Libnet.ro
UNICEF

00:07

PNL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la legea privind repatrierea rezervei de aur

Hotnews Hotnews,
 PNL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la legea privind repatrierea rezervei de aur

PNL a inaintat Curtii Constitutionale sesizare de neconstitutionalitate cu privire la Legea privind repatrierea rezervei de aur a Romaniei din seifurile londoneze. Desi a transmis Parlamentului, la data de 25. 2019, un aviz favorabil cu privire la propunerea legislativa pentru modificarea articolului 30 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Consiliul Legislativ a evidentiat faptul ca initiatorii nu au consultat in prealabil, Banca Centrala Europeana, iar proiectul de lege nu este fundamentat pe un studiu de impact care sa justifice solutiile legislative preconizate in privinta costurilor si a beneficiilor economice aduse prin adoptarea acestei propuneri legislative, se arata in preambulul sesizarii CCR. continuă pe Hotnews

PNL anunta ca va ataca la CCR legea privind repatrierea rezervei de aur

Deputatul PNL Pavel Popescu a anuntat, miercuri, ca liberalii vor sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu proiectul initiat de Liviu Dragnea si Serban Nicolae, adoptat miercuri de Parlament, care prevede ca Banca Nationala a Romaniei sa repatrieze 91,5% din aurul depozitat de Romania in strainatate.

Cand se va discuta sesizarea la CCR facuta de PNL si USR cu privire la modificarile Codurilor penale. MOTIVATIILE sesizarilor

Sesizarile facute de USR si PNL la Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse de Parlament Codului Penal si Codului de Procedura Penala urmeaza sa fie discutate pe data de 22 mai, relateaza.

PNL a atacat la CCR legea initiata de Liviu Dragnea si Serban Nicolae privind repatrierea rezervei de aur

PNL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la Legea referitoare la repatrierea rezervei de aur a Romaniei. in preambulul sesizarii, liberalii precizeaza, printre altele, ca proiectul de lege nu este.

PNL a sesizat la CCR legile de modificare a Codului de procedura penala si a Codului Penal

PNL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la legea pentru modificarea Codului de procedura penala, precum si pentru modificarea si completarea Legii privind organizarea judiciara. Liberalii argumenteaza ca legea de modificare a CPP incalca principiul bicameralismului din Constitutia Romaniei, Regulamentul de functionare a Camerei Deputatilor si ca nu au fost intocmite studiile de impact in legatura cu modificarile propuse pentru Codul de procedura penala. Printre prevederile sesizate sunt termenul de un an in care poate fi facut un denunt, precum si cea potrivit careia inregistrarea realizata de un martor intr-un loc neaccesibil publicului nu va putea constitui mijloc de proba. PNL a atacat, de asemenea, prevederea din legea de modificare a Codulului penal privind reducerea termenelor de prescriptie a pedepselor.

Legea lui Dragnea privind repatrierea rezervei de aur, adoptata de Parlament

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, proiectul legislativ initiat de Liviu Dragnea si Serban Nicolae care prevede ca Banca Nationala a Romaniei sa repatrieze 91,5% din aurul depozitat de Romania in strainatate. Teoretic, legea ar urma sa fie trimisa presedintelui spre promulgare, insa PNL a anuntat ca va ataca actul normativ la Curtea Constitutionala.

PNL a sesizat la CCR legea de modificare a Codului de procedura penala

PNL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la legea pentru modificarea Codului de procedura penala, precum si pentru modificarea si completarea Legii privind organizarea judiciara. Liberalii argumenteaza ca legea incalca principiul bicameralismului din Constitutia Romaniei, Regulamentul de functionare a Camerei Deputatilor si ca nu au fost intocmite studiile de impact in legatura cu modificarile propuse pentru Codul de procedura penala. Printre prevederile sesizate sunt termenul de un an in care poate fi facut un denunt, precum si cea potrivit careia inregistrarea realizata de un martor intr-un loc neaccesibil publicului nu va putea constitui mijloc de proba.

CCR: Legea privind plafonarea dobanzilor - neconstitutionala in integralitatea sa

Curtea Constitutionala a apreciat ca Legea pentru completarea OG 13/2011 privind dobanda legala si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar este neconstitutionala in integralitatea sa, deoarece nu a fost realizata o fundamentare a solutiilor adoptate si nu a fost solicitat avizul Consiliului Economic si Social, scrie Agerpres.

PNL va contesta la CCR proiectul privind rezervele de aur

Liberalii vor contesta la Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) proiectul initiat de parlamentarii PSD Liviu Dragnea si Serban Nicolae care vizeaza limitarea rezervelor de aur ale tarii din strainatate, adoptat miercuri de Camera Deputatilor.

Igor Dodon se va adresa astazi cu o sesizare la Curtea Constitutionala

Igor Dodon se va adresa marti, 23 aprilie, la Curtea Constitutionala pentru a cere interpretarea cu privire la dreptul presedintelui Republicii Moldova de a inainta candidatura prim-ministrului, in lipsa conducerii Parlamentului.

Igor Dodon s-a adresat cu o sesizare la Curtea Constitutionala

Igor Dodon s-a adresat marti, 23 aprilie, la Curtea Constitutionala pentru a cere interpretarea cu privire la dreptul presedintelui Republicii Moldova de a inainta candidatura prim-ministrului, in lipsa conducerii Parlamentului.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2043 seconds )