze tari: Orasul din Romnia unde se monteaza ghirlande de Craciun n septembrie, cnd afara sunt 30 de grade; Un sofer romn a darmat un balcon n timp ce ntorcea TIR-ul, n Italia; Cele mai demente recorduri din 2018

Un barbat a jucat la ruleta 3. 000 de euro falsi, in Suceava. Cum l-a pacalit pe crupier. intamplarea s-a petrecut la. Foarte tare! S-a inventat curatatoria pentru celulare. Printre cele mai originale produse aduse aici se afla curatatoria automata pentru.

Cele mai mari gafe ale politicienilor romani

Dezacordurile, formulele neinspirate nu tin cont deloc de culoarea politica. Acestea se lipesc de politicieni ca timbrul de scrisoare. Presedintele Iohannis a facut mai multe greseli de cand este presedinte,.

Cele mai mari gafe ale politicienilor romani. Ce greseli a facut presedintele Iohannis

Dezacordurile, formulele neinspirate nu tin cont deloc de culoarea politica. Acestea se lipesc de politicieni ca timbrul de scrisoare. Presedintele Iohannis a facut mai multe greseli de cand este presedinte,.

Romanii, cei mai mari fumatori din UE

Ecosistemul roman al start-up-urilor devine tot mai dinamic, dar extinderea este in continuare dificila, in contextul in care unele reglementari pot genera poveri neintentionate, dar disproportionate, a declarat, astazi, ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans Klemm.

Riscurile care planeaza asupra sistemului bancar. Dobanzile mai mari sunt cap de lista

Cele mai mari institutii de credit din Romania au identificat mai multe riscuri la adresa stabilitatii financiare din tara noastra, sase ridicate si trei moderate, cap de lista fiind acum dobanzile mai mari, arata Banca Nationala a Romaniei BNR) intr-un raport.

700 de concurenti din 15 tari la unul dintre cele mai dure triatlonuri din lume, pe Transfagarasan. Un spaniol a castigat

In spectaculoasa zona Transfagarasan - Barajul Vidraru a avut loc sambata, 8 septembrie, a IV-a editie a triatlonului international Transfier, unul dintre cele mai dure din lume. 700 de concurenti din 15 tari s-au aliniat la start.

BNR a publicat indicii ROBOR! La cat au ajuns luni si la ce se asteapta bancile?

Indicele ROBOR la 3 luni a continuat sa scada la inceputul acestei saptamani, insa pare a o face din inertie, pentru ca dobanzile pe termen scurt si foarte scurt au crescut semnificativ in sedinta de luni. De altfel, si cele mai mari banci din sistem.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 10:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2139 seconds )